Cytat:
2012-01-04 11:21:42, pmarcys1 napisał(a):
Jak juz o rachunkach to:
Znajomi wynajmuja od kilku lat flat (8 mieszkan w 2 pietowym domu) i liczniki na wode sa na zewnatrz.
Przez caly okres wynajmu placili co pol roku za +/- 20m3 wody.
Ostatnio dostaja rachunek na 120m3 ??!!
Po przeprowadzeniu "sledztwa" okazuje sie ze licznik za ktory placili nalezy do innego mieszkania, a ich jest w innym miejscu.
Kilka telefonow wyjasniajacych, kilka wizyt pracownikow z wodociagow, wiec sprawa powinna byc wyjasniona, ale tak nie jest.
Southern Water straszy ich komornikiem zadajac zaplaty rachunku, a oni zadaja wyjasnienia calej sytuacji zawirowania z "afera licznikowa"
Podobno maja sprawdzic ile wody zuzyja przez okres 3-miesieczny i to zuzycie porownac do wczesniejszych rachunkow (ok 3 lata wstecz).
p.s. znajomi przez "okres pomiarowy" zaprzestali kompieli w domu i w kazda sobote "odwiedzaja" znajomych w celach sanitarnych.

Interes zycia.
Twoi znajomi i tak wątpię czy dojdą swojej "racji"
Przecież to tylko pomyłka odczytu licznika, sąsiad ma nadpłatę oni niedopłatę.
Testowanie testowaniem, ale jak trafią na upierdliwego pracownika któremu będzie się chciało dochodzić należności to im nie przepuszczą.
A z ciekawostek:
Kiedyś byłem w domu gdzie znalazłem rachunek za ostatni rok, po prostu gdy się wyprowadzali zostawili w stercie śmieci.
Za rok zużyto wody za 18 FUNTÓW!
Flat z 4 sypialniami

)
Nie wiem czy przez rok ktoś się wykąpał w tym domu, czy tylko tyle zurzyli ile potrzeba by ugotować ryżu
Z drugiej strony patrząc na zużycie wody w ich krajach to i tak pewnie czuli się rozpasani
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.