Str 8541.8 z 9770 |
|
---|---|
karolac4e | Post #1 Ocena: 0 2013-07-13 22:16:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2013 Skąd: Aldershot |
Chcę już urodzić. Najgorsze to czekanie.
|
gosiaczek3006 | Post #2 Ocena: 0 2013-07-13 22:47:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Ja mam raz lepsze a raz gorsze odczucia co do opieki medycznej. Czasem trafiam na lekarzy, ze szkoda slow:/ Ale mam jednego ulubionego
![]() Co mu nie powiem, ze mi dolega to wszystko sprawdzi. A i w szpitalu trafilam tez ok... Coprawda trzymali mnie 14 h ale bylo mnostwo badan itd wiec narzekac nie moge. W Pl jest to samo, raz trafisz na lekarza, a raz na "lekarza" ![]() Moje dziecko po tak upalnym dniu i spedzonym jeszcze w basenie padlo ![]() Ledwo sie umyla i zasnela w sekunde. A jutro podobno kolejnyny zar z nieba ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
kardam | Post #3 Ocena: 0 2013-07-13 23:43:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Co do lekarzy - zależy jak trafisz. Np jak miałam lekkie plamienia w 8tc i bóle podbrzusza mój lekarz od razu przy mnie zadzwonił do szpitala i umówił najbliższy early scan i powiedział, że jakby coś się pogarszało, to żeby jechać na izbę przyjęć. Koleżanka miała krwawienie i ostre bóle podbrzusz i musiała swojego lekarza namawiać do skierowania na wczesne usg.
W Polsce w24tc w piątek trafiłam na izbę przyjęć, dlatego że nikt w piątki już nie robi usg zatrzymano mnie na oddziale do poniedziałku - w uk czy to piątek czy niedziela zrobili by mi potrzebne badania. O swoim szpitalu i porodach w nim słyszałam i czytałam same pochwały. Z resztą raz na 4 tygodnie mam spotkania z lekarzami specjalistami w szpitalu w przychodni Women's Health i tam co nie zgłoszę jest dokładnie analizowane. |
Kitek1 | Post #4 Ocena: 0 2013-07-14 08:31:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Patrycja, co do lekarzy w przychodni, to ja mam złe doświadczenie. Chodziłam już do trzech. Każdy podchodzi tak samo i daje mi tutjeszy złoty środek na wszystko- paracetamol. Tak więc ja się leczę sama, jak coś mi dolega. Natomiast nieco się boję co będzie jak (ODPUKAĆ!) zachoruje mi dziecko... Co Ona dostanie?? Nurofen dla dzieci?? Z resztą jakiś czas temu bardzo płakała, tak nagl,ni z tego ni z owego, dziecko płacze. Miała wtedy 4 m-ce. Wysłali Nas do szpitala, bo pojawił Jej się guz na główce. W szpitalu spędziliśmy 2 dni. I jaka diagnoza? Guz do deformacja kości, która nie jest normalna, ale dla Niej może być normalna. Dosłownie taką opinię usłyszałam od LEKARZA!! I powiedział, że to Jej bólu nie sprawia, ale po płaczy słychać, ze coś Ją boli więc mam Jej dawać Nurofen i obserwować. Może to ząbki? (tak usłyszałam) Odesłali do domu. Tylko, że z Polski wyjechałam z przekonaniem, że dawanie leku przeciwbólowego i przeciwzapalnego (bo taki jet Nurofen) i to na dodatek tak małemu dziecku, to nie do pomyślenia. Skończyło się na prywatnej wizycie. Diagnoza: zapalenie pęcharza moczowego, co sprawia ból przy każdym siusianiu (stąd nagły pacz w dzień i w nocy), a co do główki: deformacja kości na skutek braku witaminy D. Dostaliśmy leki. Zap. pęcherza przeszło po kilku dniach i Mała ładnie zaczęła sypiać i przestała płakać. Natomiast główka ma Jej jeszcze wrócić do normalnego kształtu. Daję wit. D i jest już lepiej. Na całe szczęście teraz w UK jest słońca pod dostatkiem i codziennie Jej zażywamy
![]() Co do ciąży, to ja jestem zadowolona. Ale jak juz wiele razy tutaj pisałam, ja miałam ciąże z komplikacjami i trafiłam na Położną, która BARDZO się mną przejęła. Miała ten sam problem z ciążą co ja i Jej dziecka nie uratowali. Dlatego tak przejęła się mną. Całą ciążę miałam jedną Położną. Ginekologa w szpitalu zmieniłam i po zmianie byłam też zadowolona- częste wizyty w szpitalu i u Położnej, na każdej wizycie szpitalnej USG. Jednak mną się tak zajęli z uwagi na problemy. Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|
Gabryska1234 | Post #5 Ocena: 0 2013-07-14 09:34:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2010 Skąd: Bradford |
odnosnie lekarzy - ja w poprzedniej przychodni mialam maskare z lekarzami... zawsze odsylanie i wszystko wg nichbylo ok. ze skrecona kostka chodzialm prawie 2 tyg i nie wyslali mnie na rtg dopiero chyba po mojej 3 czy 4 wizycie dostalam skierowanie na rtg...
a teraz jestem w innej przychodni i jest o wiele lepiej... mam dwie swoje ulubione lekarki ktore mi wszytsko zabadaja i wysluchaja i nie wciskaja na sile paracetamolu. w ciazy tez narazie nie narzekam na opieke. tez mam wizyty co 4 tyg w szpitalu na kontloe i scany 4 dodatkowe. ostatnio na wizycie w szpitalu powiedzialam ze mialam silne bole brzucha to dokladnie mnie zbadal i wytlumaczyl co i dlaczego mnie tak bolalo. wiec odpukac narazie jest spoko. mam nadzieje ze podczas porodu tez trafie na normalnych ludzi a nie na "lekarzy"... |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-07-14 10:01:20 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiaczek3006 | Post #7 Ocena: 0 2013-07-14 10:22:22 (12 lat temu) |
Naklepiej odrazu jechac do szpitala a nie do GP... Ja ze skrecona kostka odrazu do szpitala o po 15 minutach juz mialam scan itd, to samo z bolami w ciazy itd. U GP tak jak pisalam, zalezy od lekarza i jego nastroju
![]() Mialam tu juz kilka razy robiona kolposkopie, jestem pod opieka SHC i nie moge zlego slowa powiedziec ![]() ![]() ![]() Leki, wymazy, badania, na kazde pytanie mam odp, a jesli nie wie zaraz idzie po lekarza, takze ![]() W Pl pielegniarki raczej nie sa mile i usmiechniete, wiecznie naburmuszone jakby siedzialy w gabinecie za kare:/ Wiadomo, ze w Pl niezastapione sa kliniki prywatne czy nawet w zwyklej przychodni tez mozesz pojsc do specjalisty prywatnie, a tu tego nie ma:/ Czy dodatkowy scan w ciazy czy kontrola, badania itd pozostaje GP . Ja jeszcze w lozeczku ale juz wstaje ![]() ![]() ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Post #8 Ocena: 0 2013-07-14 10:38:08 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiaczek3006 | Post #9 Ocena: 0 2013-07-14 11:10:05 (12 lat temu) |
A ja chetnie bym skorzystala z chlodniejszej pogody
![]() Kiedys uwielbialam upaly, moglam lezec godzinami i sie opalac a teraz... Ledwo funkcjonuje, slabo mi i zero energii:/ ehhh starosc nie radosc ![]() Dla mnie tak 20 stopni byloby w sam raz. Wskakuje pod prysznic, ogarne sie chociaz przy niedzieli i moze chociaz na lody z mloda pojade. ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
kardam | Post #10 Ocena: 0 2013-07-14 11:12:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
No wlasnie, w Pl jak Ci cos nie pasuje, to najwyzej pojdziesz do specjalisty prywatnie, a tutaj niestety czegos takiego nie ma.
Moja kolezanka jest tlumaczem dla NHS i mowi, ze 75% lekarzy GP diagnozuje chorobe na podstawie takich schematow TAK-NIE. Zadaja po kolei pytania i po schemacie sie poruszaja ![]() Ale mozna naprawde trafic na fajnych lekarzy, tylko jak cos w jednym nie pasuje, trzeba sobie zmienic na innego. Ja np do pierwszej babki jak trafilal, to mi na wizycie powiedziala, ze chodze do endokrynologa, teraz do kliniki Women's Health (bo mialam problemy z zajsciem w ciaze), a chce jeszcze isc do dermatologa i dietetyka - to za duzo specjalistow i ze musze sie ograniczyc do dwoch. Pozniej sie pytam tej kolezanki-tlumaczki czy mogla tak postapic i okazalo sie, ze nie. |