|
|
---|---|
Herka | Post #1 Ocena: 0 2007-12-08 20:36 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2007 Skąd: Aingdon |
Chcę przywieźć z polski 2-letnią kuchenkę gazową. Orientuje się ktoś czy będzie ona działała w anglii? Czy czekają mnie jakieś wielkie zmiany? A może powinnam to sobie od razu wybić z głowy? Pomóźcie.
Herka
|
reivilo | Post #2 Ocena: 0 2007-12-08 20:44 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Jak jest super wypasiona to tak a jak nie to kup tutaj. Porownaj ceny nowych, uzywanych I sama zdecyduj czy warto wiesc przez pol europy
Kuchenke podpinasz na wąz do kupienia w np. w HomeBase Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
krunschwitz | Post #3 Ocena: 0 2007-12-08 20:50 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Roznice wystepuja gdy kuchenka jest zasilana gazem propan-butan(ten z duzych butli w Polsce).Jesli byla podpieta pod siec miejska i zasilana gazem ziemnym(metanem),to nie powinno byc problemu z funkcjonowaniem kuchenki.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Herka | Post #4 Ocena: 0 2007-12-08 20:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2007 Skąd: Aingdon |
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Kuchenka jest wypasiona i przyjedzie z całą masą innych mebelków i rupieci. Nie byłam tylko pewna czy nie będzie jakiejś przykrej niespodzianki z podłączeniem jej, albo czy muszę zmieniać dysze?
Herka
|
krunschwitz | Post #5 Ocena: 0 2007-12-08 20:59 (17 lat temu) |
Dysze musisz zmieniac w przypadku zmiany rodzaju gazu.Podlaczenie tu w GB jest wezem elastycznym ,ktory kupisz np.w Homebase,B&Q,Wickes i.t.p
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
|
|
dominika-essex | Post #6 Ocena: 0 2007-12-08 20:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Mozesz sprawdzic czy w tutejszych sklepach nie znajdziesz takiej samej kuchenki jak Twoja lub o podobnych parametrach. Wtedy bedzie raczej pewne, ze kuchenka bedzie dzialac . Mozesz tez zadzwonic do British Gas i zapytac.
|
Post #7 Ocena: 0 2007-12-13 07:31 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2008-03-22 09:49:13 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hola hola z tą kuchenką, owszem pewnie będzie działać, tylko tu jest lepszy, ale chodzi o montaż, podobnie jak w Polsce tutaj NIE WOLNO CI ZROBIĆ TEGO SAM!
kuchnia musi być zamontowana, przez fachowca z uprawnieniami a następnie sprawdzona na szczelność, zresztą takie kontrole powinny a nawet muszą być wykonywane raz do roku, mało tego kuchnia musi być przyczepiona np łańcuchem do ściany krótszym niż wąż. Sam się dziwiłem gdy to usłyszałem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
marcinnika | Post #9 Ocena: 0 2008-03-23 18:01:02 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2007 |
opowiem cos z mojego doswiadczenia wymienialem cala instalacje gazowa od samego licznika ,piec centralnego itd... Ale instrukcje jak to wszystko zrobic dostalem przez telefon od ojca bo nigdy wczesniej nawet rurki miedzianej nie widzialem ... jakos saperow nie musieli wzywac. dom juz sprzedalem i nikt mnie nie pytal czy fachowiec to robil. nie trzeba byc pseudo fachowcem Corgi zeby kase zbijac na naiwniakach. wystarczy chciec i nic sie nie stanie przy rozsadnym postepowaniu
agencja przy wycenie domu stwierdzila ze kapitalny w domu i to ogrzewanie podlogowe hu hu; to robila perfekcyjna firma- odpowiedzialem ze tak bo polska , zeby oni mnie widzieli samego w akcji i te przeklenstwa oj nie nie... |
krunschwitz | Post #10 Ocena: 0 2008-03-23 18:16:53 (17 lat temu) |
I tacy jak Ty brachu ,wygraja ta nierowna walke...
Albo my ich ,albo oni nas. Tak trzymaj,ja jestem za. ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
|