Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » bank hsbc

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » bank hsbc

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 9)
nadusia

Post #1

2008-06-18 12:21:30 (4 miesiące temu)

nadusia

Z nami od: 31-03-2008

witam!moze ktos mial doswiadczenia zwiazane z tym bankiem poniewaz mysle o otwarciu konta w tym banku

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokesay

Post #2

2008-06-18 12:32:59 (4 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

Dobry bank, dobra obsluga klienta, szybkie przelewy. Mam u nich Bank Account Plus, place 12.95 miesiecznie,mam ubezpieczenie worldwide family travel insurance,karta Maestro, kredytowa Mastercard, w Polsce wyciagam pieniadze oraz place karta bez prowizji ... no i dobre oprocentowanie... Chyba teraz jest promocja na to konto 8% do 1000 funtow...
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

jola_ooo

Post #3

2008-06-18 16:26:07 (4 miesiące temu)

jola_ooo

Kobieta

Z nami od: 07-06-2008

Przelew z HSBC do PKO trwał 1h26min, mam konto w HSBC ponad rok i póki co nie zapeszając jestem zadowolona, choć oczekuje na decyzję w związku z aplikacją o kartę kredytową, więc mogę posmutnieć jeśli będzie odmowna, ale jestem na tak ostatecznie.

Do góry stronyOffline

marta12

Post #4

2008-06-18 16:58:12 (4 miesiące temu)

marta12

Z nami od: 30-01-2007

Osobiscie bardzo polecam. Mam konto od ponad 2 lat i jak na razie same plusy z jego korzystania.

Pozdrawiam
Marta

Do góry stronyOffline

bajeczka

Post #5

2008-06-18 17:12:26 (4 miesiące temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

Tez mam w tym banku konto i jestem bardzo zadowolona!do załozenia konta wystarczyl mój dowód osob.i jeden rachunek np.za wode. a karte kredytowa dostałam po tygodniu:-D jak do tej pory to nie narzekam:-]

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

Angelus_13

Post #6

2008-06-18 17:48:57 (4 miesiące temu)

Angelus_13

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

Mamy z zona konto w tym banku i ....
Od poczatku sa problemy. Od zlozenia aplikacji na konto do momentu jego otwarcia czekalismy prawie trzy miesiace. Dostalismy karty bankomatowe. Po szesciu miesiacach i kilku awanturach wymienili je nam na debetowe. Jak powiedzielismy, ze chcemy karte kredytowa to zwodfzili nas prawie miesiac, a na koniec dostalismy odmowe, choc oboje pracujemy naq kontraktach i nie mielismy zadnych kredytow , ani kart kredytowych, wszystkie rachunki placilismy w terminie, wiec niemogli nam zazucic, ze jestesmy niesolidni.

W koncu poszedlem do Barclays'a i tu bez niczego dostalem platynowa karte kredytowa z dosc wysokim limitem.

W najblizszym czasie planujemy zamknac to konto.
Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 [ link usunięty ] + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #7

2008-06-18 19:19:05 (4 miesiące temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2008-06-18 17:48:57, Angelus_13 napisał(a):
Mamy z zona konto w tym banku i ....
Od poczatku sa problemy. Od zlozenia aplikacji na konto do momentu jego otwarcia czekalismy prawie trzy miesiace. Dostalismy karty bankomatowe. Po szesciu miesiacach i kilku awanturach wymienili je nam na debetowe. Jak powiedzielismy, ze chcemy karte kredytowa to zwodfzili nas prawie miesiac, a na koniec dostalismy odmowe, choc oboje pracujemy naq kontraktach i nie mielismy zadnych kredytow , ani kart kredytowych, wszystkie rachunki placilismy w terminie, wiec niemogli nam zazucic, ze jestesmy niesolidni.

W koncu poszedlem do Barclays'a i tu bez niczego dostalem platynowa karte kredytowa z dosc wysokim limitem.

W najblizszym czasie planujemy zamknac to konto.

Ja pomimo początkowych problemów jestem zadowolony. Kartę bankomatową dostałem jak założyłem bodajże Basic Account gdyż przy tym koncie takie wydają. Jak zmieniłem na Account Plus dostałem zwykłą debetową. Początkowo solo, ale jak się połapałem, że ta karta nie jest wszędzie akceptowalna to bez problemu i za free wymienili mi na mastercarda.
Co do karty kredytowej - sami mi wcisnęli :-)

Czasami problemy wynikają z niekompetencji pracownika a nie ze złej polityki banku, która wg. mnie stoi na wysokim poziomie :-]

[ Ostatnio edytowany przez: no_wayy 18-06-2008 19:23 ]

"opis" under construction...

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

ironiqus

Post #8

2008-06-18 20:44:42 (4 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-06-18 19:19:05, no_wayy napisał(a):
Czasami problemy wynikają z niekompetencji pracownika a nie ze złej polityki banku, która wg. mnie stoi na wysokim poziomie :-]

Dokladnie, mialem konto w HSBC otworzone na Belgravia, totalna zlewka, o wszystko musialem sie wyklocac. Czesto odwiedzalem inne odzialy i obsluga byla bardziej kompetentna i mila.
Przeszedlem do Lloydsa z rachunkiem biezacym - nie narzekam, w HSBC zostawilem tylko szczatkowy saving (kiedys sie moze jeszcze przyda).
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOnline

E-mailNumer gadu-gadu

mak4701

Post #9

2008-06-18 21:07:00 (4 miesiące temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

mamn konto u nich od 4 lat i nie narzekam. Corce tez zalozylismy oszczednosciowe i tez jestesmy bardzo zadowoleni. Kredytowa tez dostalismy bez zadnych problemow a po pol roku bez problemu podniesli nam limit na kredytowe o ponad 100%. Oplaty za wejscie na debet niedopuszczalny w porownaniu do innych bankow jest bardzo niski bo tylko 12Ł - sprawdzone :) place za noto niespelna 13Ł w PL i w innych krajach wyplaty z bankomatow za free. Trzeba tylko ich powiadomic o ewentualnych wyjazdach wtedy uruchomia ci wyplaty w kraju do ktorego jedziesz. Takie ich zabezpieczenie. Ogolnie jestem zadowolona i naprawde szczerze polecam.

I tak jak ktos juz powiedzial bank jest ok tylko nie zawsze pracuja kompetentni ludzie i dlatego czasami sa takie problemy. Ja u siebie nie mialam zadnego starcia jeszcze jak dotad.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

biznesmen1

Post #10

2008-10-06 23:02:36 (tydzień temu)

biznesmen1

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2008

HSBC Plus za 12,95 miesięcznie a Roadside Breakdown assistance Czy to działa w całej europie?

Do góry stronyOffline

Strona WWW