MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

Str 24 z 9770

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frelcia

Post #1 Ocena: 0

2008-09-17 13:48:34 (17 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2008-09-17 13:10:43, ag_nieszka napisał(a):
tylko przez cala ciaze mam infekcje moczowa

....ja jestem w 6 tygodniu i wlasnie to u mnie wykryli....teraz aktualnie czekam na wyniki z badan....zobaczymy....:-?
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ktosktos

Post #2 Ocena: 0

2008-09-17 14:14:43 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

pijcie duzo wody i chodzcie czesto siusiu i jedzcie jogurty bo maja kultury bakterii czy jak to sie tam zwie, zeby nie miec infekcji moczowych
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

agusia30

Post #3 Ocena: 0

2008-09-17 14:24:31 (17 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

no niestety wszystko sie czepia kobiet w ciazy nawet infekcje... wiec kobietki cieplej sie ubierajcie:-P ja juz cala wyprawke dla dzidzi skompletowalam w polsce! wiec juz tylko moge czekac na dzidzie:-P
wiem na pewno, ze do szpitala dla mamy trzeba zabrac koszule do porodu i pozniej na przebranie, oczywiscie podomka, kapcie, cieplutkie skarpetki, majtki, podpaski XXL, cos do jedzenia, pieniazki, gazetki no i aparat lub kamerke... jak sie dowiem co dla dzidzi to dam znac! a moze juz ktos wie????/

Do góry stronyOffline

ktosktos

Post #4 Ocena: 0

2008-09-17 14:34:39 (17 lat temu)

ktosktos

Kobieta

Z nami od: 04-04-2008

• lozeczko + 2,3 przescieradla [dopasowane z gumka]
• kocyk x 2 czy 3 [dwa grubsze i jeden lekki albo odwrotnie. ja np. uzywam przescieradla do przykrycia. zalezy jak cieplo jest w domu]
• spiworek albo rozek ? Jak tam wolisz.
• pampersy oczywiscie
• wanienka [oliwka lub oliwa z oliwek do natluszczania skory dziecka, kapac w samej wodzie]
• wózek + 2 przesieradla do wozka ze 2,3 z gumkami
• nosidlo lub chusta – z naciskiem na chuste, przydaje sie, swietna rzecz, uzywam uzywalam i bede uzywac
• torba podręczna – na zestaw do przewinięcia i ew. przebrania maluszka poza domem
• fotelik samochodowy
• pieluszki tetrowe - do przykrycia dziecka, gdy jest cieplo, czy wycierania buzi po jedzeniu
• body z długim i krotkim rękawkiem – jakies 5 z krotkim i 5 z dlugim [pisze 5 ale mozesz zawsze wiecej lub mniej kupic]
• spioszki – z 5 sztuki - nigdy nie uzywalam, potrzeba do nich kaftaniki
• czapeczki - 2 cienkie i 1 cieplejsza
• rekawiczki [zeby sie nie podrapal bobas]
• pajacyki –
• skarpetki - 2-3 sztuki
• jakies sweterki lub bluzy zapinane z przodu - 2 -3
• kombinezon ? cieply dla dziecka zimowego, lzejszy dla letniego
• reczniki
• waciki (przydatne do przemywania oczu, okolic krocza)
• pałeczki do czyszczenia uszu i noska
• myjka
• miękka szczotka - z naturalnego lub sztucznego włosia
• nożyczki do paznokci (niezbedne, paznokcie dziecka rosna w zastraszajacym tempie)
• tłusty krem do pupy
• niealergizujący proszek do prania [Lovela czy jak to sie zwie]
• termometr lekarski. najlepszy taki do ucha

moze to Wam pomoze

[ Ostatnio edytowany przez: ktosktos 17-09-2008 15:05 ]

" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

beata76

Post #5 Ocena: 0

2008-09-17 15:02:27 (17 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

No troszke tego jest,a i tak dzidzie wyrastaja z ciuszkow tak szybko.Ja nie nadazam kupowac.
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2008-09-17 16:19:03 (17 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dziewczyny byl tutaj poruszany temat co do szpitala i do dziecka jest potrzebne...Wszystko pieknie opisane.Poszperajcie,bo kazda mamuska pamietam cos nowego dopisywala,wiec warto poczytac...
Pozdrawiam serdecznie i rzeczywiscie przy takiej pogodzie cieple majteczki mamusie trzeba nosic:-?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ag_nieszka

Post #7 Ocena: 0

2008-09-17 20:20:09 (17 lat temu)

ag_nieszka

Kobieta

Z nami od: 03-08-2008

no ja ta infekcje od poczatku mam,no teraz mam 2 + na tescie moczu wiec jestb poprawa,bo byly 3 ale to tylko dlatego ze sie katowalam ta ochydna zurawina ale teraz mam tabletki i jest lepiej,bo mialam okropna zgage po soczku,a teraz ulga.pomijam ze ten sok jets strasznie kaloryczny bo duzo cukru ma w sobie zeby zlagodzic ten cierpki smak,wody to pije ok 2-3 litraski wiec tez jest dobrze ale po prostu ciaza u mnie wywolala ta infekcje wiec sie nie przejmuje bo powazna nie jest.Ale doradzam profilaktycznie kupic sobie nowym mamusiom wlasnie te tabletki i pic 1 dziennie,i powinno byc dobrze,ja mam firmy Seven Seas

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #8 Ocena: 0

2008-09-17 20:29:15 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

na infekcje pecherza antybiotyki sie dostaje i mija szybko, nie warto sie truc jakimis paskudztwami typu zurawina :P na poczatku ciazy ze 3 razy mialam infekcje pecherza a teraz nie mam najmniejszych problemow a nic nie biore, wody pije ile pilam przed ciaza, organizm sam wie ile mu trzeba plynow i jak za malo to sie pic chce :) a za duzo wody to nie zdrowo bo sie wyplukuje troche witaminki itp ;)

a na zgage mozna brac tabletki rennie :) od samego poczatku ciazy do konca, sa bezpieczne

wiki-tori cisnienie jak najbardziej wporzadku, normy sa takie same jak przed ciaza :)

ps.
a nie wiecie jak to jest z fotelikiem samochodowym? co jesli sie nie ma samochodu i planuje sie powrot do domu z malenstwem taksowka? wypuszcza ze szpitala bez fotelika do taksowki??

[ Ostatnio edytowany przez: duszyczkapl 17-09-2008 20:35 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

ag_nieszka

Post #9 Ocena: 0

2008-09-17 20:50:15 (17 lat temu)

ag_nieszka

Kobieta

Z nami od: 03-08-2008

Cytat:

2008-09-17 20:29:15, duszyczkapl napisał(a):
na infekcje pecherza antybiotyki sie dostaje i mija szybko, nie warto sie truc jakimis paskudztwami typu zurawina :P na poczatku ciazy ze 3 razy mialam infekcje pecherza a teraz nie mam najmniejszych problemow a nic nie biore, wody pije ile pilam przed ciaza, organizm sam wie ile mu trzeba plynow i jak za malo to sie pic chce :) a za duzo wody to nie zdrowo bo sie wyplukuje troche witaminki itp ;)

a na zgage mozna brac tabletki rennie :) od samego poczatku ciazy do konca, sa bezpieczne

wiki-tori cisnienie jak najbardziej wporzadku, normy sa takie same jak przed ciaza :)

ps.
a nie wiecie jak to jest z fotelikiem samochodowym? co jesli sie nie ma samochodu i planuje sie powrot do domu z malenstwem taksowka? wypuszcza ze szpitala bez fotelika do taksowki??

[ Ostatnio edytowany przez: <i>duszyczkapl</i> 17-09-2008 20:35 ]

owszem dostaje sie antybiotyki ale jak to gdy jest mocna infekcja a ja mam lekka,na szczescie i wole wlasnie zurawine,ktora nie zaszkodzi tak dziecku jak antybiotyki,po co ma sie szpikowac prochami skoro moge dorazne rozwiazanie?

ja wole na zgage migdalki i mleczko,pyszotka

a co do fotelika,to nie wypuszcza Cie bez fotelika nawet do taksowki,maz kolezanki musial wracac do domu po fotelik,tez taxi mieli wracac i wszystko sie przedluzylo o ponad 1,5 godzinki

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #10 Ocena: 0

2008-09-17 20:54:53 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

hehe a co jesli sie nie ma fotelika? karza isc na nogach 10 kilometrow czy odwioza karetka? :D

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Strona 24 z 9770 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 9768 | 9769 | 9770 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,