Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » samlotem z dzieckiem!!!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » samlotem z dzieckiem!!!

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
Nenna1

Post #1

2008-05-08 21:45:20 (2 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

Arikowa_zono...to jasne , ze kazdy fotelik ma swiadectwo homologacji ale chodzi o to, ze sa foteliki specjalnie dostosowane do podrozowania samolotami.Tak jak ten o ktorym pisalam.Jest on zapinany na siedzeniu w samolocie tak jak w samochodzie ...tylem do kierunku ruchu..Montaż fotelika za pomocą 2-punktowego pasa jest dozwolony wyłącznie gdy fotelik ten używany jest na pokładzie samolotu.
Pozdrawiam Nenna1
"... Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć... ....."

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Arikowa_zona

Post #2

2008-05-08 21:51:01 (2 miesiące temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

Tylko szkoda, ze wiele linii lotniczych nie zezwala maluszkom przesiadywac obok mamy, tylko na jej biednych kolanach ... i nic tu po foteliku, a szkoda.
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nenna1

Post #3

2008-05-08 21:55:17 (2 miesiące temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

Zawsze mozesz wymagac egzekwowania swoich praw...znajac regulamin;-)
Polecam sie z nim zaznajomic ..czymkolwiek nie jezdzimy..
Zreszta , jak pisalam wczesniej...jesli samolot jest "pelny"...to i tak nic z tego...chyba ze wykupimy miejce takiemu maluszkowi;-)
"... Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć... ....."

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

Arikowa_zona

Post #4

2008-05-08 22:00:18 (2 miesiące temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

Zarowno czytalam, jak i zapytalam w biurze ryanair na lotnisku - niestety, dzieci do 2 roku zycia siedza na kolanach doroslych. Zapytalam rowniez stewardesse w kabinie samolotu, czy moglabym wniesc fotelik dla malej - niestety. Otrzymalam pasy i juz.
Durne przepisy ale coz zrobic? ;)
Pan kaze, sluga robi ;)
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #5

2008-05-08 23:13:32 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

dwuletnie dziecko na kolanach...ale jesli dziecko ma 2latka i 2 mies?
Rok temu w czerwcu lecielismy samolotem Ryanair do Włoch.Moja córeczka 2 latka skończyła w kwietniu.Jeszcze ją karmiłam piersią.Cały lot obok mnie siedziała ale powoli jak się znizalismy,Karolinka chciała do mnie i przytulic się do piersi.Uszka ja bolały i płakała.Wzięłam ja na kolana.Podchodzi stewardesa i pyta ile dziekco ma lat,mówimy że w w kwietniu skonczyła 2 latka.Ta kazała małej zejśc i uściąść obok.Dziecko płacze,tamta mówi o przepisach.W końcu mąą mówi do niej by usiadła obok dziecka i sama je uspokoiła.I czy dziecko może zrozumiec przepisy.Karolinka jak na swoje dwa latka była drobniutka,szczuplutka.Zresztą zdjęcia Karolinki z tamtej podrózy sa w mojej galerii.Stewardesa zdenerwowała sie na nas,mąz poprosił ja o pas dla Karolinki.Dziecko nie płakało i wszystko było ok.
Droga powrotna podobnie-nie wolno! Mąz powiedział stewardesie,by przyniosła pas,bo dziecko płacze,pasażerowie też są zniecierpliwieni,a dziecko woła-mama chce na rączki.
Nie pozwolili ale powiedzieli,ze dziekco siedzi u mnie na kolanach na nasza odpowiedzialnośc

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6

2008-06-15 21:45:36 (3 tygodnie temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie na temat, skoro dziecko bolały uszy, sprawdźcie czystość uszu wewnątrz, zazwyczaj czyści się z wierzchu (krople??) oraz drożność zatok-ów, czasami jest to jeden z pierwszych przesłanek ze coś dzieje się niedobrego zanim odczuje się to w "normalnych" warunkach.
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony