MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rachunki, rachunki....

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2011-12-15 20:05:35 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

wrrr wlasnie mi rachunek przyszedl:-( 248f za 3 miesiace, tragedi nie ma ale...:-(
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2011-12-16 20:53:48 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

ja ustawiłem sobie DD z EDF prąd 41/msc i gaz 31/msc. z tym że jeszcze troche spłacam zaległości (ale to inna historia). ogólnie nie wydają mi się wygórowane te rachunki jak was czytam a narzekam że dużo płace...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2011-12-16 21:05:42 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Hehe, Mawbe, EDF sobie ubzdural, ze mamy gaz na licznik (mamy prepaid) i nagle z DD sciagnal prawie 2 stowy pozaplanowo.
Ciekawe, kto pokryje koszty przekroczenia debetu, wrrr

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-01-04 09:50:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-01-04 10:19:15 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A probowales wylaczyc wszystko i zobaczyc co pozera prad? 20Kw dziennie to duzo.

Landlord raczej Ci nie pomoze, predzej firma energetyczna moze sprawdzic licznik. Ale najpierw przetestuj sam wylaczajac wszystko i sprawdzajac czy dalej sie kreci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-01-04 10:34:16 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, godfather78, tak normalnie to ty jako wynajmujący decydujesz od kogo chcesz brać energię, natomiast nieco inna sytuacja moze być w przypadku zmiany taryf na noc / dzień, bo wiąże się z koniecznością wymiany licznika.

I za to trzeba będzie zapłacić. Strzelam że pewnie landrod będzie musiał wydać zgodę na piśmie, a resztę dogadujesz się i płacisz TY, skoro tak sobie życzysz .
Chyba że trafiliście na dobrego landroda, rzadkość, ale bywa.

A wogóle jak podajecie ile płacicie, to bez sensu.
A to dlatego że.
-Różny jest sposób ogrzewania choćby wody
-Różna jest energoszczędnośc domu, czyli w jednych ściany działają jak lodówki w innych są suche i ciepłe
-Inaczej bilans ogrzewania jest w bloku, inaczej w domu, zwłaszcza wolno stojącym
-inaczej wygląda sprawa gdy siedzi się cały dzień w domu.

Gdy mieszkaliśmy w bloku, mieliśmy otwarte drzwi balkonowe zawsze gdy nas nie było, zima lato.
Jak przychodziliśmy do domu, wystarczyło pół godziny i w domu chodziło się już w krótkim rękawku po było ponad 20C do rana.

Dlatego nie ma sensu porównywanie i dążenie do oszczędności jakie ktoś tam ma... bo bywa że będzie to niemożliwe.
No chyba że ktoś lubi siedzieć ubrany w kurkach z kapiącym grzybem ze ścian.

Co innego w domu, tu już gdy tylko jesteśmy to zazwyczaj po godzinie 17-20 ogrzewanie włączamy bo zimno, a ja nie lubię chodzić grubo ubrany :) A w nocy to śpię koło kołdry, a nie pod nią :)))

najlepiej jest podawać z rachunku ile jednostek zostało zużytych i ile zapłacone. Inaczej będzie to tylko "chwalenie" się ;))

nie chce mi się pisać więc oto rachunek z grudnia
Obrazek

chciałem jeszcze dać poprzedni rachunek, był coś na 180 funtów za 3 miesiące, ale strona npower właśnie padła, a ja muszę jechać do centrum do pracy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2012-01-04 11:21:42 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-01-05 09:56:04 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

trenero

Post #9 Ocena: 0

2012-01-05 11:52:30 (13 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

Ups...to ja chyba bamber jestem. Co miesiąc jakby nie patrzył 100 się oddaje. Wielki ból. To tylko za gaz i prąd..a gdzie reszta.Testowałem rózne sposoby,nic nie pomogło. Jedyna mozliwość kupić całej rodzinie kożuchy,ciągle im zimno.Mało tego nie moge włączyć oddzielnie grzejników i grzeją sie razem z ciepłą wodą do kąpieli.Biznes życia. W agencji nic nie chcą robic bo nie znają schematu hydrauliki w tym domu....Żyć nie umierać...
hulaj atoo

Do góry stronyOffline

tajka

Post #10 Ocena: 0

2012-01-05 12:38:07 (13 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Ja płacę strasznie dużo bo gaz 120 i prąd 70 co miesiąc DD ale wychodzi na rachunkach ok tzn takie mamy zużycie ale zaznaczam że nie oszczędzam i grzeję dzień i noc.Teraz przyjdą mi ocieplic ściany może to coś pomoże i rachunki będą mniejsze.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,