Forum dyskusyjne

Dom i Rodzina » może tu ktoś mi odpowie

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Dom i Rodzina" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Dom i Rodzina » może tu ktoś mi odpowie

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 9)
seiz

Post #1

2005-05-19 19:13 (3 lata temu)

seiz

Z nami od: 19-05-2005

mam mozliwosc wyjechać w ramach programu au pair czy jakos tak, tylko że nie jako opiekun do dzieci ale jako pomoc przy domu, typu koszeni trawników, malowanie, naprawianie i takie tam, czy spotkaliscie z takim czymś, dodam że wyzywienie i nocleg zapewnia rodzina, tygodniowo 90 funtów, czy waszym zdaniem warto. chce pojechać też ze względu nauki języka, bo póki co to podstawy są jako taki, i jeszcze jedno jak możecie to napiszcie ile kosztuje paczka fajek :)
dzieki i pozdro

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2

2005-05-19 19:52 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

moze sie zle orietuje ale AU-PAIR to Doskonalenie nauki obcego języka w zamian za opiekę nad dzieckiem dostajesz jeszcze tygodniowke do ok.100funtow.Nic mi nie wiadomo o takiej formie jak napisales ;-) a paczka fajek Marlboro light kosztuje prawie 5 funtow

Do góry stronyOffline

seiz

Post #3

2005-05-19 19:58 (3 lata temu)

seiz

czyli w moim przypadku była by nauka w zamian za pomoc przy domu, bo opieka nad dzieciakami mi sie nie bardzo usmiecha.

Do góry stronyOffline

Post #4

2005-05-19 20:02 (3 lata temu)

No tak tylko nie wiem czy taki program istnieje ;-)

Do góry stronyOffline

Post #5

2005-05-19 20:07 (3 lata temu)

Jedyne co do tej pory znalazlam na temat mezczyzn to to
Mężczyźni w progamie

Wbrew rozpowszechnionej opinii program au pair nie jest adresowany wyłącznie dla pań.
W określonych sytuacjach, takich jak przykładowo rodzina z trójką chłopców, może się okazać, że mężczyzna będzie właściwszym kandydatem od kobiety. Nawiąże z dziećmi szybszy kontakt, sprosta zadaniu opieki i czuwania nad bezpieczeństwem dzieci.
Kraje, które oferują mężczyznom pobyt w charakterze au pair, to Stany Zjednoczone, Wielka Brytania, Holandia, Niemcy, Francja oraz Australia.
Mężczyznom program stawia jednak wyższe wymagania w porównaniu z paniami: prawo jazdy, dobra znajomość języka oraz bardzo dobre doświadczenie w opiece nad dziećmi, najlepiej poparte zaświadczeniem o ukończonych kursach w zakresie opieki - to nieodzowne atrybuty przesądzające o powodzeniu procesu aplikacyjnego
a to chyba nie jest to czego ty szukasz :-] ;-)

Do góry stronyOffline

seiz

Post #6

2005-05-19 20:07 (3 lata temu)

seiz

tak mi powiedzieli w firmie posredniczącej, że niby ewentualnie moge z łebkiem w piłke pograć, a zresztą jak rodzina mnie wybierze to ja moge jej odmówic i poczekac na inną 8-)

Do góry stronyOffline

seiz

Post #7

2005-05-19 20:14 (3 lata temu)

seiz

napisze jeszce raz i dokładnie, po pierwsze pytali sie o umiejetności ogrodnicze,mechaniczne, budowlane itp, że niby to bedzie potrzebne przy domu, o dobrej znajomości języka nic nie mówili, o doświadczeniu w opiece też nic nie było mowy.
in dłużej siedze i czytam wszystkie fora zaczynam mieć wątpliwości, czy to nie będzie sama opieka i czy warto.
pozdro :-]

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8

2005-05-20 22:15 (3 lata temu)

zapytaj dokladnie firme ktora to organizuje. au pair to ktos do opieki nad dzieckiem, dodatkowe umiejetnosci moga byc wymagane od mezczyzn, ale te dzieci raczej Cie nie omina...

jesli oni dalej twierdza ze to nie opieka nad dzieckiem a nazywaja to au pair to podejrzana sprawa...

jak ta fima ma strone to moze wrzuc tu linka, chetnie popatrze ;-)

ruda

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9

2005-05-21 07:11 (3 lata temu)

a poza tym napisałaeś, ze chcą ci płacić 90 funtów tygodnoiwo, a to trochę sporo, tzn. wszystkie moje znajome dostają po około 60, czasem 70; więc tu masz całkiem wysoką stawkę i być może jest to trochę podejżane. Jeśli masz od nich jakiś list, to wrzuć to na forum i zastanowimy się.
pozdrowionka

Kasik :-D

Do góry stronyOffline

seiz

Post #10

2005-05-21 07:42 (3 lata temu)

seiz

ma adres firmy www.bj-doradztwo.pl firma też jest legalna, sprawdzałem na stronie z firmami posiadającymi certyfikaty i wszystko wygląda ok.
pozdro

Do góry stronyOffline