|
---|---|
aniaplaszczyk | Post #1 Ocena: 0 2007-12-02 11:57 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Gloucester |
Witam was kobietki.
Pewnie dla wielu z was to normalne lecz ja mam pewne obawy. Jestem w ciąży po raz drugi - pierwsze dziecko urodziło się 3 lata temu w polsce i poród nastąpił w 38 tyg.córka miala zaledwie 2,5 kg.Drugie dziecko - to w drodze - to synek który ma urodzić sie dziś i jest ponoć większy lecz nie mam pojecia skąd oni to wiedzą skoro usg miałam w 20 tyg. i od tamtej pory nikt tego nie sprawdzał. Wczoraj byłam w szpitalu gdyż bóle nasiliły sie (trwają już od 5 dni) i podłączyli mnie do ktg , zbadali ginekologicznie i wypuścili do domu bo to jeszcze nie to. Termin mija dzis , wiem że można troche przechodzić ale czy któraś z was miała wywoływany poród w Anglii albo przenosiła znacznie ciąże ????Czy oni wogóle robią tu coś takiego jak w PL że podają leki na wywoływanie bóli????Prosze o wszelkie info . Z góry dziękuję |
marcheweczka | Post #2 Ocena: 0 2007-12-02 12:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
[i]nie denerwuj sie...ja swoje drugie dziecko takze przenosilam...byl to chlopiec...wez mila kapiel i dopoki nie zaczna sie bole nie ruszaj sie z domku...tu porodu nie wywoluja i cesarka jest ostatecznoscia...odprez sie i niczym sie nie denerwuj...[I]
[ Ostatnio edytowany przez: marcheweczka 02-12-2007 13:01 ] [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
dominika-essex | Post #3 Ocena: 0 2007-12-02 14:01 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Swiezy ananas jest dobry na przyspieszenie, u mnie zadzialalo jak zjadla dwa
![]() |
martanestorowsk | Post #4 Ocena: 0 2007-12-02 14:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2007 Skąd: Droitwich |
ja rodzilam prawie 2 lata temu.termin mialam na 15grudnia.17 poszlam do lekarza a on kazali mi przyjechac 27grudnia o godz 17 ale jeszcze wczesniej mialam zadzwonic czy bedzie miejsce w szpitalu.Bole zaczely sie 25grudnia wieczorem a urodzilam 27 rano.Nie dali nic na wywolanie ani przyspieszenie porodu-przebili tylko wody plodowe.Mateuszek wazyl 3938 a ja jestem drobnej postury-nie bylo lekko...
A Ty sie trzymaj i badz cierpliwa.widocznie synkowi dobrze jest w Twoim brzuszku. Daj znac jak juz bedziesz po... powodzenia |
AGALON | Post #5 Ocena: 0 2007-12-02 17:07 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2007-12-02 12:59, marcheweczka napisał(a): tu porodu nie wywoluja i cesarka jest ostatecznoscia... To chyba zalezy od szpitala...a moze od lekarza... Ja bylam 3 tygodnie po terminie.Od lekarza prowadzacego dostalam ulotki informacyjne o sposobach wywolania porodu i mialam zadecydowac ktora chce. Pozdrawiam |
|
|
marcheweczka | Post #6 Ocena: 0 2007-12-02 18:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
no wlasnie agalon to juz byly 3 tygodnie po...a do 2 tygodni po terminie oni nic nie zrobia,bo to jest prawo natury...pozdrawiam was dziewczyny serdecznie ....
![]() [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
bretka | Post #7 Ocena: 0 2007-12-02 18:29 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-11-2007 |
Droga Aneczko,
tutaj porod wywoluja, jak najbardziej, jesli oczywiscie sa ku temu powody.Zaczelam krwawic trzy dni po terminie(42 tyg) ale bez zadnych boli, wody tez nie odeszly, nic. W szpitalu, po badaniu, doktor powiedziala, ze i tak jest juz po terminie wiec po co przenosic te ciaze bedziemy wywolywac- INDUCE. Zaaplikowano mi zel dwukrotnie, juz po pierwszym zaczely sie skurcze. Wszystko bylo ok, a ja sie nie denerwowalam ze to juz po terminie itd, oczywiscie caly czas sprawdzano puls dzidzi.Wszystko bylo pod kontrola. Aniu uwazaj na siebie i jesli tylko dzieje sie cos, co cie niepokoi natychmiast dzwon do szpitala opisz symptomy, lub od razu jedz, zamiast sie zamartwiac i zastanawiac, co sie dzieje. Trzymaj sie mocno, wszystko bedzie ok ![]() |
aniaplaszczyk | Post #8 Ocena: 0 2007-12-02 19:12 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Gloucester |
Dzieki za wsparcie mojej Aneczki, tu piszę ja Artur
![]() Niechcalbym byc w skórze kogoś kto skrzywdzilby moje dziecko przez mieudlośc, cale życie dochodzilem sprawiedliwości sam wieć i tym razem byłoby podobnie. Pozdrawiam was kobietki |
ania_caterham | Post #9 Ocena: 0 2007-12-02 19:29 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Aniu nie denerwuj sie ... dzidzia przyjdzie w swoim czasie. Ja moja corcie przenosilam 2 i pol tygodnia. Nie chcialam wywolywac porodu chociaz mialam taka opcje 2 tygodnie po terminie (jesli dziecko i matka czuja sie dobrze nie nalegaja na wywolywanie i mozesz sobie przenosic dluzej). Nawet jesli robia indukcje w te 2 tygodnie po terminie wcale nie jest powiedziane, ze pierwsza proba wywola porod. Zycze powodzenia i cierpliwosci
![]() |
gosian | Post #10 Ocena: 0 2007-12-02 20:16 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Witam dziewczyny.
Ja byłam 4 dni po terminie i zadzwoniłam do mojej położnej.Ona kazała mi przyjść za 3 dni.Poszłam tam zrobili mi USG i KTG.I stwierdzili że jutro mi wywołają poród i mam sie stawic o 8 rano w szpitalu.Po zbadaniu podali mi żel a za pół godzinki miałam już bóle,a po 5 godzinkach juz tuliłam swoje szczęście do siebie. Jeżli cos cie będzie niepokoiło ,będziesz czuła że dzidziuś dzisiaj jest wyjątkowo spokojny NATYCHMIAST jedz do szpitala. Ciążę donoszoną określa sie dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem i dwa tygodnie po.Więc jeżeli nic sie szczególnego nie dzieje to nie ma co sie martwić. Powodzenia głowa do góry.Pozdrawiam Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|