MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8545.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8544.8 | 8545.8 | 8546.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 8545.8 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kitek1

Post #1 Ocena: 0

2013-07-14 21:50:03 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Jak po 9-ciu płatnych lub 12-tu całości nie wrócisz do pracy, to wtedy możesz się zarejestrować jako osoba bezrobotna w urzędzie pracy, jakim w UK jest Jobcentre Plus.
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2013-07-14 22:03:44 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kardam

Post #3 Ocena: 0

2013-07-15 07:26:44 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Dziewczyny proszę doradźcie mi jaki KREM DO DEPILACJI kupić, żeby było najmniejsze ryzyko uczulenia. Ja używam od wielu lat golarki elektrycznej. W dawnych czasach pamiętam, że wiele preparatów mnie uczulała. Teraz już nie daję rady się golić, pogoda piękna, a nogi dziś wymagają pielęgnacji.

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #4 Ocena: 0

2013-07-15 08:35:47 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Ją używam veet z taka mała gabeczka do scierania

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-07-15 09:48:49 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Witam dziewczyny

Jak u Was po weekendzie?Nam sie na prawde udal.Wypoczywalismy na plazy w okolicach Brighton.

A dzis mam mase pracy...

Wieczorem jade odebrac moses basket...Jednak przez pierwsze miesiace maluch bedzie z nami w sypialni,pozniej wstawie łóżeczko do salonu i przeniose sie na kanape :/ chyba ze do tego czasu znajdziemy wieksze mieszkanie eh....

Milego dnia!
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Sandra12

Post #6 Ocena: 0

2013-07-15 12:09:32 (12 lat temu)

Sandra12

Kobieta

Z nami od: 21-06-2013

Hej dziewczyny powoli ukazuje się w moim życiu światłoooo :) oby było coraz lepiej <3 ej mam takie dziwne pytanie ale chciałabym Was się gorąco poradzić :) zarejestrowałam się w Job center jako bezrobotna i oczywiście byłam załatwiać NIN teraz na niego czekam aż przyjdzie mi do domu. Powiedziałam w Job Center o mojej trudnej sytuacji i starali się bardzo mi pomóc nawet kazali wypełnić mi wniosek o jakiś zasiłek. Również powiedziałam, że spodziewam się dziecka a najlepsze, że byłam tu w przychodni i babka w rejestracji powiedziała ze tylko z NINem mnie zarejestruje do lekarza wieć czekam na ten NIN jak na zbawienie minęło już 12 dni i nadal go nie ma hehe może dziś przyjdzie liczę na to . Ale co do mojego pytania, obiło mi sie o uszy, że można sie starać jakoś o mieszkanie z concilu. Nie ukrywam martwie się zamieszkaniem bo gdy ciąża wyjdzie na jaw ( a jak wiecie wynajmuje pokój ;/ ) to będę musiała znaleźć mieszkanie. Powiedzcie mi czy jaka jest szansa dostania mieszkania socjalnego ? Albo czegokolwiek bo inaczej ide na ulice . Nawet jak byłam w Job center proponowali mi Benefit ten na dom co pomagają w płaceniu czynszu ale.... Nie dostałam umowy o wynajem bo wynajmuje u Polaka wiecie tak na słowo ;/ i potem zostane z gołą dupą. W piątek ide do JOb center na kolejną rozmowe bo jestem jako bezrobotna to musze chodzic teraz często tam :) może oni mi coś doradza. Proszę o pomoc zwłaszcza, że znam przypadek - mam znajomego Czecha co tu mieszka poszedł do Job center powiedział ze nie ma co jeść i gdzie mieszkać , przez miesiąc płacili mu za pokój który wynajmował i powiedział, że chce sprowadzić tu rodzine swoją to za miesiąc dostał mieszkanie. 0_o wiem to jest nieprawdopodobne ale tak było !! :O . Oni twierdzą, że jesteśmy członkami Unii Europejskiej i nam pomagają ale spoza Unii tak łatwo już nie jest. Nie wiem co o tym myśleć. Poza tym tak jak wam pisałam ja nie chciałam tu przylecieć i żyć na benefitach miałam mieć prace.. ale zostałam oszukana..... i nagle zaszłam w ciąże co też jak wam pisałam to jest poprostu cud ! CUD ! w złym momencie ale jakoś musze teraz zrobić wszystko aby moje dziecko miało dach nad głową dlateg tak mi zależy. Do Polski nie moge wrócić bo tam wiecie jest milin razy gorzej.... I już całkiem kapa.. a pomocy d rodziny ...nie moge liczyć - trudna sytuacja finansowa. :( I jestem w kropce. Ale jak mówiłam na początku słońce powoli wstaje nad nami. Początki są zawsze najgorsze a my naprawde same kłody pod nogi rzucane mieliśmy. Mój facet ma dużą szanse na lepszą prace- lepiej płatną i ja tez znalazłam zajęcie co prawda mało płate i mało godzin ale zawsze coś do budżetu sie dorzucę Błagam jak wiecie coś dajcie znać . :*

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2013-07-15 12:27:56 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

U nas zar sie leje z nieba:/ Rano zaliczylam lekarza i zakupy wiec tylka juz z domu nie ruszam, az do wieczora:)

Lekarz mimo szczerych checi, nawet poszedl juz po paski do glukozy...okazalo sie, ze musze byc pod kontrola poradni diabetologicznej i pezez nich cukrzyca musi byc zdiagnoziwana zeby miec za darmo:/ A wynik prawie ze 9 nie oznacza jeszcze cukrzycy, musze miec powyzej 11. Takze zakupie sama, trudno... Wole kontrolowac w ciazy, na szczescie jeszcze 6 tyg to nie zbankrutuje:)
A co do brzucha polozna ma niby porownywac obwod co wizyte i jesli nie bedzie rosl wtedy dadza na dodatkowy scan. Tylko moja polozna poza normami w tabelkach nic innego nie widzi i mierzyla tylko raz:/ Za tydzien wizyta wiec zobaczymy:)

Kuzwa przejebane tu cos zalatwic:-M] Ale w Pl lepiej nie jest:)

...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #8 Ocena: 0

2013-07-15 12:52:14 (12 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Sandra szansa na mieszkanie jest zawsze, ale to zalezy od Twojego councilu itd, ludzie czekaja miesiacami a nawet latami wiec ciezko tak zgadywac jak to bedzie u Ciebie:) Pozatym dopoki nie masz dziecka wiele dodatkow Ci nie przysluguje, zeby dostac HB trzeba miec umowe najmu itd
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Sandra12

Post #9 Ocena: 0

2013-07-15 13:15:01 (12 lat temu)

Sandra12

Kobieta

Z nami od: 21-06-2013

No właśnie wiem a gadałam z tym Polakiem i on mi nie da tej umowy najmu bo on ma te mieszkanie z councilu i nie może sobie tak wynajmować. Ehh czyli musze iść do councilu tak ???? Może im szybciej to zaczne załatwiać to wiecie no trzeba czekać ale to może zdąże do porodu się doczekać na jakiś kąt .. muszę teraz wszystko zrobić aby dziecko miało jak najlepiej naprawdę strasznie się razem staramy aby poprawić naszą sytuację. I aby ten początek w UK zaczął się wkońcu układać i abym miała choć trochę problemów mniej. Jeśli się nie uda to już zaczynam oszczędzać aby wiadomo nie wylądować pod mostem. Może któraś z Was miała podobnie jak ja :) chętnie posłucham każdej rady :* I dziękuję Gosiu Tobie za informację :*

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #10 Ocena: 0

2013-07-15 13:24:22 (12 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

Niewiem czy to prawda w 100% ale prawo przyznawania mieszkan sie zmienilo,jesli twoj chlopak pracuje na czarno,Ty nigdy nie pracowalas,to raczej wam szybko mieszkania nie dadza,zadno z was nigdy nie placilo tu podatku.
A ta w przychodni to jakas kwoka,ja siostre bez ninu rejestrowalam tez czekala az przyjdzie ten numerek.
Tak czy inaczej Sandra sprubowac warto,trzymam kciuki.

[ Ostatnio edytowany przez: katarzyna85 15-07-2013 13:27 ]

Do góry stronyOffline

Strona 8545.8 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8544.8 | 8545.8 | 8546.8 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,