Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » child benefit

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Dom i Rodzina" opiekuj± siê: frelcia, Nenna1

Strona g³ówna » Dom i Rodzina » child benefit

Nowy tematNowy post

Strona 8 z 11 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 8 z 11
evasta4

Post #1

2008-06-24 18:46:31 (2 miesi±ce temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Pkoi co to jedyne sprzyjajace rozwiazania jakie widzialam to praca na czarno-dziekuje za cos takiego!Moj maz pracuje po 12 godz i nie bardzo moge sobie pozwolic na prace nawet na 2godz dziennie-chyba ze jakas uczciwa w domu,ale nie slyszalam o takich.Zylismy 16lat w Niemczech,nie jest to nasz pierwszy wyjazd,wiemy co nieco o zyciu za granica,a jednak wiele zaskakuje...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

Numer gadu-gadu

evasta4

Post #2

2008-06-24 18:51:31 (2 miesi±ce temu)

evasta4

Kobieta

I mysle,ze mimo wszystko,duzo par,rodzin,ma jeszcze mniej niz my,i to logiczne ze musi zyc z pensji,czesto tej jednej,bez pomocy panstwa.Jednak wkurza mnie,kiedy sa pewne urzedowe terminy a urzad sobie z tego niewiele robi.I jak mowilam,mysle dalej uparcie-nie wszystkie sprawy przechodza przez Polske-bo gdyby tez tak bylo nie byloby ludzi ktorzy wyludzaja podwojne zasilki!!!!Jest urzad koordynacji na dane wojewodztwo ktory weryfikuje niektore przypadki-jestem tego pewna!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

evasta4

Post #3

2008-06-24 18:53:32 (2 miesi±ce temu)

evasta4

Kobieta

Cytat:

2008-06-24 18:45:43, jola_ooo napisa³(a):
Jedyne co w moim przypadku posz³o jak sp³atka to tax credits, sure start maternity grant mi nie przyznano, po wielu potyczkach listownych i z upierdliwosci urzedniczej, a na child benefit czeka³am 1,5 miesi±ca. Z mojego doswiadczenia wiem ze nalezy wszystkie formy wype³nic z nalezyt± starannoscia, jedna pomy³ka lub luka we wniosku moze przysporzyc wielu problemów. Ja za tydzien wracam do pracy, ale szczesliwie mam elastyczne godziny pracy, a i ¿³obek nie jest drogi. Jednak gdybym zarabia³a tylko troszeczke mniej by³aby to gra nie warta ¶wieczki. Lepiej ten czas spedzic z maleñstwem.
Podzielam Twoje zdanie:)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

pinkipinki

Post #4

2008-06-25 11:38:20 (2 miesi±ce temu)

pinkipinki

Kobieta

Z nami od: 07-05-2008

witam mam pytanie? czy jak moj chlopak skladal wniosek jak my bylismy jeszcze w pl to czy trzeba ich informowac ze juz jestesmy w uk? i czy to mozliwe ja wnoisek zlozylismy w grudniu potem w styczniu nastepne papiery wypelnilismy i wyslalismy i czekamy do tej pory:-Y z tego co czytalam to chyba nie ma zasady ile sie czeka? aha i co jesli ja z dzieckiem wroce do polski?moj chlopak dalej bedzie pobieral zasilek? z gory dziekuje za odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

jola_ooo

Post #5

2008-06-25 12:43:09 (2 miesi±ce temu)

jola_ooo

Kobieta

Z nami od: 07-06-2008

Sk±d: Bristol

Lepiej poinformowac PL listownie, jezeli wrócisz z dzieckiem do polski, twój ch³opak wci±¿ bedzie otrzymywal na nie child benefit, bo p³aci sk³adki w uk.

Do góry stronyOffline

pinkipinki

Post #6

2008-06-25 13:02:38 (2 miesi±ce temu)

pinkipinki

Kobieta

przepraszam zle napisalam pytanie:( chodzilo mi czy trzeba poinformowac cb ze juz tu jestesm? ale wlasnie czy trzeba informowac poland? jola_ooo dzieki za odp

Do góry stronyOffline

zuza32

Post #7

2008-06-25 13:37:53 (2 miesi±ce temu)

zuza32

Kobieta

Z nami od: 22-05-2008

chb...dzwonilismy tam,mija wlasnie 16tyg,a tylemax moze trwac u obcokrajowcow jego przyznie,milapani powiedziala ze do 27 pieniadze beda na koncie....

tax credit, czekamy juz 4 miesiace,ostatnio wyslalismy paszport i ponownie akt urodzenia mojego syna...

praca...maz pracuje od 6 przewaznie do 18, ja chodze na nocki i pracuje od 19do 4...rano jestem nieprzytomna, klade sie spac popoludniu razem z moim malym (2latka) ciagne juz tak 2 miesiace bo zjednej wyplaty nie bylo latwo przezyc, oboje niestety pracujemy przez agencje....od wrzesnia synek idzie do zlobka,koszt 160f....mam nadzieje ze sfinansuja mi 80%....daje go tam tylko dlatego ze mam wyrzuty sumienia ze nie powiecam mu tyle czasu ile bym chciala, w zlobku bylismy juz,male grupy,fajne zajecia, bedzie mial duzo kolegow i mysle zeto najlepsze rozwiazanie :D

Do góry stronyOffline

JOY1980

Post #8

2008-06-25 23:13:54 (2 miesi±ce temu)

JOY1980

Kobieta

Z nami od: 02-01-2008

Ja wys³a³am jaki¶ miesi±c temu. Po tygodniu zwrócili mi akt urodzenia. Teraz czekam. Ciekawe jak d³ugo bêd± rozpatrywaæ. Ciekawi mnie czy te¿ do Polski bêd± uderzaæ...Ma³± urodzi³am tutaj, mój facet jest Brytyjczykiem...Ale pewnie tak...
Mama majowego szczê¶cia :-) Izabeli - 10/05/2008

Do góry stronyOffline

jola_ooo

Post #9

2008-06-25 23:21:06 (2 miesi±ce temu)

jola_ooo

Kobieta

Z nami od: 07-06-2008

Sk±d: Bristol

pinkipinki, jesli chodzi o HMR&C nie musisz juz nic robic, dla celów CHB nie jest istotne gdzie twoje dziecko zamieszkuje, jezeli oczywiscie wype³ni³as wniosek tak jak mysle ze to zrobi³as

Do góry stronyOffline

pinkipinki

Post #10

2008-06-26 15:38:01 (2 miesi±ce temu)

pinkipinki

Kobieta

no mysle ze wypelnione bylo prawidlowo:-( tylko wlasnie zastanawialo mnie to ze wlasnie wysylalismy ch jak bylam jeszcze w pl a teraz juz jestesmy tu i chyba zostaniemy a cb jak niebylo tak nie ma:-? no nic jeszcze poczekamy:-[ dzieki za odp:-)

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 11 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony