MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 5 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2008-03-04 10:42:40 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Pierwszy raz to słyszę ale czytałam co nieco i mówie Ci.Po pierwsze Mozna to stwierdzic tylko podczas badania USG lub na podstawie tomografii komputerowej głowy. robił to lekarz?
Czy tylko tak palnął?
Leczenia domowego nie ma.
Dziecko jest senne,wymiotuje,ma drgawki,infekcje wirusowe.
Wodniak najczęściej sam sie wchłonie,czasem trzeba reki neurochirurga.
KOnieczne jest badanie USG i robi sie go co miesiąc.
Miał Mateuszek USG robione?
Wezx poczytaj sobie w internecie
Masz jakies lekarstwa,wskazowki?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2008-03-04 11:20:44 (17 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Edyta,mimo ,ze każdy narzeka na angielską służbę zdrowia to ja bym sie wybrała na twoim miejscu do lekarza angielskiego.Może jakieś drobne infekcje leczą oni paracetamolem ale zapewniam cie ,że jeżeli powiesz jaką diagnoze postawił polski lekarz,to oni Mateuszka Ci zbadają bardzo dokładnie i na pewno sprzętem dobrej jakości.Nic ci nie zaszkodzi spróbować.Nawet polscy lekarze są omylni,a ja mimo wszystko na angielską służbę zdrowia nie narzekam.Nie załamuj sie na zapas,bo może jest wszystko w porządku.
Trzymam kciuki za Mateuszka i za Ciebie.
Pozdrawiam...Gosia
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

magba

Post #3 Ocena: 0

2008-03-04 23:11:44 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Edyto zgadzam się w 100% z Gosian. I napewno wszystko będzie dobrze,zobaczysz :-)Pozdrawiam
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

edyta81

Post #4 Ocena: 0

2008-03-05 09:51:36 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

Z nami od: 26-02-2008

Witajcie
Lekarz nie robil Mateuszkowi USG stwierdzil to po naciskaniu i dotykaniu glowki.Stwierdzil rowniez ze ma zapalenie gardelka i ze ma zmiany skorne.Przepisala mleko Nutramigen2<czyli dla dziecka ktore ma 6 msc-y>a moj ma 3msc-e na alergie oraz lek ktory jest dla doroslych <cos jak biseptol>w aptece powiedzieli mi ze ten"biseptol"jest za mocny dla takiego dzieciaczka,i dali mi zastepczy o nazwie PIRITON.Przepisala rowniez lek NEOCLARINA nie wiem na co,chyba na gardelko.<dowiem sie w aptece>.Dr Jolanta Czyzowska tak nazywa sie lekarka mojego syna.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

marta75

Post #5 Ocena: 0

2008-03-05 10:08:21 (17 lat temu)

marta75

Kobieta

Z nami od: 09-11-2007

hej.
co do krostek na buzce maluszka - czy malenstwo ssie smoczek?
jesli tak to czesto jest tak od smoczka pod ktorym zbiera sie wilgoc i dziecko ma potowki. ja bym z talkiem i maka uwazala szczegolnie w okolicach twarzy - moze sie dostac do drog oddechowych a to bardzo niebezpieczne poza tym nawet jesli nie udusi malenstwa to obsusza sluzowke w nosie a to dla malenstwa tez niekorzystne.( amerykanie np odradzaja uzywanie talku wogole do pielegnacji niemowlat aby uniknac przypadkow uduszenia sie dziecka )
sudokrem dziala cuda - naprawde .
jesli chodzi o krzywice czaszki - sprobuj ukaldac maluszka na swoich kolanach i delikatnie masowac mu czaszke - troche tak jakbys formowala jajo z gliny. takie regularne masaze powinny troche pomoc- kosci dziecka sa na tyle plastyczne ze dadza sie w ten sposob profilowac. oczywiscie musi to byc bardzo delikatne - doslownie opuszkami palcow. poza tym mysle ze powinno byc przyjemne i dla dziecka i dla matki .
pozdrawiam
co mnie nie zabije to mnie wzmocni...

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2008-03-05 10:18:11 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

czytałam troszke o tym Neoclarina.W Polsce jest ten lek pod ciut zmieniona nazwą.To jest od pogrzywki,swiądu,alergii ale od 1r.ż
Nie wiem,może i teraz trzeba.
Dla mnie jest dziwne,że lekarz nie robił USG.MOże taka doświadczona?
U mojej młodszej córki dobe po porodze wykryto nieprawidłowości w bioderkach.Po 2 tyg zrobiono badanie USG.Na szczęscie wsztstko bylo dobrze bo przez ten 2-tygodniowy okres dawałam małej podwójna pieluszkę i wsyzstko sie unormowało.Ale badanie USG było.
Wiesz co,a może idź Ty do lekarza innego? Po co od razu faszerowac maluszka prochami?
Ta pani doktor gdzie przyjmuje? W Londynie?

Do góry stronyOffline

edyta81

Post #7 Ocena: 0

2008-03-05 11:02:35 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

tak przyjmuje w londynie GREENFORD UB6 OJP 364A WHITTON AVENUE EAST tam wlasnie przyjmuje za wizyte bierze 50&pound; bylam juz tam 2 razy,i kazala przyjechac za miesiac czyli 3 kwietnia <w moje urodziny>nie bede go faszerowac tymi lekami poprostu pojde do GP poprosze o USG,jezeli tam nic niezrobia to pojde do innego polskiego pediatry i w tedy zobaczymy co wykaze USG.Taki lekarz ktory stwierdza jakas chorobe u dziecka nie robiac badan to nie lekarz.Dzieki za wszystkie odpowiedzi.:-)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-03-05 15:07:54 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2008-03-05 16:08:31 (17 lat temu)

ewamik

Kobieta

wiesz co,tu polscy pediatrzy raczej nie maja USG.Ginekolodzy mają.
I mysle,że tu juz sie nam kłania neurolog-pediatra albo po prostu neurolog.
I zostaja nam dwa wyjścia.Jedziesz do Polski,do lekarza i ten Cie kieruje na badania synka albo tu domagasz się tego samego.
Nie przejmuj się.Napewno wszystko jest ok.
A po drugie skąd lekarz wie,że maleństwo ma alergie? Przeciez nie miał robionych testów? Nie wiadomo na co itp.
I teraz szpikowac go lekarstwami i do tego dośc mocnymi?? Bez sensu.
Kurcze,była tu taka fajna doktor ale wyjechała.pracuje teraz w Szwecji,kształci sie tam dalej.Doktor Parfieniuk.
Jak poszłam do niej z moimi dziewczynkami,dała antbiotyki bo miały zapalenie oskrzeli.Ale powiedziała mi,że jesli dziewczynka9jedna z córek)w tym roku tez będzie miała zapalenie,należy wykonac testy alergiczne.Powiedziała to na podstawie wywiadu ze mną.Jakoś co roku wiosna córka ma zapalenie oskrzeli i kaszle.
W wakacje jade do Polski i zrobie testy.Zobaczymy co wyjdzie.
Zapobiegawczo dała mi,zreszta ja mialam-Zyrtec.
dziewczyno,nie przejmuj sie.Napewno wszystko jest ok.Mam namiary na innego lekarza polskiego ale ta pani nie ma usg.jedynie może dac skerowanie ale tylko prywatne.Chcesz? Bierze 60f
na razie jednak umów się do GP

Do góry stronyOffline

edyta81

Post #10 Ocena: 0

2008-03-05 16:37:30 (17 lat temu)

edyta81

Kobieta

wiecie umowilam sie na wizyte do GP na pojutrze zobacze co powie na temat glowki,Jak bylam ostatnio czyli 27.02.08 to powiedzial ze jest z moim dzieckie wszystko ok,ale mam jeszcze jedno pytanie do Was,

Mateusz podnosi sie na pietach i glowce i prezy sie okropnie wypychajac brzuszek do gory czy to normalne zeby dzieciak tak sie prezyl a przytym steka????

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,