Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
alicjapq

Post #1

2008-05-17 19:34:53 (5 miesięcy temu)

alicjapq

Kobieta

Z nami od: 16-05-2008

tak jestesmy dwie osoby ale pisalismy z jednego konta ja pisalem odnosnie tego ze nie moge odzyskac podatku a to chyba nie jest przestepstwo ze skorzystalem z mojej kobiety konta.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

alicjapq

Post #2

2008-05-17 19:56:35 (5 miesięcy temu)

alicjapq

Kobieta

Z nami od: 16-05-2008

jestem alisji przyjacielem chce napisac wyjasnienie. nie pisalismy tu po to aby ktos dawal nam rady jak zyc oszczedniej i na czym mam oszczedzac bo wiem jak trzeba zyc prosiliscie aby napisala prawde wiec napisala.do tych wydatkow jakie mamy na dom trzeba doliczyc utrzymanie auta dojazdy do pracy ktore na duzo kosztuja i utrzymanie tu dziecka.a wiem dobrze ze biora ludzie dofinansowania majac po 2500f dochodu i nie uwazam ze powinienem sie wstydzic domagajac sie tego co nam sie prawnie nalezy bo place podatki w tym panstwie od 4ech lat.a wiele ludzi mieszka w socjalnych mieszkaniach majac duzo wieksze dochody niz my.wiec prosze nie uczyc mnie oaszczednosci,wiec jesli jest tu ktos kompetentny na tym forum to prosze o porade bo chyba tez temu to forum sluzy.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3

2008-05-18 00:03:07 (5 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Za to forum nie służy do tego żeby użalać się jak to wam rzekomo jest ciężko... Z 1 dzieckiem, a ja mam troje to co mam powiedzieć?
W myśl angielskich przepisów nie jest istotne czy macie ślub, ważne jest że jesteście partnerami i dlatego wnioski o zasiłki składacie razem podając łączne dochody. Jeżeli zrobicie inaczej popełniacie tzw. benefit fraud który jest karalny a poza tym w razie wykrycia mogą zażądać zwrotu otrzymanych już pieniędzy. Oczywiście kwestia czy to odkryją, ale ja na przykład też mógłbym kraść w pracy i nikt by nie zauważył, ale tego nie robię bo nie po to tu przyjechałem żeby oszukiwać, daję sobie radę bez tego i wy na pewno też sobie dacie.
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #4

2008-05-18 00:53:53 (5 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Vitek ma racje.I wiesz,moga to odkryć.Jesli dostana jakikolwiek zasiłek np.hausing benefit,to w każdej chwili może wejśc urzędnik cuncilu aby sprawdzić,czy faktycznie ta kobieta potrzebuje dofinansowania.Jeśli poda w papierach,że mieszka tylko z córką,a urzędnicy zastana tam mężczyznę albo chociaz jego rzeczy,będą problemy.
Nawet słyszałam kiedyś o takich''nalotach''.Kiedyś ktośmi powiedział,że jesli na dofinansowane mieskzanie ktos przyjedzie powiedzmy-znajomi z Polski,nalezy powiadomic cunsil,że ta i ta osoba przyjechała na 2 tyg w odwiedziny.
Nawet chyba w formularzu jest rubryka,gdzie jest zapytanie-ile osób mieszka w domu?
Alicja może sie o to starać,oczywiście.O hausing benefit.
MOże miec working tax credit.
Kto im zabroni mieć dodatki? A niech mają.Tylko żeby nie starali sie byc sprytniejsi od urzędników.Ich nie da sie oskubac z benefitów.

Do góry stronyOffline

alexandrabbb

Post #5

2008-05-18 10:13:44 (5 miesięcy temu)

alexandrabbb

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

ja mieszkam w uk od 4 lat tez mam meza i dziecko i podobne dochody do waszych ale jakos ja nie nazwalabym swojej sytuacji jako ciezkiej wrecz powiem ze zyje nam sie calkiem calkiem dobrze,w polsce bylo ciezko!

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6

2008-05-18 10:47:08 (5 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

Jesli dostana jakikolwiek zasiłek np.hausing benefit,to w każdej chwili może wejśc urzędnik cuncilu aby sprawdzić,czy faktycznie ta kobieta potrzebuje dofinansowania.Jeśli poda w papierach,że mieszka tylko z córką,a urzędnicy zastana tam mężczyznę albo chociaz jego rzeczy,będą problemy.
Nawet słyszałam kiedyś o takich''nalotach''.Kiedyś ktośmi powiedział,że jesli na dofinansowane mieskzanie ktos przyjedzie powiedzmy-znajomi z Polski,nalezy powiadomic cunsil,że ta i ta osoba przyjechała na 2 tyg w odwiedziny.

No to już są kompletne bzdury. Nikt nie może robić nalotów na dom (tylko policja w uzasadnionych przypadkach), masz także pełne prawo przyjmować gości i nie musisz się nikomu z tego opowiadać. Kolejna porcja plotek spod polskiego kościoła, wymyślona przez durnych polaczków, którzy myślą (?) że Anglia to państwo policyjne, a otrzymujący jakąkolwiek pomoc finansową to przestępcy. Ale to nie zmienia tego co wyżej napisałem.
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ex-rak

Post #7

2008-05-18 11:06:14 (5 miesięcy temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Pewnie landlord i agencja moze wejsc do mieszkania w kazdej chwili.

Poza tym landlord/agencja powinni wiedziec ile osob tam zyje, a council moze te informacje od nich pozniej zdobyc.

Powinni tez placic oboje council tax pod tym adresem. Sa do sprawdzenia.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8

2008-05-18 11:21:40 (5 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Wiesz vitek,nam to mówiło juz wiele osób.Nie chodzi mi o naloty w nocy czy cos ale powiedzmy mam dofinansowanie na mieskznaie,a w miedzyczasie wynajmuję komus pokój i pobieram za to opłaty.W formularzu pisze,że mieszkam ja z mężem i dziećmi czyli 4 osoby,a naprawde mieszka nas 5 czy 6 osób bo moge wynajmowac pokoje.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #9

2008-05-18 12:03:00 (5 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Witam alicjapg. Co do zasilkow i tego co Wam przysluguje i moze przyslugiwac polecam nasz dzial pytania i odpowiedzi. Jest tam wiele ciekawych i waznych rzeczy.

Pozdrawiam.

P.S. Prosze o nie zbaczanie z tematu.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

butterfly42

Post #10

2008-05-18 12:20:35 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Cytat:

2008-05-17 19:56:35, alicjapq napisał(a):
i nie uwazam ze powinienem sie wstydzic domagajac sie tego co nam sie prawnie nalezy ..... to prosze o porade bo chyba tez temu to forum sluzy.

A ja uważam,że powinieneś się wstydzić,bo próbujesz wyłudzić pieniądze podając nieprawde a nie dostać to co ci się prawnie należy.Prawo to prawo i mówi wyraznie,że należy podawać prawdziwe dane a ty tego nie robisz...poza tym forum może i służy do udzielania rad ale nie do udzielania porad jak oszukiwać i nie dać sie złapać.:-W

[ Ostatnio edytowany przez: butterfly42 18-05-2008 12:21 ]

Najważniejsze to odnalezć swoje miejsce pośród tych,którzy dają szczęście...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony