MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8551.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8550.8 | 8551.8 | 8552.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8551.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-07-15 22:55:22 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzyna85

Post #2 Ocena: 0

2013-07-15 23:15:43 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Sandra naprawde kiepsko widze ta sytuacje..ja zycze Ci jak najlepiej,ale tu zadarmo nic z nieba nie leci,zarejestruj sie jako self employed,szukaj domow do sprzatania,duzo ludzi tak robi a naprawde jest tego sporo..bedziesz wtedy legalnie zatrudniona,odrowadzac bedziesz skladke nin na siebie..nie sluchaj ludzi co mowia ci ze dostali to czy tamto ..w tym momencie wedlug prawa nie macie nawet za co utrzymac dziecka,ani zapewnic mu dachu nad glowa..piszesz ze twoj facet ma prace na czarno,wynajmijcie nawet flat jednosypialniowy od prywatnej osoby(tu w man jest mnustwo ogloszen takich)potem zluzcie o hb,i dzwon ciagle po agencjach,dzien w dzien,ciezko mi uwierzyc ze nawet na jeden dzien cie agencja zadna nie wyslala,do prime time zawsze sie dzwoni o 7rano i o 16..dzien w dzien..oni zawsze gdzies wysla nawet na jeden dzien..

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #3 Ocena: 0

2013-07-16 07:43:22 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Sandra,nawet jeśli dostaniesz mieszkanie socjalne to zazwyczaj takie mieszkania są do remontu
W twojej kwestii jest zrobienie podłóg a to tutaj niemały koszt
Masz meble w kuchni ale kuchenkę musisz kupić
Więc chyba rozsądniej byłoby znaleść pracę i coś wynająć
Za socjalne mieszkanie też trzeba płacić
Niech twój chłopak jeśli nie chce zmienić pracy otworzy firmę i wystawia swojemu pracodawcy faktury bo narazie nie istniejecie jako tako w uk
Byłaś tam gdzie ci pisałam w sprawie pracy?
Nie załamuj się tylko dzialaj :-)

A my wczoraj pojechaliśmy z mała do Formby nad morze
ten szum mnie jakoś uspokoił tylko potem zobaczyłam kilka pełnych rodzin i znów jakiś cholerny ból się pojawił
no cóż...życie
Wracając odwiedziliśmy safari park i malutka zaciekawiona obserwowała małpy które skakaly nam po aucie i lwy pochodzące do szyb samochodu
Niby fajny dzień a jednak smutny
Minął pierwszy ból i zaczela się samotność

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #4 Ocena: 0

2013-07-16 07:47:29 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Trzeba chodzic i rejestrowac sie w agencjach. A pozniej nawiedzac ich dzien w dzien, zazwyczaj sa listy i sie wpisujesz ... Tak bylo i nas, pozniej na podstawie list dzwonili i wysylali do pracy. Mojego faceta siostra wczoraj przyjechala, odrazu zarejestrowala sie w kilku agencjach i dzis juz ma szkolenie:)
Takze nie ma wysylania cv i czekania na tel bo w ten sposob nic nie zdzialasz, musisz chodzic, chodzic i jeszcze raz chodzic:)

Nie pracujac w tym kraju ani jednego dnia kiepsko to widze:/
Ja zaczelam od byle czego, ale przepracowalam kilkanascie miesiecy wiec pozniej gdy musialam zostac z mloda w domu bez problemu placili mi JSA. Musicie zaczac widniec w tym kraju a pracujac na czarno i wszystko bez umowy niby jak???
Ja mam wszystkie rachunki na siebie, council tax, co miesiac payslip, decyzje z benefitiw, umowa najmu nawet jest na mnie... Moj facet siedzac tu prawie 10 lat i tyle samo pracujac ma historie :) Wiec teraz kolej na mnie i powiem Ci, ze pozniej z niczym nie ma problemow;)
Zaloz konto w banku, musisz miec potwierdzenie adresu... To podstawa:)

Wstaje po mam jakiegos powera od rana*DANCE*
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-07-16 07:55:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #6 Ocena: 0

2013-07-16 08:28:45 (12 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Sysa tutaj sa masakryczne upaly, dzis w nocy lazilam po domu bo bylo tak duszno, ze nie moglam spac. W sobote jak wrocilam z pracy to mialam tak popuchniete nogi, ze nie bylo kostek widac. W niedziele bylam w pracy w japonkach i mialam gdzies ze nie wolno.
Ale ciesze sie z tej pogody ze wzgledu na moje dziecko, niech ma porzadne lato, calymi dniami jest na dworze, wieczorem woda po kapaniu czarna :) Jeszcze conajmniej 2 tygodnie ma sie utrzymac taka pogoda.

Co do kansilowskich mieszkan to nie wiem, bo mam zerowe doswiadczenie w temacie, ale mam szczera nadzieje, ze to nie jest tak, ze kazdy kto przyjedzie i nie chce mu sie szukac pracy od razu moze takie mieszkanie dostac. Mam nadzieje, ze najpierw trzeba cos do tego garnka wlozyc, zeby potem moc wyjmowac.
Moja rada taka sama jak dziewczyny pisaly, tylko ja nie owijam w bawelne i nie staram sie byc mila : Dupa w troki i do roboty!
Nie rozsmieszaj mnie dziewczyno z wysylaniem CV, ktore zapewne natychmiast trafiaja do kosza, bo co Ty mozesz w tym CV napisac, jesli dopiero tu przyjechalas?
Aplikujesz o prace prezesa, ze wysylasz CV i czekasz az ktos do Ciebie zadzwoni?...
Jestes zarejestrowana we wszystkich mozliwych agencjach? Jestes tam kazdego dnia z pytaniem o prace czy sobie czekasz "az zadzwonia"?
Przegladasz gumtree i indeed czy tylko tu na forum siedzisz w necie?
Pytalas o prace w polskim sklepie, w kazdej napotkanej kawiarence, w restauracjach? Zawsze kogos potrzebuja do pomocy w kuchni. Zawsze przyjmuja do hoteli do sprzatania i nie ma tam znaczenia slaba znajomosc jezyka. Kebabownie, czikenownie i takie tam knajpy "take away"= zawsze jest tam praca.
Man to duze miasto, nie wierze, ze tam nie ma pracy.
Juz nawet nie pytam co zrobilas od chwili przyjazdu tutaj zeby znalezc prace, ale chocby w ciagu trzech ostatnich dni?.. (pytanie retoryczne w sumie)
Piszesz, ze w Polsce moga Ci zabrac dziecko, a tutaj to myslisz ze co, ze Social Service Ci poblogoslawi?
Jak na razie to jestes turystka i nawet za porod Cie skasuja dosyc slono.

Nie mysl, ze mi zalezy na tym, zeby sie na Tobie wyzyc, nie znam Cie i nie ma dla mnie wiekszego znaczenia czy jestes pod wozem czy nad.
Pisze to zeby Ci dac kopa - jestes w ciazy, bedziesz wkrotce odpowiedzialna za dziecko, powinnas zrobic wszystko, zeby sobie gdzies wypracowac urlop macierzynski, zeby Twoje dziecko bylo bezpieczne finansowo, zebys miala za co skompletowac wyprawke.
Jestes duza dziewczynka, ogarnij sie.

Do góry stronyOffline

Natija

Post #7 Ocena: 0

2013-07-16 08:55:57 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

tutaj Social Service moze nawet zabrac dziecko juz ze szpitala po porodzie jesli rodzice nie maja warunkow...poza tym jak zaczniesz sie za duzo upominac o pomoc to tez ryzyko ze zabiora dziecko bo to rodzice powinni zapewnic odpowiednie warunki dziecku a nie council...
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Krycha-Mycha

Post #8 Ocena: 0

2013-07-16 09:21:04 (12 lat temu)

Krycha-Mycha

Kobieta

Z nami od: 10-06-2013

Sandra
Tak czy siak podstawa to praca,legalna oczywiście.Posłuchaj co radzą dziewczyny.biegaj do agencjI codziennie i z pewnością ktoś się odezwie.Chłopaka też goń.Man to duże miasto więc jakakolwiek robota się znajdzie.Wysyłanie samego CV(bez jakiegokolwiek doświadczenia pracy w UK)to nic nie da.Trzeba chodzić,chodzić i przypominać się.
Mój mąż jak stracił pracę(restauracja w której pracował została zamknięta) codziennie biegał do wszystkich agencji,JCP,hoteli,restauracji,barów.Po tygodniu miał pracę i to taką jaką chciał.
Życzę ci jak najlepiej ale początki są zawsze trudne więc albo się zaprzecie i przejdziecie przez to albo będzie kiepsko.
*CRAZY*

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #9 Ocena: 0

2013-07-16 10:46:06 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Sporo ofert widzialam w jc jako cleaner..

Porod na wesolo..(nie moj)

O 1:00 w nocy, w trakcie snu, odeszły mi wody. Wstaję, biegnę do męża, który w drugim pokoju usnął przed TV i krzyczę: Wstawaj, odeszły mi wody, jedziemy do szpitala!
A mój zaspany małżonek, nie otwierając oczu, wymamrotał: Kochanie to tylko sen, śpij dalej. Ja mu na to, że to nie sen, tylko rzeczywistość i stoję dalej okrakiem, leje się ze mnie jak z kranu.
Mąż wstał, popatrzył na podłogę, na mnie i rzekł: Może byś mopa wzięła i wytarła te wody, nie mam jak przejść.
:D :D

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #10 Ocena: 0

2013-07-16 10:55:27 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-07-16 10:46:06, katarzyna85 napisał(a):
Sporo ofert widzialam w jc jako cleaner..

Porod na wesolo..(nie moj)

O 1:00 w nocy, w trakcie snu, odeszły mi wody. Wstaję, biegnę do męża, który w drugim pokoju usnął przed TV i krzyczę: Wstawaj, odeszły mi wody, jedziemy do szpitala!
A mój zaspany małżonek, nie otwierając oczu, wymamrotał: Kochanie to tylko sen, śpij dalej. Ja mu na to, że to nie sen, tylko rzeczywistość i stoję dalej okrakiem, leje się ze mnie jak z kranu.
Mąż wstał, popatrzył na podłogę, na mnie i rzekł: Może byś mopa wzięła i wytarła te wody, nie mam jak przejść.
:D :D

A ja zaczelam namietnie ogladac 'One born every minute' i najbardziej dotychczas podobal mi sie odcinek w ktorym to 25 letnia dziewczyna (w ciazy z pierwszym dzieckiem) od poczatku mowila ze bedzie rodzila przy pomocy metod relaksacyjnych-muzyka,hipnoza,woda,olejki itd....Uparta i przekonana że da rade,jak juz przyszlo co do czego po parru minutach melodii ze swojej plyty wołała o znieczulenie :-]

Jak dla mnie nie ma co zgrywac bohaterki i meczennicy.
Znam siebie na tyle,ze bez znieczulenia sie nie obejdzie,w ogole nie jestem wytrzymala na bol.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Strona 8551.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8550.8 | 8551.8 | 8552.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,