MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 7 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

edyta81

Post #1 Ocena: 0

2008-03-06 14:10:38 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

Z nami od: 26-02-2008

Tak zrobie,ide do GP jutro na 10.30 a ta polska lekarke olewam,a jezeli lekarz w GPpowie ze z moim dzieciaczkiem jest wszystko ok to dla pewnosci pojade jeszcze na Ealing tam ponoc jest bardzo dobry lekarz,tak powiedziala mi znajoma,on ponoc wyleczyl jej corke.I jezeli tam tez powie jest ok,to ta lekarke ktora napedzila mi tyle strachu pozwe do sadu nie podaruje jej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2008-03-06 14:12:30 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Który lekarz na Ealing? W polskiej klinice?
Moze ten laryngolog? starszy?

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #3 Ocena: 0

2008-03-06 14:30:43 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Nie chce sie wtracac, ale jakikolwiek GP i ten polski lekarz z Ealingu to, zeby ladnie to nazwac, chyba nienajlepsze zrodla odnosnie profesjonalnej opinii....

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2008-03-06 14:47:45 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Nie polecam polskiej przychodni na Ealing! Broń Boże!
ten laryngolog to:pediatra,laryngolog,ogólny,pneumolog-w Jednym!

a wracając do naszej pani pediatry:ona podejrzewa te wodniaki,tak? To powinna dac skierownaie na USG.Sama moze nie miec,nie wszystko musi miec ale powinna dac skierowanie.
jesli podejrzewa zmiany skórne,daje skierowanie na testy.
Moja koeżanka ma syna ze skazą ale pediatra sam w sobie nic nie zrobił bez badań.Kolezanka poszła do alergologa itp.

Juz wiele reazy spotkałam się z opinia,że polscy super lekarze pozostali w Polsce.Ci niektórzy przyjeżdzają tu do szpitala na 2-3 lata na kontrakt.
Pozostali,co pracują w klinice to lekarze z nieciekawą przeszłością.Albo ktos ich usunął ze szpitala w Polsce ale może błąd medyczny jeden za drugim i sami wyjechali.
Tak jak pisałam byla tu jedna pediatra -Parfieniuk.Chyba w Gońcu dawała porady.Pni doktor pracowała tu w angielskiej klinice.Miała kontrakt,skończył sie ona wyjechała.
Wiem,ze teraz jest w Szwecji i sie kształci i pracuje zarazem.
Niezbyt pochlebne opinie slyszłama o ginekologu-Kisiel i o innych.
Co prawda ja skozystałam z usług pani doktor co mieskza na Ealing-doktor Barakat i napawdę trafiła super.Ja to nazywam-jedno spojrzenie i juz wiedziała.córka miała 3-dniówke w wieku 3 lat.Raczej niespotykane.Doktor zbadała mała i od razu stwierdzial co i jak.Poleciłam ja tez mojej znajomej i tez zdiagnozowała chorobe u dziecka.
Jak na razie dziewczyno nie martw się i nie przejmuj się panią,co ma rentgena w oczach-drugi kaszpirowski.
jak juz bedziesz miała wyniki usg wex to i idx do tej pani.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2008-03-06 20:47:00 (17 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2008-03-06 14:30:43, bloby00 napisał(a):
Nie chce sie wtracac, ale jakikolwiek GP i ten polski lekarz z Ealingu to, zeby ladnie to nazwac, chyba nienajlepsze zrodla odnosnie profesjonalnej opinii....

Myślę bloby00 ze do polskich lekarzy masz rację,ale do GP edyta musi iść ze względu chociaż by takiego,żeby dostać skierowanie do specjalisty.Sam GP nie postawi diagnozy.Mój malutki ,jak byłam na badaniu to GP stwierdził że ma coś z bioderkami i dał skierowanie do pediatry.Na szczęście się okazało,że jest wszystko w porządku.Wiem ,że GP nie zostawi tego bez wyjaśnienia i pokieruje sprawę na właściwy tor.
Życzę ci edytko na jutro spokojnego ranka i nie martw sie....Napisz koniecznie co ci GP powiedział,bo będę myślała o Was..
Pozdrawiam...Gosia
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #6 Ocena: 0

2008-03-06 21:07:45 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-03-06 20:47:00, gosian napisał(a):
Cytat:

2008-03-06 14:30:43, bloby00 napisał(a):

Myślę bloby00 ze do polskich lekarzy masz rację,ale do GP edyta musi iść ze względu chociaż by takiego,żeby dostać skierowanie do specjalisty.Sam GP nie postawi diagnozy.

Dokladnie, to mialem na mysli konkretnie jednego polskiego lekarza ;-) No a GP, jak GP - moze sie uda dostac skierowanie do specjalisty, ktory, jak sie uda, bedzie specjalista czy tez bedzie mu sie chcialo... No coz... Moge doradzic jedynie diagnoze z kilku zrodel - tak dla pewnosci, bo zdrowie jest tylko jedno.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #7 Ocena: 0

2008-03-06 21:13:11 (17 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

bloby,ty lepiej nie strasz tutaj edyty.Jak edyta powie co i jak jest to NA PEWNO dostanie skierownie do dobrego specjalisty....
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

edyta81

Post #8 Ocena: 0

2008-03-06 21:38:05 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

Sluchajcie w GP powiem wszystko to co powiedziala mi polska lekarka,czyli ze stwierdzila WODNIAKI i jakie leki mu przepisala,wiec powinien dac skierowanie do pediatry lub na USG.Jezeli nie da sama powiem ze ja koniecznie chce zrobic dziecku USG,powiem Wam ze ciezka noc przedemna,trzymajcie wszyscy mocno kciuki,jak wroce od GP to dam Wam znac co i jak.Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich pociechy,Dzieki wszystkim za to ze jestescie ze mna. :-)

Do góry stronyOffline

edyta81

Post #9 Ocena: 0

2008-03-06 22:04:52 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

Prosze powiedzcie mi jak sa WODNIAKI po angielsku bo niw wiem jak mam powiedziec w GP

Do góry stronyOffline

winni77

Post #10 Ocena: 0

2008-03-06 22:13:06 (17 lat temu)

winni77

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2005

Wodniak to hygroma, hydroma, hydrops, hydrocele. Powiedz o jaki dokladnie Ci chodzi lub skorzystaj ze slownika www.ling.pl.
Pozdrawiam
Death does not separate people, but lack of love.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,