Str 2 z 3 |
|
---|---|
bretka | Post #1 Ocena: 0 2008-01-02 16:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2007 |
ahh wypbrazam sobie jak sie martwisz. Moja midwife polecila mi Olive Oil, ktory mozna upic w aptece. Cena malej buteleczki to okolo £1.50. Nie jest wprawdzie tak pachnacy, jak wszystkie reklamowane oliwki dla maluszkow ale naprawde dziala. PAchnidelka zostaw na pozniej, kiedy maluszek bedzie mial okolo 2 mcy. pozdrawiam i napisz czy zadzialalo
![]() |
anneczka | Post #2 Ocena: 0 2008-01-07 21:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
powiedziałam mojej pani health visitor ze córcia ma skóre suchą i ze w najgorszym wypadku ona peka to powiedziala ze mi przepisze olejki do kąpieli, nie wiedziałam co dostane, no a po odebraniu recepty okazało sie co to
![]() ![]() W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
justys22 | Post #3 Ocena: 0 2008-01-30 00:28:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Moja coreczka ma 6 tyg i od tygodnia,moze nawet dluzej walczylam z bardzo sucha,wrecz luszczaca sie skora na policzkach,uszkach oraz wysypka(ktorej czasem jest mniej,czasem wiecej) na klatce piersiowej,pleckach i raczkach.Podejrzewalam skaze bialkowa(karmie piersia) badz tradzik niemowlecy.Oczywiscie przesuszone partie smarowalam oilatum.Dzis bylam w centrum i health visitor powiedziala mi,ze to normalne i ,ze samo zejdzie.Ja jej tam tlumacze,ze niunia miala bardzo sucha,luszczaca sie skore,a ona,ze juz jest dobrze i,ze mam tego niczym nie smarowac,bo moge tylko pogorszyc...Hmm-pewnie stwierdzila,ze to tradzik niemowlecy.Nie jestem pewna,ciezko okreslic.Ale i tak bede smarowala w razie potrzeby
![]() |
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2008-01-30 01:26:56 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
wiesz co,obawiam się,że to chyba skaza białkowa.
Wiem po sobie i od wielu lekarzy,że duzo niemowlaków jest uczulonych na oliwke Johnsona.Moja starsza córka tolerowała oliwkę Johnsona ale młodsza juz nie.Miała wysypke na buzi i na brzuszku.To było w Polsce.Przyszła położna do domu i poradziła mi bym kapała małą w oilatum i kilka razy dziennie smarowała miejsca z wysypką-kremem Oilatum.Po kilku dniach wszystko zeszło. MOje dzieci nacirałam oiwką bambino albo nivea.Te dwie napewno nie uczulają.Ja wiem,że Johnson jest ok i ładnie pachnie ale pani magister w aptece odradziła mi tej oliwki i mowiła,ze duzo mam skarży się. Wiesz co,przyszło mi do glowy,ze to może uczulenie na proszek do prania.Moja kolezanka tak miała i musiała zmienić proszek. Najlepiej będzie jak udasz sie do Polskiej pediatry.Co prawda kosztuje 60f ale to dla dziecka.Byłam u niej 2 razy i naprawde jest ok jak mało która. Napewno wszystko sie wyjaśni.Idź do naszego lekarz i nie zamartwiaj się |
pota | Post #5 Ocena: 0 2008-01-30 07:55:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2007 Skąd: exeter |
hejka ja jestem na etapie kompletowania wyprawki dla dzidzi bo jeszcze nie urodziłam,w jakie kosmetyki dla noworodka powinnam sie zaopatrzyć?
![]() |
|
|
alfa170 | Post #6 Ocena: 0 2008-01-30 10:32:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Loughborough/Sileby |
Jak moj synek byl malutki to tez mial takie przesuszone plamy i wysypke i okazalo sie ze jest uczulony na kosmetyki Johnsona jak przestalam je stosowac to wszystko zeszlo
![]() |
natalik | Post #7 Ocena: 0 2008-01-30 12:10:27 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2008 |
witaj moja corcia tez miala bardzo wysuszona skore na raczkach i na nozkacz polozna tez powiedziala ze to normalne ale ja poszlam do gp i lekarz dal mi taka masc diprobase i bardzo pomogla jesli poprosisz to napewno ci dadza naprawde polecam
|
justys22 | Post #8 Ocena: 0 2008-01-30 12:15:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Hmmm-warto by sie zastanowic.Smarowalam Niunie kremami johnsona(ale skonczylam okolo 2 tyg temu),no i kapie ja w wodzie z dodatkiem plynu johnsona z lawenda,a glowke myje czym?Szamponem johnsona...No i sama namietnie smaruje sie oliwka w zelu johnsona.Buzia Olivki(moja corcia) nie ma kontaktu z moim cialem oprocz rak,ktore tez smaruje.Kapalam ja przedwczoraj i to wlasnie po tej kapieli wyskoczyla wysypka na cialku(klatce,pleckach i raczkach) no i na glowce-takie czerwone krosteczki.Hmm-poczekam az zejdzie jej to wszystko i wykapie ja z uzyciem innych kosmetykow i sie zobaczy.Dziekuje za rady
|
ewamik | Post #9 Ocena: 0 2008-01-30 12:31:00 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
a to jeszcze raz ja-ta od Johnsona
![]() O tym Johnsonie tak jak mówiłam,powiedziała mi zaprzyjaxniona magisterka w aptece,po tym jak moja córeczka była cała w wysypce. jednak najlepsze śa nasze bambino ale tu ciężko znimi.Bambino nie maja oszałamiajacego zapachu i to dobrze.Ja wiem,że Johnson cudownie pachnie,sama się nim nacieram. Oilatum nie ma zapachu.Jeszcze jest nivea i podobno tez dobre. Podobno na Johnsona sa skargi. Wiesz co,zmień kosmetyki dla dziecka,moze oilatum,moze nivea i zmień tez na wszelki wypadek proszek do prania dziecięcych ciuszków i nie uzywaj płynu do płukania.Zobacvzymy jaki bedzie efekt. W Polsce w moim szpitalu uzywają oilatum do kapieli oraz szamponu.Tam własnie pierwszy raz pwiedzieli mi negatywnie o Johnsonie ,a chwalili oilatum |
marcheweczka | Post #10 Ocena: 0 2008-01-30 12:32:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
justys jesli moge doradzic,to zrezygnuj z johnsona....wierz mi,ze one bardziej uczulaja...moj synek mial to samo,w Polsce poszlam do alergologa i po przyjacielsku odradzila mi te kosmetyki....smarowałam małego zwykłym olejem kuchennym a teraz kapie tylko i wylacznie w prawdziwym mydle oliwkowym.....tym bardziej ,ze ma skaze bialkowa i cera jest bardziej wrazliwa.....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|