Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Dom i Rodzina » może tu ktoś mi odpowie |
| Autor | (Odpowiedzi: 9) |
|---|---|
| seiz | Post #1 2005-05-19 19:13 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-05-2005 |
mam mozliwosc wyjechać w ramach programu au pair czy jakos tak, tylko że nie jako opiekun do dzieci ale jako pomoc przy domu, typu koszeni trawników, malowanie, naprawianie i takie tam, czy spotkaliscie z takim czymś, dodam że wyzywienie i nocleg zapewnia rodzina, tygodniowo 90 funtów, czy waszym zdaniem warto. chce pojechać też ze względu nauki języka, bo póki co to podstawy są jako taki, i jeszcze jedno jak możecie to napiszcie ile kosztuje paczka fajek :)
dzieki i pozdro |
Post #2 2005-05-19 19:52 (3 lata temu) |
|
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
moze sie zle orietuje ale AU-PAIR to Doskonalenie nauki obcego języka w zamian za opiekę nad dzieckiem dostajesz jeszcze tygodniowke do ok.100funtow.Nic mi nie wiadomo o takiej formie jak napisales
|
| seiz | Post #3 2005-05-19 19:58 (3 lata temu) |
czyli w moim przypadku była by nauka w zamian za pomoc przy domu, bo opieka nad dzieciakami mi sie nie bardzo usmiecha.
|
Post #4 2005-05-19 20:02 (3 lata temu) |
|
|
No tak tylko nie wiem czy taki program istnieje
|
Post #5 2005-05-19 20:07 (3 lata temu) |
|
|
Jedyne co do tej pory znalazlam na temat mezczyzn to to
Mężczyźni w progamie Wbrew rozpowszechnionej opinii program au pair nie jest adresowany wyłącznie dla pań. W określonych sytuacjach, takich jak przykładowo rodzina z trójką chłopców, może się okazać, że mężczyzna będzie właściwszym kandydatem od kobiety. Nawiąże z dziećmi szybszy kontakt, sprosta zadaniu opieki i czuwania nad bezpieczeństwem dzieci. Kraje, które oferują mężczyznom pobyt w charakterze au pair, to Stany Zjednoczone, Wielka Brytania, Holandia, Niemcy, Francja oraz Australia. Mężczyznom program stawia jednak wyższe wymagania w porównaniu z paniami: prawo jazdy, dobra znajomość języka oraz bardzo dobre doświadczenie w opiece nad dziećmi, najlepiej poparte zaświadczeniem o ukończonych kursach w zakresie opieki - to nieodzowne atrybuty przesądzające o powodzeniu procesu aplikacyjnego a to chyba nie jest to czego ty szukasz |
| seiz | Post #6 2005-05-19 20:07 (3 lata temu) |
tak mi powiedzieli w firmie posredniczącej, że niby ewentualnie moge z łebkiem w piłke pograć, a zresztą jak rodzina mnie wybierze to ja moge jej odmówic i poczekac na inną
|
| seiz | Post #7 2005-05-19 20:14 (3 lata temu) |
napisze jeszce raz i dokładnie, po pierwsze pytali sie o umiejetności ogrodnicze,mechaniczne, budowlane itp, że niby to bedzie potrzebne przy domu, o dobrej znajomości języka nic nie mówili, o doświadczeniu w opiece też nic nie było mowy.
in dłużej siedze i czytam wszystkie fora zaczynam mieć wątpliwości, czy to nie będzie sama opieka i czy warto. pozdro |
| Anonim | Post #8 2005-05-20 22:15 (3 lata temu) |
|
zapytaj dokladnie firme ktora to organizuje. au pair to ktos do opieki nad dzieckiem, dodatkowe umiejetnosci moga byc wymagane od mezczyzn, ale te dzieci raczej Cie nie omina...
jesli oni dalej twierdza ze to nie opieka nad dzieckiem a nazywaja to au pair to podejrzana sprawa... jak ta fima ma strone to moze wrzuc tu linka, chetnie popatrze ruda |
| Anonim | Post #9 2005-05-21 07:11 (3 lata temu) |
|
a poza tym napisałaeś, ze chcą ci płacić 90 funtów tygodnoiwo, a to trochę sporo, tzn. wszystkie moje znajome dostają po około 60, czasem 70; więc tu masz całkiem wysoką stawkę i być może jest to trochę podejżane. Jeśli masz od nich jakiś list, to wrzuć to na forum i zastanowimy się.
pozdrowionka Kasik |
| seiz | Post #10 2005-05-21 07:42 (3 lata temu) |
ma adres firmy www.bj-doradztwo.pl firma też jest legalna, sprawdzałem na stronie z firmami posiadającymi certyfikaty i wszystko wygląda ok.
pozdro |