Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » Ile posilkow dal 11 m-cznej dzidzi

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » Ile posilkow dal 11 m-cznej dzidzi

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 15)
Nycza

Post #1

2008-05-10 09:24:07 (5 miesięcy temu)

Nycza

Kobieta

Z nami od: 25-01-2007

Hey dziewczyny mam pytanie ile posilkow powinno jesc 11 miesieczne dziecko. Moja niunia z rana zjada kaszke potem okolo 12 lunch o 16 obiadek i o 19 butelke mleczka. nie wiem czy nie powinna jesc mleka w ciagu dnia, ale wtedy gdzie je wprowadzic do poludnia czy po?
z gory dziekuje za rady
Magda&Emma

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

butterfly42

Post #2

2008-05-10 15:41:43 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Cześć.Mam podobny problem,córcia ma 12 miesięcy i oprócz butelki przed snem nie tyka mleka przez cały dzień.To znaczy zjada je tylko pod postacią kaszki rano i ewentualnie Danonka na podwieczorek.Mam tak odkąd skończyła pół roku i przestałam ją karmić piersią,nie chce butelki ani rano,ani w ciągu dnia.Kiedy byłam z nią na Baby Clinic połozna powiedziała,ze rozwija sie prawidłowo i wszystko jest ok.Nie zmuszam wiec mojej córci do picia butelki w ciągu dnia,za to staram sie jej podawać na podwieczorek Danonka,czasami budyń.

[ Ostatnio edytowany przez: butterfly42 10-05-2008 15:43 ]

Najważniejsze to odnalezć swoje miejsce pośród tych,którzy dają szczęście...

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

Nycza

Post #3

2008-05-10 19:15:29 (5 miesięcy temu)

Nycza

Kobieta

dzieki za odpowiedz
tylko ze ja mam troszke wiekszy problem bo mala nie toleruje laktozy, mamy przepisnae specjalne mleczko C&G pepti. a ile razy dziennie je twoja dzidzia?

Do góry stronyOffline

butterfly42

Post #4

2008-05-10 21:27:20 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Wiem coś na ten temat,moja starsza córka miała nietolerancje laktozy,zdiagnozowano to dopiero jak miała 3 miesiące wiec do tego czasu przeżywałam piekło.Ona też dość wcześnie zaczęła jeść stałe posiłki,bo preparat sojowy który dostawała miał okropny smak i szybko zorientowała sie,że są smaczniejsze rzeczy.Ale wracając do Twojego pytania,moja córeczka je 4 czasami 5 posiłków dziennie.Rano kaszkę(ok.7.00),pózniej daje jej jakiś owoc(banana,jabłko,czasami jakiś deserek ze słoiczka)(ok.10.00),około 14.00 je obiad,podwieczorek zjada po 16.00 i przed snem po 19.00 dostaje butelkę.Niekiedy zjada tylko cztery posiłki,za to wypija dość duże ilości Kubusia i myślę,że to jej w zupełności wystarcza,bo gdyby tak nie było na pewno domagała by sie jedzenia.Starsza tez jadła tyle samo razy tylko serki i przetwory mleczne zastępowałam owocami a czasami gotowałam jej kisiel.

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

elizabet

Post #5

2008-05-10 22:29:40 (5 miesięcy temu)

elizabet

Z nami od: 13-03-2008

Szkoda,ze moja dzidzia ma dopiero 4 m-ce bo moze skorzystalabym z waszych rad a mam podobny problem tzn. nie wiem ile i w jakiej ilosci podawac jaj posilkow bo zamierzam wprowadzic kleik i kaszki bezmleczne.Teraz jadla rano cyca potem 2x180 mleka,znowu piers i 180 mleka na noc.W nocy juz nic nie jadla.Mam coraz mniej pokarmu i nie wiem,czy podawac jej 5x180 bo tak zalecaja i do tego raz albo dwa dodac kleik.Moze mi poradzicie jako bardziej doswiadczone mamusie?Nie chcialabym jej utuczyc a nie chce tez zeby byla glodna.

Do góry stronyOffline

butterfly42

Post #6

2008-05-11 06:15:47 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Musisz sama zaobserwować czy twoja dzidzia dostaje wystarczającą ilość pokarmu.Moja córcia jadła małe ilości,za to jadła dość często.Kaszkę zaczęłam podawać jej dwa razy na dobę,jak miała cztery miesiące,pózniej jeden posiłek mleczny zastąpiłam zupką.Moja mała bardzo wcześnie zaczęła jeść łyżeczką,bo zaraz jak skończyła cztery miesiące,zaczęłam podawać jej kaszkę,potem zupki,deserki itp.Moja córcia ma idealna wagę dla dziecka w swoim wieku,wiec wiem,że prawidłowo ja karmię.

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #7

2008-05-11 13:55:56 (5 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ja tam sie nie znam, ekspertem nie jestem, ale głupotą jest pchanie w dzieciaka jak w worek, jak nie chce jeśc to nie ja byłem takim niejdakiem, mam co jakiś czas leciała do szpitala i robiła mi badania krwi czy ja aby nie mam anemi, w sumie byłem zasze chudy, efekt taki że mam 40 lat umierać nie umarłem żyje niexle szpitale omijam z daleka, a moja kuzynka ktora się zachwycano że tak "dobrze wyglada" ... no cóż szczęśliwa to ona nie jest, nie ważne ile posiłków, wazne by urozmaicone i nie na siłę, najlepiej w miarę regularnie jak nauczysz jeść owoce, jarzyny i mieso a nie jakieś paskudztwo mamałygi i margaryny to dziecko będzie silne i zdrowe, najgorzej jest z tymi wychuchanymi, ciągle z nimi problem, jak by nie patrzeć kiedyś ludzie wychowali się w jaskiniach bez centralnego ogrzewania i nie wygineli hehehe,
Rozsądku i spokoju zycze :D
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

butterfly42

Post #8

2008-05-11 20:57:51 (5 miesięcy temu)

butterfly42

Kobieta

Nigdy nie zmuszałam moich dzieci do jedzenia,gdy nie chciały to nie podawałam im na siłę.Nie faszeruję córki mamałygami,starałam się gotować jej domowe jedzenie,nigdy nie stosowałam sie do zasad podawanych w książkach,bardziej ufałam radom mojej babci i mamy(obie radziły mi żebym podawała dzieciom domowe jedzenie a nie "gotowce" ze słoiczków.Staram sie gotować córce domowe jedzenie,ze słoiczków korzystam tylko wtedy gdy naprawdę nie mam czasu!

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

pako1279

Post #9

2008-05-11 21:11:15 (5 miesięcy temu)

pako1279

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2008

tak na chlopski rozum, tyle ile moze lub nie moze zjesc
nasz szkrab ma juz 15 miesiecy, stosujemy tą (tę:)) zasade i wszystko jest w porzadku, wlaczajac dobry nastroj zainteresowanego
teraz jak juz jest pelny to kiwa glowa ze juz nie, a wczesniej Żonka chyba korzystala ze swojego instynktu macierzynskiego

Do góry stronyOffline

Nycza

Post #10

2008-05-12 13:15:13 (5 miesięcy temu)

Nycza

Kobieta

wszystko oki poki jestes pewien ze dzidzia dostaje wystarczajaco wszytskich skladnikow odzyeczych a przede wszytkim wapnia w tym wieku jednak mleko jest bardzo wazne. Emmcia zaczela jesc mleczko w ciagu dnia wiec problem sam sie rozwiazal. pyanie zadalam mama ktore maja dzieci, troszke ciezko tu tak samej z pierwszysm dzieckiem jak nie mam baci zeby poradzic
dzieki za odpowiedzi
Magda&Emma

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony