Str 8528.8 z 9770 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kardam |
Post #1 Ocena: 0 2013-07-09 21:51:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Ja na każdą noc zabierałam na stolik nocny zestaw: woda mineralna, taki mały termosik z herbatą z imbirem świeżym startym i jogurt bądź kromka. W nocy jak się budziłam z głodu, to jadłam i popijałam herbatą, po czym szłam do kuchni sporządzić kolejną herbatę i wziąć jakiś ryż/jogurt/kanapkę na rano. Nocne jedzenie było jedynym, którego nie zwróciłam nigdy. Najgorsze rano było, że musiałam wziąć tabletkę na tarczycę po której nie powinno się jeść przez conajmniej pół godziny. Tak mnie przez te 0.5h modliło w łóżku, że nie do wytrzymania.
Czasem miałam takie mdłości, że bez sił leżałam w łóżku i wymuszałam w siebie suchą bułkę - z jednej strony strasznie glodna z drugiej z odrzutem od wszystkiego łącznie z piecsywem i wodą!
Ale minęło i to miałam farta - dosłownie w ten tydzień co były święta wielkanocne
A teraz jestem w 30tc, z posiekanymi udami przez rozstępy, nie mogąca poruszać się sprawnie, z brzuchem jak w 40, ale przeszczęsliwa ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) i tylko to się liczy
|

|
 |
|
|
kardam |
Post #2 Ocena: 0 2013-07-09 21:56:25 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-07-09 21:32:57, Gabryska1234 napisał(a):
Gosiaczek mnie tez zaczela bolec po pracy - w parcy nieziemnsko cieplo i zwalilam to na to cieplo, ale teraz wieczor i nadal mi boli  mam nadzieje ze jak zasne to przestanie i jutro wstane juz norlamnie
A może to z lekkiego odwodnienia? Ja tak miałam kilka dni temu -czekałam 2h w kolejce w urzędzie, było bardzo duszno a ja miałam za mało wody ze sobą  ostatecznie mnie tak rozbolała głowa, że w nocy jak się budziłam to nadal bolała, ale z rana przeszła
|

|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #3 Ocena: 0 2013-07-09 23:28:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Sandra ja po jablkach tulilam muszle
Zreszta przez pierwsze miesiace moje menu to chleb z maslem i herbata:/
Nie moglam patrzec na slodycze, ktore uwielbiam, za to pozniej nadrobilam
Glowa na szczescie juz nie boli  upaly swoja droga ale pewnie powinnam pic wiecej:/ Staram sie chociaz jedna butelke na dzien.
Kurcze moja dzidzia jak sie rozpycha to czuje na brzuchu raczke lub nozke
Chyba jej juz ciasno, ale ma nakaz siedzenia jeszcze conajmniej 4 tyg  ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
kardam |
Post #4 Ocena: 0 2013-07-10 06:15:28 (12 lat temu) |
Gosiaczek - ja też nie mogłam patrzeć na słodycze tak to 25tc a teraz też nieźle nadrabiam.
A w pierwszym trymestrze oprócz wymiotów okropne zgagi miałam, ale takie nie do opanowania! I jeszcze strasznie mnie gazowało i przez to ciągle odbijało. Zamiast tyć to zjechałam z wagi, ale nadrabiam wszystko w trzecim trymestrze.
Ja wypijam ponad butelkę wody do tego dwie szklanki domowego soku plus kubek mleka - to dzienne minimum. Podobno 3l powinnyśmy pić!
A moja Mała też wyciąga mi kończyny po brzuchu
|

|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #5 Ocena: 0 2013-07-10 07:52:25 (12 lat temu) |
Kardam no niby ok 3 l piwinno byc zwlaszcza przy takich upalach, ale ja ledwo wypijam butelke:/ Nie powiem czasem mam pragnienie, a czasem wcale... Jeszcze nie dosc, ze biegam siku co chwile to jeszcze jak pije non stop ledwo wyjde z domu juz musze szukac wc  Ostatnio Bylam 2 h w ikea i 4 razy w wc  a nie da rady jak wczesniej przetrzymac bo zaraz dzidzia szaleje i cisnie, ze nawet nie da rady chodzic... Przechlapane
Ja oprocz mdlosci mialam tez problemy z jelitami:/ Niewiem czy wolniej pracowaly czy gazy ale bol byl taki, ze az mnie skrecalo  dopiero espumisan mi pomogl, takze polecam gdyby ktoras miala z tym problem.
Czas wstawac... Budzic mloda i do szkoly... Nie moge spac dlugo bo zaraz bola mnie nogi, a pozniej wstaje zmeczona jakbym byla po maratonie i caly dzien do d... Takze ostatnio od 8 juz biegam po domu  ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
|
katarzyna85 |
Post #6 Ocena: 0 2013-07-10 08:16:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
Ja slodycze to moge jesc garsciami i owoce,ale miesa nie tkne,smierdzi mi jak niewiem:/
|

|
 |
|
Natija |
Post #7 Ocena: 0 2013-07-10 08:18:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Sandra nie martw sie..dla dzidziusia wymioty nie maja znaczenia..i tak jest dobrze odzywiony..wszystko sciaga z mamy..tak jak pisalam wymiotowalam od 2 ego do 9 ego mies a mlody urodzil sie silny i z ladna waga 3500...czesto plakalam bo juz nie dawalam rady bywalo i tak ze zjadlam cos mimo ze wiedzialam ze mnie ruszy za moment..ja np. nie moglam pic sokow i jesc owocow zaraz po jedzeniu mialam ciezkie spotkanie z ubikacja.. lekarz powiedzial zeby nie jesc owocow,owoce nie sa wazne,najwazniejsze warzywa... nic na to nie pomagalo a rano jakbym wypila herbate czy zjadla cokolwiek to chyba tylko po to zeby moje spotkanie z kibelkiem bylo latwiejsze do zniesienia..nawet w pewnym momencie wyladowalam w szpitalu w 5 mies. Zgage tez mialam przez 9 mies..taka ze zyc mi sie odechciewalo.. pod koniec to juz jadlam jedno opakowanie Renii na dzien.. za to nie mialam innych dolegliwosci..zadnych.. tylko ta cho..a zgaga i wymioty Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|

|
 |
|
perfekcja |
Post #8 Ocena: 0 2013-07-10 09:17:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Matko Natija to mialas super ciaze... Az Ci wspolczuje.
Ja jestem szczesciara, jestem w 23 tygodniu i ani razu w ciazy nie wymiotowalam i nie mialam mdlosci. Nie wiem w ogole co to znaczy.
W pierwszym trymestrze mialam za to takie zaparcia, ze tydzien ubikacji nie widzialam i uwierzcie mi, ze to byla dla mnie masakra. W 8 tygodniu ciazy mialam wielki nadety brzuch i w spodnie sie nie miescilam. Zawsze myslalam, ze to wystaczy jakies jogurty jesc, wiecej wody pic, warzywa i takie tam. O jakze sie mylilam... Wspolczuje ludziom, ktorzy maja z tym problem na codzien, to naprawde nie jest latwa sytuacja. Na szczescie przeszlo mi w polowie 4 miesiaca i do teraz jest git.
|

|
 |
|
gosiaczek3006 |
Post #9 Ocena: 0 2013-07-10 09:48:04 (12 lat temu) |
Ja wiedzialam, ze zaczyna sie cos dziac jak przechodzac obok Maca nawet nie ponyslalam, zeby wejsc
A powrot do formy objawil sie wpadnieciem do maca i zjedzeniem 2 zestawow
Wtedy wiedzialam, ze etap mdlisci mam juz za soba
A moja waga ani drgnie  non stop 59 kg juz 2 miesiac... Ja rozumiem, ze nie musze przytuc 20 kg ale teraz w 8 miesiacu chyba chociaz o pare kg powinno skoczyc
Troche sie martwie, a tu jak zwykle nic innego nie slysze jak to, ze to normalne a na Usg nie mam co liczyc ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) przynajmniej bym wiedziala ile dzidzia wazy.
a co do zaparc na poczatku kilka razy mi sie przytrafily, ale pomogla woda przegotowana z cytryna na czczo i bylo po problemie. Ja mam raczej w druga strone, non stop biegunki i tak cala ciaze ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: gosiaczek3006 10-07-2013 09:49 ] ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|

|
 |
|
Kitek1 |
Post #10 Ocena: 0 2013-07-10 10:37:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Sandra, kup sobie pokrzywę (pakowana jak rumianek) i parz sobie jako herbatkę. Może to Ci pomoże na nudności.
Natija, to dobrze, że ja nie miałam tak ciężkiej ciąży jak Ty. W sumie to jesteś pierwszą osobą, od której słyszę o 9-cio misięcznych nudnościach. Najważnijesze, że mały był silny i z prawidłową wagą
U mnie chmury... nici ze słonka... oby tylko nie padało, bo nie mam folii na wózek  Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|

|

|
|