Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » Samotna matka z 2-jką nastolatków!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » Samotna matka z 2-jką nastolatków!

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 45)
basis_1969

Post #1

2008-04-28 22:04:44 (2 miesiące temu)

basis_1969

Kobieta

Z nami od: 28-04-2008

Witam..Piszę ponieważ w najbliższym czasie chcę wyjechać wraz z nastoletnimi dziećmi do UK,zmusza mnie do tego miedzy innymi sytuacja materialna .Chciałabym dowiedzieć się co mi przysługuje w razie przyjazdu..(cały czas szukam pracy).Interesuje mnie również jak jest z mieszkaniami oraz szkołą dla dzieci..(syn-16,corka17-lat).Mój anglieski jest kiepski i z tym właściwie jest największy problem .Z góry dziękuje za jakiekolwiek porady.:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2

2008-04-28 22:36:22 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Ja przepraszam ale do kogo przyjedziesz? masz tu jakąs rodzine czy przyjaciół?
Sorry ale tak od razu,to Ci nic nie przysługuje.Potrzebne Ci pieniądze na wynajęcie mieszkania i na depozyt czyli ok za 2 mies z góry sie płaci.zalezy gdzie zamieszkasz,ile pokoi itp.
Jesli przyjeżdzasz do znajomych,to chyba poinformowali Cię jak to jest.Mam nadzieję,że nie w ''ślepo''

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #3

2008-04-28 22:42:32 (2 miesiące temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/14216/NASZYM-DZIECIOM-NALEZA-SIE-PIENIADZE
Tu Masz co dla dzieciaków, i ten post wczesniej Dokładnie Przeczytaj. No i dobrze jest złapać parę-naście lekcji języka.
Mity i legendy jak wspaniale i łatwo - przekazywane z ust do ust, trzeba głęboko zapakować i zakopać.

[ Ostatnio edytowany przez: dkstudio 28-04-2008 22:55 ]

Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

basis_1969

Post #4

2008-04-28 23:24:18 (2 miesiące temu)

basis_1969

Kobieta

Z nami od: 28-04-2008

Owszem w UK mam znajomych..ale kontakt z nimi jest narazie niemozliwy dlatego pisze tutaj.Pieniadze na wynajecie jakiegos mieszkania sa.Chodzi o to co przysluguje pozniej ..o co moge sie starac.?

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #5

2008-04-28 23:41:52 (2 miesiące temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Tu jest prawie cała wiedza. (PYTANIA I ODPOWIEDZI FAQ )na pierwszej stronie MOJAWYSPA

Pieniądze na jakieś mieszkanie:-o:-o bez pracy zadna agencja z Tobą nie będzie gadać :-(:-(

[ Ostatnio edytowany przez: dkstudio 28-04-2008 23:47 ]

Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

ewamik

Post #6

2008-04-29 00:24:54 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

na początku musisz sie gdzieś zatrzymać,prawda? Chcesz przyjechac od razu z dziećmi?
Żeby wynając mieszknaie,musisz miec pracę.Musisz miec potwierdzenie,że stać Cię na utrzymanie mieszkania.Tak działaja agencje.Chyba,że pokój wynajmiesz,gdzies tam.
Bez języka? Powodzenia! Musisz przecież iśc do agencji,załatwić formalności,konto w banku.
Hmmm..nie chcę Cie budzić ze snu ale naprawde nie jest łatwo.
I nie radzę jechac w ciemno,że''jakos to będzie,innym sie udaje''
Proponuje odnowic stare znajomości,wziąc jekcje angielskiego.Jak juz to bedzie,przyjechać samej,zatrzymac sie u znajomych,znaleźć prace.
Za wynajęcie mieszkania na początek potrzebne jest ok 2000funtów czyli ponad 8000zł-to tak na dzień dobry

Do góry stronyOffline

zwirek

Post #7

2008-04-29 08:28:49 (2 miesiące temu)

zwirek

Kobieta

Z nami od: 30-06-2007

Wszyscy pisza o kosztach a gdzie jest zdanie dzieci sorry mlodziezy,oni sa w niezaciekawym okresie i tak wyrwana ze swego srodowiska moga byc bardzo nieszczesliwe.Wiem cos o tym bo znajomych dzieci przechodzily to i wkoncu skonczylo sie tak ze wrocili do Polski.Wszystko co pisali poprzednicy to szczera prawda, funty nie rosna na drzewach a o prace tez nie jest latwo(dobra prace).Powinnas wszystko dokladnie przemyslec i zapytac tez dzieci co one o tym sadza.Powodzenia

Do góry stronyOffline

ewasz32

Post #8

2008-04-29 09:19:03 (2 miesiące temu)

ewasz32

Z nami od: 15-02-2006

Witaj Basiu.Dziecko 16-letnie jeszcze ma szanse na edukacje w high shool poniewaz szkola moze cofnac dziecko o dwie klasy w dol.Odnosnie starszego dziecka moze byc problem poniewaz juz do szkoly high nie moze pojsc z racji wieku a do campus nie moze podejsc poniewaz nie ma GCSE (jest to rodzaj malej matury ktory 16-latki przechodza na zakonczenie szkoly).Jedynym sensownym wyjsciem jest zasiegniecia jezyka w Southern Regional College tam moze isc na lekcje jezyka i po tym na GOSE.Na 16-latka ktory uczy sie na Full-Time przysluguje zasilek Child Benefit i po otrzymaniu NIN ktore otrzymasz przed zasilkiem Child Tax Credit.Jezeli jestes osoba lubiaca wyzwania i nowe sytuacje to z cala pewnoscia sobie poradzisz.Ja mieszkam w Irlandii Polnocnej i naprawde nie nazekamy tu na brak pracy tylko trzba miec sile przebicia.Zycze Ci powodzenia.Pozdrawiam:-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

fioleczek

Post #9

2008-04-29 09:45:45 (2 miesiące temu)

fioleczek

Kobieta

Z nami od: 13-01-2008

mam nadzieje ze twoje dzieci przede wszystkim sobie poradza,bo dla nich to moze oznaczac wielki stres.tutaj czasami malym dzieciom jest sie ciezko przystosowac,a co dopiero nastolatkom.nie wiem czy to dobry pomysl,ale czy warto odrywac dzieciaki i jechac w nieznane?moze lepiej zebys przynajmniej na jakis czas zostawila dzieci pod opieka np dziadkow i sprobowala sama.bo jesli ci sie nie uda[czego ci nie zycze]to wrocisz do polski i tyle.a jesli sciagniesz dzieci,wszystkie formalnosci zalatwisz,a nic z tego nie wyjdzie,to pozniej kolejnym etapem beda sprawy urzedowe zwiazane z powrotem.przemysl to

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10

2008-04-29 10:14:23 (2 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-04-28 23:24:18, basis_1969 napisał(a):
Chodzi o to co przysluguje pozniej ..o co moge sie starac.?

Przysługuje ci prawo do jazdy full time na zmywaku albo na broomie za nmw (5,50/godz. minus podatek). Postarać się możesz odwiedzając urząd pracy albo agencje, ale ponieważ przed tobą te instytucje odwiedziły setki tysięcy takich jak ty, więc może nie być łatwo skorzystać z ww. prawa
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony