Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 3
Richmond

Post #1

2008-05-18 14:03:41 (3 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2008-05-18 11:06:14, ex-rak napisał(a):
Pewnie landlord i agencja moze wejsc do mieszkania w kazdej chwili.

Landlord lub agent go reprezentujacy moze wejsc do mieszkania bez uprzedzenia tylko w przypadkach emergency (awarie, zagrozenie itp). W innych przypadkach musi uprzedzic lokatora conajmniej 24h przedtem. Umowy roznie to precyzuja.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ktosktos

Post #2

2008-05-18 15:07:16 (3 miesiące temu)

ktosktos

Z nami od: 04-04-2008

kiedy bylam na urlopie macierzynskim dostawalam dofinansowanie do mieszkania i po pewnym czasie przyszli sprawdzic czy to co podalam w papierach jest prawda. oczywiscie nie byl to nalot bez ostrzezenia. na kilka dni przed wizyta otrzymalam list, ze dnia tego i tego ogodzinie ktos mnie odwiedzi z councilu, jezeli data mi nie pasuje to moge sie z nimi skontaktowac i zmienic.
pozdrawiam
" teraz serca mam dwa, smutki dwa i miłość po kres, i radość do łez"

Do góry stronyOffline

alicjapq

Post #3

2008-05-18 15:41:03 (3 miesiące temu)

alicjapq

Kobieta

Z nami od: 16-05-2008

przykro mi ze bierzecie nas za oszustow,przeciez napisalismy prawde na forum i nie prosilismy o porade w oszukaniu i w wyludzeniu pieniedzy.dlatego napisalismy to zapytanie bo nigdy wczesniej tym sie nie interesowalismy.dziekuje tym ktorzy zrozumieli moj post.my naprawde nie mamy zamiaru wyludzac ani okradac.pisze mi osoba o oszczedzaniu ktrora wynajmuje wielki i drogi dom a ja wynajalem najtanszy jaki moglem i w ktory musialem wlozyc sporo pieniedzy aby mozna bylo w nim wmiare godnie mieszkac.jeszcze raz dzikuje tym ktorzy zechcieli przychylnie wypowiedziec sie co do mojego zapytania.pozdrawiam wszystkich

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4

2008-05-18 16:11:02 (3 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-05-18 15:41:03, alicjapq napisał(a):
przykro mi ze bierzecie nas za oszustow,przeciez napisalismy prawde na forum i nie prosilismy o porade w oszukaniu i w wyludzeniu pieniedzy.dlatego napisalismy to zapytanie bo nigdy wczesniej tym sie nie interesowalismy.dziekuje tym ktorzy zrozumieli moj post.my naprawde nie mamy zamiaru wyludzac ani okradac.pisze mi osoba o oszczedzaniu ktrora wynajmuje wielki i drogi dom a ja wynajalem najtanszy jaki moglem i w ktory musialem wlozyc sporo pieniedzy aby mozna bylo w nim wmiare godnie mieszkac.jeszcze raz dzikuje tym ktorzy zechcieli przychylnie wypowiedziec sie co do mojego zapytania.pozdrawiam wszystkich

Nie wynajmujemy wielkiego domu w dobrej dzielnicy.Mam mieszkanko 5kroków na 10 kroków:-)mały salon,kuchnia malutka,a na górze mini korytarzyk i 2 sypialnie(małe).Mieszkam na Neasden,dookoła Hindusi i Murzyni.Własnie też mamy wypełniac formularze o dofinansowanie.
mam dwoje dzieci(3,6)a ja z małą w domciu jeszcze,dopóki do przedszkola nie pójdzie.Utrzymanie auta,ubezpieczenia,polisy,konto dla dzieci-wszystko kosztuje.Dlatego pisze Ci o oszczędzaniu,bo sami oszczędzamy i nie miej mi tego za złe.
Nie pisze o Tobie,o Was,bo znam i innych ludzi,co zarabiają krocie,a wiecznie na pożyczkach.Znam małżeństwo bez dzieci,on szef kuchni na Viktorii w dobrej włoskiej restauracji,ona menager w sklepie w centrum(sklep,gdzie torebka kosztuje 16tys funtów,skarpetki 200f).Do pracy na piechotke chodza,bo mieszkają na Pimlico,bez auta,nie palą nie piją(my też nie-gwoli wyjaśnienia).Tygodniowo zarabiają oboje...nie przyznają się ale on zarabia 500f,ona- nie wiemy.Zawsze na pozyczkach,od nas pozyczają.Od slubu ich minął rok,a jeszcze nie mają zdjęć wybranych bo nie mają za co.
Reansumując to wszystko-niektórym ludziom zawsze brakuje pieniędzy

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #5

2008-05-18 22:40:29 (3 miesiące temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Cytat:

2008-05-18 14:03:41, Richmond napisał(a):
Cytat:

2008-05-18 11:06:14, ex-rak napisał(a):
Pewnie landlord i agencja moze wejsc do mieszkania w kazdej chwili.

Landlord lub agent go reprezentujacy moze wejsc do mieszkania bez uprzedzenia tylko w przypadkach emergency (awarie, zagrozenie itp). W innych przypadkach musi uprzedzic lokatora conajmniej 24h przedtem. Umowy roznie to precyzuja.

umowa, umowa a zycie sobie, moj landlord nie ma zadnych oporow przed robieniem sobie odwiedzin w moim mieszkanku, ale sa to raczej pozytywne wizyty
raz dostalismy nowy tv, nastepnego dnia pilota, innym razem zostawil trutki na myszy przy drzwiach:-]
what's love got to do with it...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #6

2008-05-19 07:16:14 (3 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, ale mimo wszytko odwiedziny niespodziewane, choćby mi zostawiał worek łakoci to bym był mało zadowolony.
A gdyby tak trafił na moment gdy buszuje sobie po mieszkanku z kilkoma paniami??
Albo akurat nas wzięło w przedpokoju z ta jedną jedyna??
i coo? dziwnie bym się czuł dostając w tyłek drzwiami :-o;-):-]

NIE NIE NIE, żarty żartami, ale właściciel czy ktoś z agencji musi się umówić i przyjść zapowiedziany. takie jest prawo i zasady dobrego zachowania.

A do tematu, jeżeli dziewczyna złoży wnioski i urzędnicy/system komputerowy uznają że jej przysługują benefity, czyli jak by nie patrzeć zwrot podatku to OK, dla mnie może ona zarabiać i 10000 miesięcznie, każdy z was może wniosek złożyć.
Sam żadnych benefitów nie biorę, nie mam na to czasu
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony