MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8550.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8549.8 | 8550.8 | 8551.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8550.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gabryska1234

Post #1 Ocena: 0

2013-07-15 19:05:25 (12 lat temu)

Gabryska1234

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

katarzynka mnie dzis tez gardlo zaczelo bolec - ale to chyba od klimy w pracy... rano bylo bardzo goraco wiec wlaczylismy i byla niska temp ustawiona i chyba mi za duzo powialo ;-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aniusia935

Post #2 Ocena: 0

2013-07-15 19:24:21 (12 lat temu)

aniusia935

Kobieta

Z nami od: 03-04-2013

Czesc Dziewczyny :)
Ja bez nadrabiania :D Niby jestem na wakacjach a czasu brak :P:P Duzo płacicie za mieszkanka. Ja place 425 za 2 sypialnie, salon, kuchnie i lazienke :P
A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #3 Ocena: 0

2013-07-15 19:31:45 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Cytat:

2013-07-15 19:05:25, Gabryska1234 napisał(a):
katarzynka mnie dzis tez gardlo zaczelo bolec - ale to chyba od klimy w pracy... rano bylo bardzo goraco wiec wlaczylismy i byla niska temp ustawiona i chyba mi za duzo powialo ;-(

Mnie z pewnoscia tez wzielo od siedzenia przy wiatraku:/

Do góry stronyOffline

Matti123

Post #4 Ocena: 0

2013-07-15 20:54:33 (12 lat temu)

Matti123

Kobieta

Z nami od: 23-05-2013

Cytat:

2013-07-15 13:31:57, Sandra12 napisał(a):
No kwoka... ;/ ale ten Czech tak samo nigdy tu nie pracował legalnie nigdy..a mu przyznali po za tym wiesz jak oni nie chcą, żeby ludzie lądowali na ulicy a ja im jasno powiem, że za tydzień czy dwa ja ląduje na ulicy. Byłam na stonie Councilu i tam pisze ze jeśli wiesz ze ktoś jest zagrożony bezdomnością lub żebrze na ulicy to jest to obowiązek poinformowania ich i że oni postarają się pomóc. ---> nie wiem ile w tym prawdy i jak to wygląda. Ale ten Czech dokładnie tak powiedział i tak dostał pomoc. W sumie mi to nie zależy mogą mnie nawet dać do jakiegoś przytułku czy kij wie gdzie . Ja chce mieć ino dach nad głową jak urodzę . Chcę mieć wodę i ciepły kąt ( wiem że teraz przesadzam ale czasami jak tak myślę o tym wszystkim to na serio już mi wszystko jedno) Muszę spróbować coś załatwić bo inaczej będzie dupa zbita jak sie okaże, dziecko na świecie a ja nie mam się gdzie podziać..... :(

Ja na twoim miejscu raczej bym na to nie liczyla, nie masz ani ty ani twoj chlopak przepracowanych tutaj min 3 mies legalnie wiec male szanse na jsa- choc aplikuj a moze cud sie wydarzy. Druga sprawa to mieszkanie z councilu, teraz juz nie tak latwo jak lata temu, poza tym musisz mieszkac na terenie danego councilu od roku do pieciu lat, to ze nie pracujecie pogarsza sytuacje bo w tej chwili nie macie prawa do tzw public founds. Mojej znajomej w podobnej sytuaci council zorganizowal spotkanie w ambasadzie i bilet do polski i wrocila. Poza tym przeciez mozesz mieszkac z dzieckiem w wynajmowanym pokoju. Co do hb to tez jesli nie masz prawa a obecnie nie masz do public founds to ci sie nie nalezy. Sorki za bledy ale pisze z telefonu. Nie czytalam ile tu jestes ale teraz aplikowac o jsa ib mozesz po 3 miesiacach pobytu- nie mylic pracy!- ale zeby dostac to trzeba miec kupe szczescia.

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #5 Ocena: 0

2013-07-15 21:01:34 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Cytat:

2013-07-15 20:54:33, Matti123 napisał(a):
Cytat:

2013-07-15 13:31:57, Sandra12 napisał(a):
No kwoka... ;/ ale ten Czech tak samo nigdy tu nie pracował legalnie nigdy..a mu przyznali po za tym wiesz jak oni nie chcą, żeby ludzie lądowali na ulicy a ja im jasno powiem, że za tydzień czy dwa ja ląduje na ulicy. Byłam na stonie Councilu i tam pisze ze jeśli wiesz ze ktoś jest zagrożony bezdomnością lub żebrze na ulicy to jest to obowiązek poinformowania ich i że oni postarają się pomóc. ---> nie wiem ile w tym prawdy i jak to wygląda. Ale ten Czech dokładnie tak powiedział i tak dostał pomoc. W sumie mi to nie zależy mogą mnie nawet dać do jakiegoś przytułku czy kij wie gdzie . Ja chce mieć ino dach nad głową jak urodzę . Chcę mieć wodę i ciepły kąt ( wiem że teraz przesadzam ale czasami jak tak myślę o tym wszystkim to na serio już mi wszystko jedno) Muszę spróbować coś załatwić bo inaczej będzie dupa zbita jak sie okaże, dziecko na świecie a ja nie mam się gdzie podziać..... :(

Ja na twoim miejscu raczej bym na to nie liczyla, nie masz ani ty ani twoj chlopak przepracowanych tutaj min 3 mies legalnie wiec male szanse na jsa- choc aplikuj a moze cud sie wydarzy. Druga sprawa to mieszkanie z councilu, teraz juz nie tak latwo jak lata temu, poza tym musisz mieszkac na terenie danego councilu od roku do pieciu lat, to ze nie pracujecie pogarsza sytuacje bo w tej chwili nie macie prawa do tzw public founds. Mojej znajomej w podobnej sytuaci council zorganizowal spotkanie w ambasadzie i bilet do polski i wrocila. Poza tym przeciez mozesz mieszkac z dzieckiem w wynajmowanym pokoju. Co do hb to tez jesli nie masz prawa a obecnie nie masz do public founds to ci sie nie nalezy. Sorki za bledy ale pisze z telefonu. Nie czytalam ile tu jestes ale teraz aplikowac o jsa ib mozesz po 3 miesiacach pobytu- nie mylic pracy!- ale zeby dostac to trzeba miec kupe szczescia.

To mieli szczescie ze wogole sie zainteresowali,tej parze o ktorej pisalam wszedzie odmowili,polecili kontakt wlasnie z polskim konsulem..
Kazdy by przyjezdzal,nie mialby gdzie mieszkac a panstwo by mysialo dawac lokum..szukajcie legalnej pracy,tylko to wam pomoze i ulatwi wszystko,ja jak szukalam pracy dzwonilam do agencji dzien w dzien od7rano..
W man naprawde jest duzo agencji pracy i zawsze cos sie znajdzie..

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #6 Ocena: 0

2013-07-15 21:31:45 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Kobitki wiece moze gdzie mozna kupic ladne wiszace domowe kwietniki?

[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 15-07-2013 21:32 ]

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2013-07-15 22:05:44 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Sandra obawiam sie, ze jak zaczniecie chodzic po urzedach to predzej, czy pozniej was odesla do kolnsula po bilety do PL. Narazie to niespelniacie warunkow pobytu tutaj. Pierwszm i najwazniejszym warunkiem jest miec z czego zyc, moga to byc oszczednosci, badz praca. Nie majac tu legalnego zrodla dochodu, nie liczcie na jakakolwiek pomoc od panstwa, a i twoja darmowa opieka medyczna stoi pod znakiem zapytania.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Sandra12

Post #8 Ocena: 0

2013-07-15 22:26:56 (12 lat temu)

Sandra12

Kobieta

Z nami od: 21-06-2013

Dziękuję Wam ogromnie za rady :) Powiem Wam, że dla mnie to jest nie dorzeczne, że w takim razie jednym się należy a innym nie..... ??? Czemu temu mojemu znajomemu przyznali mieszkanie.... a nigdy nigdy nie pracował legalnie ciagle na czarno ;/ . To jest dziwne. Ja nie chce siedzieć na dupie i liczyć na benefity bo do tej pory nie mam ani grosza od JC i jakoś dajemy rade. Sęk w tym, że martwię się o przyszłość dziecka ... o dach nad głową. Ja mogę nawet mieszkać w domu samotnej matki byle bym miała dach. Nie da się wynajać pokoju z małym dzieckiem u kogoś w domu bo ---> nikt sobie nie bedzie życzył płaczu dziecka po nocach... :( . Tylko mieszkanie jakie kolwiek nas ratuje. Katarzyno ja w tej agencji jestem normalnie zarejestrowana... i nic :| czy ja musze mieć takiego pecha ;( . Pisałam wam, że dostałam prace w restauracji jako pomoc w kuchni miałam gotować a na drugi dzien restauracja w Manchesterze sie spaliła !!!!!! Kumacie takiego pecha...?? nawet 1 dnia nie przepracowałam. Wszyscy piszą o magazynach i wgl.. i ciagle aplikuje CV do magazynów. Nawet pojechałam do Oldham, żeby tam w agencji złożyć bo potrzebowali do magazynu picking and packing kosmetyków. Tak samo w manchesterze złozyłam do pakowania kosmetyków aplikacje i to przez znajomą .. i dupa telefon milczy . Ja na serio nie siedze na tyłku staram się masakrycznie. Dostaje telefon od razu dzwonie. Już tyle razy słyszałam no jak tylko coś pomożemy zadzwonimy ...... i nic. Jutro ide do kolejnej agencji w Man. Znów aplikacje złożyć .... Nawet składałam aplikacje do segregacji śmieci wszystkiego się łapię tak jak tonący się chwyta brzytwy. Mam jeszcze iskierkę nadziei że sie to poprawi. Muszę próbować ale teraz trafiłam na najgorszy okres przyleciało do UK masa studentów z Polski... na wakacje i aplikuja w agencjach po mase ludzi codziennie i teraz jest ten chory okres.... bo widuje ich prawie codziennie. Ja tego nie kumam już wszystkiego.... to jest dziwny kraj jednym pomagają innych mają w tyłku. Ale i tak lepiej niz w Polsce. Ja do Polski nie wróce bo dopiero tam z dzieckiem zginę . tzn w Polsce jest tak : "nie ma Pani gdzie mieszkać i nie ma Pani pracy ... o tak mi przykro ale dziecko idzie do domu dziecka " I Tak to wygląda. Czyli jak tutaj dziecko mi sie urodzi to mam iść pod most albo deportują mnie do Polski ( a jak się nie zgodzę ? ) Są jeszcze jakieś fundacje co pomagają ludziom może tam spróbuje. Zresztą to narazie tylko przemyslenia i wybieranie opcji i pytanie gdyby do czasu porodu sie nic nie zmieniło choć wierze, że się zmieni. Ale zawsze trzeba mieć jakiś plan. Dziękuję Wam za dobre słowa i rady napewno z nich skorzystam :* :* jesteście kochane i cudowne ! Bede was informować jak mi to idzie i jak to jest . Wielu ludzi mi mówi to samo, że początki w Anglii sa mega trudne ale potem jakoś to wszystko idzie ku lepszemu :) warto mieć marzenia hehehe xD

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2013-07-15 22:32:33 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Sandra, a ile razy dzwonilas w te miejsca, gdzie skladalas aplikacje, ile razy sie odzywalas, dzien po dniu, po agencjach?
To samo partner.
Zeby sie ubiegac o mieszkanie scojalne, trzeba pomieszkac na terenie danego council (mieszkac, tzn. miec umowe na wynajem, placic coucil tax itp.) od roku wzwyz.
Predzej mozna starac sie o housing benefit, ale tez trzeba miec umowe wynjmu w grasci.
Pozostaje znalezienie drugiej, juz legalnej pracy dla partnera i szukanie do skutku dla siebie.
W przeciwnym razie moze byc, jak Agarudi napisala.
A niemoznosc zapewnienia podstawowej opieki dziecku moze miec powazniejsze konsekwencje tu niz w Pl.

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #10 Ocena: 0

2013-07-15 22:41:02 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Do domu samotnej matki tez cie nie wezma bo ty nie jestes rezydentem w uk..a dostaja ludzie ktorzy kiedykolwiek pracowali..nie dadza ci domu jesli nie masz za co go oplacac...tak jak mowilam idz jako self employed,dzwon do agencji dzien w dzien..twoj facet tez niech szuka normalnej pracy..a twoj znajomy naopowiadal ci raczej glupot..

[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 15-07-2013 23:21 ]

Do góry stronyOffline

Strona 8550.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8549.8 | 8550.8 | 8551.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,