Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Będe mamą - jestem mamą.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 2264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2262 | 2263 | 2264 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2264

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kocurek

Post #1 Ocena: 0

2008-06-24 20:10:11 (2 lata temu)

Kocurek

Kobieta

Z nami od: 09-04-2008

lady2912 dziękuje :-):-) o dziwo my wiedzieliśmy że to już ten czas i czekamy na przyjście naszej dzidzi na świat.Dzięki takim forom można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy ,a co najważniejsze wypowiedzi są autentyczne ,a nie wyznaczane przez stereotyp myśli naukowców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

gosian

Post #2 Ocena: 0

2008-06-24 20:12:05 (2 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

:motylki: Ja równiez gratuluje...Na mdlosci nigdy nie narzekalam bedac w ciazy,ale slyszalam,ze bardzo skuteczne sa migdaly..Mozna troszke zjesc rano i podjadac w ciagu dnia...
Pozdrawiam serdecznie i pamietaj malo stresu,duzo odpoczynku a wszystko bedzie dobrze:-]
Nie rezygnuj z marzeń w obawie przed przegraną......

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Kocurek

Post #3 Ocena: 0

2008-06-24 20:17:24 (2 lata temu)

Kocurek

Kobieta

gosian migdałki przez pewien czas pomagały teraz jednak mdłości mam tak silne że szukam sposobu który okaże się bardziej skuteczny ,ale i tak dziękuje za rade
pozdrawiam:-)

Do góry stronyOffline

aisab

Post #4 Ocena: 0

2008-06-24 20:47:40 (2 lata temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

To ja rowniez dolaczam sie do gratulacji!!:-D:-D
Hmm, mdlosci to dla mnie temat obcy, nie mialam ani przez chwile ciazy, ale slyszalam, ze dobrze robi zjedzenie czegos lekkiego zanim sie wstanie rano z wyrka, np. sucharek badz zwykly herbatnik, postaw kolo lozka by bylo pod reka jak sie obudzisz rano i wcinaj ;-);-) Zycze powodzenia!! Basia i 1,5 roczny Kuba;-)
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

karabinowa

Post #5 Ocena: 0

2008-06-24 21:15:25 (2 lata temu)

karabinowa

Kobieta

Z nami od: 03-04-2008

niestety na ta dolegliwosc nic nie ma.Ja tak mialam przez cale 9 miesiecy nie wazne czy rano czy wieczorem.

Do góry stronyOffline

Arikowa_zona

Post #6 Ocena: 0

2008-06-24 21:33:28 (2 lata temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

OJ u mnie sucharki ani herbatniki nie pomagały ;) Nawet Rennie czy herbata miętowa. Jedynie herbatka imbirowa :)
Przynajmniej pomagała mi przygotować się do sesji jak dzidzia szalała w brzuszku ;)
Kocurku, zbieraj siły :) Mdłości wkrótce miną, potem będziesz mieć wspaniały II trymestr ciąży, gdzie pewnie z dumą będziesz pokazywać wszystkim swój wystający brzuszek ;) a w III trymestrze zdwojone pokłady energii będą Ci potrzebne! :) Ja bardzo miło wspominam swoją ciążę :) a teraz spoglądam w oczy mojej sześciomiesięcznej dziewczynki :) Warto przejść nawet najgorsze mdłości, aby spojrzeć w te wielkie, błękitne oczka tuż po porodzie :)
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

misiureczka

Post #7 Ocena: 0

2008-06-24 23:06:51 (2 lata temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Kocurek -szczere gratulacje.
Pamietam jak czekalam na swoje dzieci oj dlugie wydaje sie te 9 miesiecy, ale potem to juz leci hehe
Mialam mdlosci przez pierwsze 3 miesiace ale niestety nie pamietam co robilam.
Pamietam za to moje zachciewajki - oj niewazne czy czy byla 3 po poludniu czy 3 w nocy musialam zjesc to na co mialam ochote bo zyc mezowi nie dalam. :-] Lekko nie mial

Do góry stronyOffline

Arikowa_zona

Post #8 Ocena: 0

2008-06-24 23:17:32 (2 lata temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

a jakie mialyscie zachcianki? :)
ja mialam ochote na bulki z dzemem truskawkowym :P i co z tego, ze po nich wymiotywalam? Po mdlosciach siegalam po nastepna :P i tak w kolko ;)
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kocurek

Post #9 Ocena: 0

2008-06-24 23:41:25 (2 lata temu)

Kocurek

Kobieta

Ja mam zachcianki typu trzy gryzy i już ;więc jak mojego po coś śle do sklepu słyszę wieczne marudzenie największą słabość mam jednak do owoców choć czasem dla odmiany na jakąś słodkość :-) w ciąży mój jadłospis zmienił się o 360' :-D teraz staram się walczyć z moimi mdłościami niema co trzeba iść spać póki jeszcze zasnę do miłego
pozdrawiam wszystkich :-D

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #10 Ocena: 0

2008-06-25 07:09:28 (2 lata temu)

marcheweczka

Kobieta

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

Kocurku gratuluje bardzo gorąco...osobiście jestem mamą dwóch łobuzów (2 latka i 10 miesiecy)...ciąza to cudowne uczucie i piękne przeżycie...ja mdłości miałam przez 3 dni w drugiej ciąży i pomagało mi zjedzenie odrobinki surowego imbiru,ale moze warto skorzystać z rad koleżanek i kupić herbatke imbirową lub do zwykłej herbaty zetrzeć troche surowego imbiru no i rano zjesc cos nim ruszysz z łóżka....pamiętaj o kwasie foliowym...może ktoś z Polski mógłby co 2-3 miesiące przysyłać Ci tabletki FEMINATAL N są rewelacyjne (tylko kosztuja drożej,bo 35 zl)...masz w nich kwas foliowy,witaminy,ktore pomoga Tobie i Twojej dzidzi spokojnie przetrwac te 9 miesiecy-dobrze je brac przez cala ciąże i 2-3 miesiace po....pierwszy trymestr jest bardzo wazny dla płodu,wiec uwazaj na siebie,tzn. nie skacz po drabinach,nie dzwigaj ciężarów....co do moich zachcianek,to ja jadłam w obu ciążach po 3-4 kg marchewki surowej na dobe....moj numer gg jest w moich danych w profilu,jesli bedziesz miala pytania,obawy,pisz i pytaj,jestem ,,świeżo,, po tych przejsciach,wiec moge pomóc słówkiem....jeszcze raz gratuluje
Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 2262 | 2263 | 2264 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »