MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozar w wynajmowanym mieszkaniu

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jakobs

Post #1 Ocena: 0

2008-04-17 12:48:45 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Bede zadaj ekspertyz na pismie z podpisami itp.
Do kogo sie z tym zglosic ???
Zadzwonie do Council Office i porozmawiam z Housing Officer, czy to wystarczy ???
Czy sa jakies specjale agencje ktore sie tym zajmuja ???
Facet jest w g... robil ta fuche jako kolega kolegi landlorda itp, prawdopodbnie nie ma zadnego ubezpieczenia itp.
Agencja zabardzo nie kombinuje, sa po naszej stronie, ale nie moga niby nic zrobic, bo sie landlord na nic nie zgadza.
Jak to wyglada, czy oni maja jakis prawny obowiazek zapewnic nam zastepcze mieszkanie ???
Do sadu na pewno pojde, jutro mam spotkanie w CAB.
W mieszkaniu nie bylo smoke alarm, teraz juz jest.
Kto jest odpowiedzialny za smoke alarm ???
Tylko nasz flat jest wynajmowany, na dole i po bokch sa to mieszkania wlasnosciowe. Nie jest to flat w budynku z klatka schdowa, tylko szergowy, dwu pozimowy, kazde ma oddzielen wejscie.
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-04-17 16:41:20 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zakladam, ze Twoja umowe wynajmu szlag trafil, ale na pewno byla tam klauzula, ze jesli mieszkanie nie bedzie w stanie nadajacym sie do mieszkania to landlord zapewni Wam zastepcze zakwaterowanie.
Jesli to standardowa umowa podpisywana przez te agencje, to niech dadza Wam jakas kopie, zebyscie wiedzieli na czym stoicie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-04-17 17:52:19 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #4 Ocena: 0

2008-04-17 20:31:33 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

O 14 mielsmy spotkanie z synem landlorda, kolesiem co wywolal pozar, babeczka z agencji i niby z Environmental Health Officer, ale cos mi ten koles nie pasuje, wogule sie nie wylegitymowal, ja rowniez o to nie spytalem a powinnienemna samym poczatku.
Ogolnie stwierdzil ze jest OK. Zapytalem czy da mi to na pismie, powiedzial ze chyba nikt takiego czegos nie wystawi.
No chyba se jaja robi, skoro przyjdzie expert to musi wystawic expertyze na pismie, no bo jak inaczej ??????
On twierdzi dalej w zaparte ze jest OK, pomimo ze przyzanal ze dalej czuc wedzarnie w calym mieszkaniu, to mowil ze trzeba dalej wietrzyc.
Jak im zaczalem mowic o zdrapani farby czy wymiane nadpalonych drewnianych schodow itp to oczy zrobili, powiedzieli ze takich rzeczy sie nie robi,
Jak wspomnialemo kims zeby zrobile pomiary jakims urzadzeniem to powiedzieli ze nie ma takich urzadzen.
MASAKRA, debilzm, brak jakiej kolwiek wiedzy!!!!

Mam tego dosc, nie bede sie z debilami klocil.
Jutro ide do CBA i wtedy zobaczymy co mozna bedzie zdzialac.
Sprawe przicwko temu co spowodwal pozar napewno ruszy.
W tej chwili nie mamy gdzie mieszkac i niewiem co robic.
W Council powiedzieli mi ze musze wyelnic aplkacje na dom socjalny od nowa pomimo ze i tak jestsmy juz na liscie.
Agencja nie jest w stanie nic zrobic, sa poprsotu lacznikiemmiedzy mna a landlordem.

Nikomu nierzycze takiej jazdy.

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #5 Ocena: 0

2008-04-22 15:54:36 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Kolpotow ciag dalszy...

Obecnie mieszkamy w hotelu, za ktory sami zapalcilismy, gdyz agencja nie ponosi sie do zadnej odpowiedzialnosci.

Koles ktory jest odpowedzialny za pozar wkoncu poinformowal swoja firme ubezpieczniwa. Przyslali specjana firme ktora stwierdzila ze nie mozemy tam mieszkac dopoki nie wyczyszcza calego mieszkania i wszystkich naszych rzeczy specjalistycznymi maszynami wytracajacymi czasteczki itp.

Agencja powiedzial zebysmy wzieli htoel w szytskie koszty napewno zostana nam zwrocone.

Firma miala zaczac prace w pniedziaek, do dzis nic sie nie ruszylo, wiec nadal mieskzmay w hotelu,za ktory trzeba laici Ł200/dzienie.

Rozmawialem z CAB gdzie byli w szoku ze agencja nic nie robi.utro ma spotkanie i pewnie bedziemy szykowac sprawe sadowa itd.

Najlepsze jest ze potwiedzily sie moje przypuszczenia co do EHO czyli kolesia ktory przyszedl z landlordem i stwierdzil ze wszytsko jest z mieskzniem OK.
Okazalo sie po telefonie do Council Office ze ta osoba wogole u nich nie pracuje a prawdziwy EHO jest na holidayu :)

Tak wlasnie probuje sie oszykiwac Polakow !!!

ALE MY SIE NIE DAMY !!!!!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2008-04-22 16:02:04 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie ma tam jakis tanszych hoteli? Zeby potem nie bylo, ze nie oddadza Wam czesci kosztow, bo wybraliscie za drogi hotel.
Czy firma ubezpieczeniowa nie powinna Was umiescic w hotelu na swoj koszt?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #7 Ocena: 0

2008-04-22 17:37:27 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

To jest standardowy otel, Holiday Inn. Nie bralismy najdrozszego, i tak nie bylo mijesc :) ale na serio to nie moglismy wziac jakegos BB bo te sa zadko przystosowane dal dzieci, nie ma wind itd. a z wozkem po schodach to nie bede zasowal.
Moim zdaniem firma ubezpieczeniowa powinna zapewnic i zaplcic za naszef zkwaterowanie do czasu az nasze mieszkanie bedzie wsanie zebysmy tam wrocili. Powinni zrobic to odrazu i to przed naszym przyjazdem do UK z holidaya.
Prze pierwsze dni mieszkalismy katem u znajomych, spalismy na podlodze przezco rozchorowala sie moja rodzinka.
Ten koles wogole nie poinformowal firmy ubez. o tym co sie stalo, sadzil ze my sie tam wprowadzimy bez wiekszego halo, ale sie przeliczyl.

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #8 Ocena: 0

2008-05-01 14:03:39 (17 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Obecnie wrocilismy juz do mieszkania, ktore jest przywracane do stanu sprzed pozaru.
Firma ubezpieczeniowa nieche pokryz zadnych kosztow po za zwrotem Ł1005 za hotel, za ktory ja musialem zaplacic Ł1400 + odsetki z karty kredytowej.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,