Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » Problem z landlordem:-( |
| Autor | (Odpowiedzi: 2) |
|---|---|
| lukasz_coventry | Post #1 2008-06-23 12:38:16 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 02-02-2008 |
Mam problem z landlordem. Wynajmuję flat na parterze, mieszkanie jest przerobione z domu piętrowego ( prawdopodobnie jest przerobione nielegalnie pod wynajem tak mówili znajomi ), jakaś obca dla mnie dziewczyna wynajmuje górę, tylko że ja sie wprowadziłem jakieś pół miesiąca wczesniej. Po pół roku wynajmu gdy zgłosiłem że sie wyprowadzam zmieniam mieszkanie na wieksze nagle przyszły mi wszystkie rachunki w tym Council Tax za zaległe pół roku do zapłacenia oczywiście tylko na mnie, nie było w rachunku dziewczyny która mieszka na pietrze. I teraz nie mogę się dogadac z landlordem jak mam zapłacić ten rachunek z Councilu a gdy rozmawiałem z tą dziewczyną z pietra powiedziała ze ona sie nie dołoży bo landlord mógł wczesniej przysłać rachunek. ( Wczesniej nie wiedział jak załatwić to w councilu i mówił zebym ja nie załatwiał bo on sie tym zajmie, zeby rozdzielic council na 2 osobne rachunki bo prawdopodobnie to podzielenie domu jest nielegalne). Co mam w tej sprawie zrobić, gdzie mam się udać proszę o pomoc.
|
| Cosmique | Post #2 2008-06-23 13:00:26 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 03-06-2007 Skąd: Londyn |
jesli landlord sam nie chce tego rozwiazac, a powinien, ja bym to zglosil do council'u. nie dalbym sie obarczyc kosztami z powodu czyjejs nielegalnej przerobki.
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j
|
| Richmond | Post #3 2008-06-23 19:02:00 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Skad wiesz, ze mieszkanie jest nielegalnie przerobione?
Na Twoim rachunku za council tax powinno byc wyraznie napisane Ground Floor Flat lub inne oznaczenie tego konkretnego lokalu, a nie adres calego domu. Jesli tak nie jest to zglaszasz sie do swojego urzedu i wyjasniasz to. Twoim obowiazkiem bylo zgloszenie sie do urzedu i placenie council tax i nie uciekniesz przed tym. Jesli mieszkania faktycznie nie figuruja w rejstrze jako oddzielne lokale to bedzie interesujaco, ale pierwsza ofiara padnie wlasciciel. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|