Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » Muszę sie wygadać....

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » Muszę sie wygadać....

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 6
krunschwitz

Post #1

2008-06-08 22:27:43 (3 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2008-06-08 20:39:27, Nenna1 napisał(a):
Cytat:

2008-06-08 19:33:54, jola313 napisał(a):
nie dodałam że to ma być 50 funtów na miesiąc!! zapominam się że tam wszystko na tydzień:-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jola313</i> 08-06-2008 19:35 ]

....no ..i po zlej stronie jezdza..:-]:-]:-]

...i inne wtyczki maja...:-]
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Catch

Post #2

2008-06-08 22:35:26 (3 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

Cytat:

2008-06-08 22:27:43, krunschwitz napisał(a):
Cytat:

2008-06-08 20:39:27, Nenna1 napisał(a):
Cytat:

2008-06-08 19:33:54, jola313 napisał(a):
nie dodałam że to ma być 50 funtów na miesiąc!! zapominam się że tam wszystko na tydzień:-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jola313</i> 08-06-2008 19:35 ]

....no ..i po zlej stronie jezdza..:-]:-]:-]

...i inne wtyczki maja...:-]

teraz toście mnie zaciekawili...
które wtyczki mają inne
te do kontaktu - fakt
ale piszecie o męskich wtyczkach czy o tych do kontaktu bo nie sprecyzowano...:)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nenna1

Post #3

2008-06-08 22:42:45 (3 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

qrcze..meskie wtyczki inne maja?..musze sprawdzic naocznie...znaczy na..ekhmmm..:-]:-]
Tu juz nic mnie nie zaskoczy ;-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4

2008-06-08 23:05:58 (3 miesiące temu)

marcinb

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 20-05-2006

OK, zrobmy tak:

niech ktos najbardziej zainteresowany sprawdzi z prawnikiem czy obowiazek alimentacyjny wygasa przy ponownym slubie eks-zony.

moim zdaniem tak, jako ze nowy ojczym akceptuje dziecko jako swoje i zobowiazuje sie lozyc na jego utrzymanie ergo zwalnia z tego obowiazku ojca biologicznego, ktory moze, ale nie musi, finansowac swojego syna.
inaczej to nie ma w tym krztyny logiki, zona rozwodzi sie ponownie i zostaje z kolejnym dzieckiem, ponownie wychodzi za maz i dwojke jej dotychczasowych dzieci utrzymuja jej byli mezowie - to nie tylko brzmi absurdalnie, to jest absurd.
a co jesli ponownie sie rozwiedzie i zostanie z nastepnym dzieckiem i kolejny facet wezmie ja za zone z trojka dzieci, a co jesli rozwiedzie sie kolejny raz i majac kolejne dziecko wyjdzie kolejny raz za maz.
biarac za zone kobiete z dzieckiem biore na siebie obowiazek utrzymania jej dotychczasowego dziecka oraz naszego nowego potomka - to chyba oczywiste, przeciez jej byly maz tez chce zalozyc nowa rodzine i miec nastepne dziecko/dzieci. prawo nie moze mu tego uniemozliwac a ograniczanie srodkow finansowych bedacych w jego dyspozycji, mimo ze byla zona ma juz nowego meza, ktory ja utrzymuje, dokladnie do tego prowadzi.

prosze o bezemocjonalne przeczytanie powyzszego postu i napisanie logicznie uzasadnionej odpowiedzi, ew podanie kontaktu do prawnika, ktory jednoznacznie rozwiaze/rozwiazal ten problem.

poz,
Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Nenna1

Post #5

2008-06-08 23:16:57 (3 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Marcinie..niestety taka jest prawda...i chociazby kobieta miala 4-5 dzieci -kazde z innym mezem/lub niekoniecznie mezem/to na kazde dziecko alimenty placi jego wlasny ojciec..
Wychodzi na to,ze moze dostawac od 5 facetow alimenty-na kazde 1 dziecko-placi jego ojciec.
Nie musze pytac prawnika...bo wiem to na pewno.Tak stanowi prawo.
Ojcem sie jest do konca zycia...nie ma lekko a co z tego wynika -to i lozenie na potrzeby dziecka jest wspolne z matka .Ma tez ojciec prawo o decydowaniu w wazniejszych sprawach zyciowych swego dziecka-jak wybor szkoly...itp..Tego obowiazku i prawa nie pozbywasz sie rownoczesnie z tym , ze ex-zona ponownie wychodzi za maz..;-):-D:-D
Tu troche o obowiazku alimentacyjnym
i tu
I najwazniejsze...poczytaj tu -forum prawnicze

Oczywiscie zupelnie inaczej wyglada sprawa lozenia na byla zone..ale to juz inna bajka

Pozdrawiam Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #6

2008-06-08 23:46:40 (3 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z drugiej strony pomysl Marcinie...masz dziecko ale zwiazek sie rozpada..zostaje ono przy zonie,ktora po jakims czasie -wychodzi ponownie za maz.....i co? Przestajesz sie czuc ojcem?Ktos wzial sobie Twoja ex...i rownoczesnie zostaje ojcem dla Twego dziecka a Ty umywasz rece?
Troche to nielogiczne - nie sadzisz?
Nie jest sie ojcem "na chwile"...zostaje sie nim -cale zycie;-):-D
Przypomnialo mi sie jeszcze jedno...Twoje dziecko jest juz usamodzielnione...dorosle..pracuje..Tobie przydarza sie cos ..jakis wypadek/nie daj Boze-to tylko przyklad/ i nie masz wystarczajacych dochodow na swoje utrzymanie...Wtedy wlasnie Twoje dziecko/dzieci ma/maja wobec Ciebie obowiazek alimentacyjny...bo jestes jego/ich ojcem...wiezy krwi-rozumiesz?
Niezaleznie od tego ilu mezow miala jego/ich matka;-)

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7

2008-06-09 00:05:03 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-06-08 14:59:53, Catch napisał(a):
co do vitka...
jego wypowiedzi można ignorować

Widzisz misiaczku... im głośniej ty i tobie podobni (czyli ci co nic ciekawego nie mają do powiedzenia) nawołują do ignorowania moich wypowiedzi, z tym większym wydają się one spotykać odzewem. Czyli jednak mnie ktoś czyta a ciebie nie za bardzo. Może spróbuj zmienić płytę? Widzisz moje posty mają to do siebie że bywają mało poprawne politycznie bo jak piszę to co uważam a nie to co tacy jak ty chcą żebym uważał :-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jola313

Post #8

2008-06-09 08:49:11 (3 miesiące temu)

jola313

Kobieta

Z nami od: 26-05-2008

To się trochę pośmiałam:-) .......wtyczki etc.Ale jednak według niektórych jak była żona chce od swojego eks 100 funtów na m-c a nie tak jak on proponuje 50 na m-c(podkreślam) to to straszna kasa jest.Mimo że zarabia na ręke 1300 nie stać go??? Proszę Was.......Ojcem zostanie do końca życia czy mu się to podoba czy nie. Jeszcze będziemy rozmawiać na dniach o sprawach dot.syna to poruszę jeszcze raz sprawę.

Do góry stronyOffline

akita1

Post #9

2008-06-09 09:20:38 (3 miesiące temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Witam Cie i przykro Mi ze nie ulorzylo Ci sie w pierwszym zwiazku z ktorego jak piszesz macie syna.Piszesz ze zezloscil Cie maz,coz nie Ciebie zapewne pierwsza,nie wiem,ale mysle ze troche mu zazdroscisz ze moze wiedzie mu sie troche lepiej i to dlatego chcesz powalczyc o zwiekszenie pieniedzy jakie dostajesz na syna.Wiem ile kosztuje dziecko,mimo ze juz dawno wyroslam z dzieci.Wiem ile jest potszebne Waszemu synowi,ale mysle ze najbardziej ze wszystkiego liczy sie milosc ojca i matki niz ta kasa.Sama mowisz ze relacje syna z ojcem sa bardzo dobre i to wlasnie dlatego chcesz sie przeniesc do UK by syn byl blisko taty,czy napewno tylko dlatego?zadaj sobie to pytanie.Sory,ale znana jestem ze szczerosci wsrod bliskich i tak mysle.Dzieci wiedza co mysla i kogo kochaja najbardziej,za kim tesknia mowia o tym glosno tylko ze nikt ich tak naprawde nie slucha bo i po co to slowa tylko dziecka wiec dlaczego mamy analizowac jego slowa.Relacje z dzieckiem sa bardzo istotne wlasnie dla niego.Tak wiec nie ta kasa mysle sie tak bardzo liczy jak slowa i czasem mocny uscisk w ramionach tych ktorych sie kocha i ktorzy nas kochaja.

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #10

2008-06-09 10:20:25 (3 miesiące temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

O widzę że ktoś tu podchodzi do sprawy racjonalnie tak jak ja:-D
AKITA1-to są świete słowa nie liczy się kasa ale miłość,uczucia i relacje z dziećmi.
Mój mąż zarabia więcej niż w/w 1300 a ja dostaje na dzieci tyle ile dostaje i co z tego:-WNiech on to ma,a ja za to mam synów,wspaniałe bąbelki i nie oddałabym mu ich nawet za cała jego miesięczna pensje:-WA
Moi synowie mają dobry kontakt z ojcem i nie sa im do szczęścia potrzebne pieniądze,nie wiedzą że tata daje tyle czy tyle oni czekają na niego w oknie,na telefon a nie na "tatusiową"kasę.
Szukam drugiej połówki-może być 0,7l

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony