The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Dom i Rodzina" opiekuj± siê: frelcia, Nenna1

Strona g³ówna » Dom i Rodzina » nie wiem co robic

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 25)
alicjapq

Post #1

2008-05-16 12:11:28 (2 miesi±ce temu)

alicjapq

Kobieta

Z nami od: 16-05-2008

Sk±d: bognor regis

witam wszystkich serdecznie.przyjechalam w styczniu do angli.jestem 9lat po rozwodzie zyje obecnie w zwiaku wychowujemy razem moja 13letni± corke.staramy sie o jakies doplaty ja bardzo malo zarabiam i jest nam bardzo ciezko. zlozylismy dokumenty o rodzinne nie zaznaczalismy ze jestesmy partnerami.wynajmujemy dom ale dom jest zapisany na mojego partnera.jesli moze mi ktos doradzic co mi sie jeszcze nalezy jakie dodatkowe swiadczenia i czy lepiej podawac ze zyje w zwiaku partnerslim czy nie bo jednia radza ze tak inni ze nie juz nie wiem co robic? prosze o dobra rade

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

fioleczek

Post #2

2008-05-16 12:47:16 (2 miesi±ce temu)

fioleczek

Kobieta

Z nami od: 13-01-2008

Sk±d: Middleton

powinnas chyba bardziej opisac swoja sytuacje,jak dlugo pracujesz,jaka jest twoja sytuacja materialna.mysle ze oprocz rodzinnego mozesz starac sie o child tax credit i working tax credit.do tego jest rowniez inna pomoc,np dofinansowanie do czynszu za mieszkanie,oraz inne.to czy zglaszac w urzedzie czy razem prowadzicie wspolne gospodarstwo,nie chce ci doradzac.mysle ze to twoja decyzja,ale wiem ze moga to sprawdzic,a pozniej narobisz sobie klopotow i tyle

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3

2008-05-16 15:17:06 (2 miesi±ce temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Sk±d: Richmond

Prowadzisz wspolne gospodarstwo domowe to nie klam, bo pozniej bedziesz musiala oddac przyznane pieniadze i grozi Ci jeszcze oskarzenie o wyludzenie.
A na tej stronie mozesz sprawdzic jakie benefity Ci przysluguja.
www.entitledto.co.uk/
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

alicjapq

Post #4

2008-05-17 12:58:16 (2 miesi±ce temu)

alicjapq

Kobieta

Z nami od: 16-05-2008

Sk±d: bognor regis

dziekuje za odpowiedz i postaram sie bardziej opisac moja sytuacje.tak jak pisalam zyje w zwiazku ale jeszcze nie formalnym mieszkamy wspolnie i wychowujemy moja corke nie wiem co mam zrobic czy podawac w dokumentach ze jestem samotna matka no bo nie mamy dokumetow na potwierdzenie naszego zwiazku.w popierach do child benefit podalam ze nie mam partnera bo podobno to w chb nie ma znaczenia tylko dopiero przy nastepnych swiadczeniach.ja zarabiam przez agencje jakies 600f miesiecznie on na kontrakcie okolo 1200fwynajmujemy mieszkanie z oplatami wynosi nas jakies 850f.w polsce zrezygnowalam z rodzinnego tuz przed wyjazdem do angli.dostaje tylko w polsce alimenty400zl.pytajac znajomych wszyscy mowia mi co innego juz nie wiem o co mozemy sie starac i jak podawac w dokumentach.wyslalam o chbenefit i przyszly mi dodatkowe dokumenty do wypelnienia jakies tam dodatkowe do ch benefit to co wczesniej juz podawalam pisza aby adeslac to w ciagu miesiaca.jesli mozecie to doradzcie mi co nam sie nalezy ja jak najlepiej to zrobic aby nie miec klopotow.jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi

Do góry stronyOffline

punk50

Post #5

2008-05-17 13:42:41 (2 miesi±ce temu)

punk50

Z nami od: 11-05-2007

Sk±d: Tamworth

najlepiej napisac prawde. radze Ci, zebys nie oszukiwala na tym, ze jestes samotna matka. skoro zyjesz z partnerem to nie jestes, tutaj nie wazne jest czy macie slub czy nie, wazne jest to czy razem mieszkacie! wiem to, bo sama jestem w takiej sytuacji. Zlozcie dokumenty o working i child tax credit, mozecie wniskowac o housing benefit. no i to chyba na tyle :|

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

fioleczek

Post #6

2008-05-17 15:24:21 (2 miesi±ce temu)

fioleczek

Kobieta

Z nami od: 13-01-2008

Sk±d: Middleton

troche mnie dziwi fakt ze piszesz ze jest wam bardzo ciezko.a pozniej piszesz ze razem macie 1800 funtow.nie rozumiem tego.ja nie pracuje,a tylko moj maz zarabia,i nigdy niczego nam nie brakowalo.

Do góry stronyOffline

alexandrabbb

Post #7

2008-05-17 15:42:11 (2 miesi±ce temu)

alexandrabbb

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

przestan wydawac pieniadze na pierdoly i zacznij oszczedzac zamiast wyludzac benefity i klamac

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8

2008-05-17 16:03:09 (2 miesi±ce temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London/Neasden

Powiem tylko,¿e wcale ma³o nie macie.CHyba,¿e marzy Ci siê 3000f miesiêcznie.
850f z op³atami??? to sporo Wam zostaje.Na pocieszenie powiem Ci,¿e wiele osób jest w podobnej albo gorszej sutuacji.U mnie mieszkanie plus cuncil i gaz,pr±d,woda to wydatek ³±cznie 1400f miesiêcznie.Nie mamy hausing benefit ani cuncil tax benefit.Samo mieskznaie 1080f m-c.
Nie jest ¼le.Troszkê zaoszczêdziæ na ubrankach,kosmetykach,papierosach i bedzie ok:-D

Do góry stronyOffline

MARCIN22wwa4

Post #9

2008-05-17 17:00:33 (2 miesi±ce temu)

MARCIN22wwa4

Mê¿czyzna

Z nami od: 17-05-2008

po przeczytaniu pierwszej wiadomosci od naszej kolezanki od razu wiedzialem ze to kombinatorka probujaca wyludzic benefity a po 2 wypowiedzi czy tam po 3 mam pewnosc milion procent nie dosc ze benefitgy to jeszcze porade jak to zrobic za free....1800 funt i jeszcze malo:-|

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10

2008-05-17 17:47:58 (2 miesi±ce temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London/Neasden

Dwie osoby sa tu po raz pierwszy i od razu jada ostro.MOze to jedna osoba,a dwie nazwy?
A osoba ,która caczê³a ten temat tu jest kobiet±,a na innym forum(finanse) jest mê¿czyzn±.Jak to w koñcu z Toba jest?
Temat zaczê³a¶ by cos sie dzia³o?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony