Str 5 z 5 |
|
---|---|
PAJDUS | Post #1 Ocena: 0 2008-11-21 10:44:21 (17 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2008 Skąd: suffolk |
eladudzia moja pierwsa corka jak miala 2 miesiace i 2 tyg tez juz wprowadzilam nowe produkty do jej ubogiegie jeszcze wtedy menu,byla to marchewka a po 2 tyg nastepnych wprowadzilam jablko i potem to juz stopniowo a napisz mi co ty podalals swojemu bobasowi jako pierwszy produkt tutaj z wysp.???jaki obiadek i jaki deserek?i jakiego mleka uzywasz?moze i ja zaczne powopli cos wprowadzac bo moja dziecina to taki maly glodomorek.pozdrawiam
![]() |
eladudzia | Post #2 Ocena: 0 2008-11-21 13:04:36 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2007 Skąd: Grays |
wiesz PAJDUS, ja miałam problem z pierwszą córcią po urodzeniu. Okropnie żarłoczna była. Miała nadwagę ale jak poszła na nogi, to wszystko to zeszło z niej. Skutkiem tej nadwagi bylo karmienie na żądanie. o urodzeniu drugiej córci przyjęłam inną taktykę, a mianowicie karmiłam co trzy godzinki. Pierwsze dwa tygodnie były ciężkie bo bardzo płakała ale po dwóch tygodniach miałam już spokój. Bałam się tego, iż będzie dużo więcej potrzebowała pożywienia, gdyż urodziła się dużo większa od pierwszej córy. Jakoś się z tym uporałam. Obecnie swoją malutką karmię 3 razy dziennie piersią i daję jej do południa deserek, a popołudniu zupkę. Wcześniej deserki i zupki dawałam z Hipa ale teraz daję z Heinza bo mają większy wybór. Kaszki daję również z Heinza, bo podaję jej z butelki, a ona dużo lepiej się rozrabia (4-6months). Nie robią się kluski. Kaszki zawszę robię na gotowca czyli od razu do picia. Robię to tak, że do 40ml wrządku wsypuję 3-4 łyżeczki czubate kaszki, wymieszam to i dodaję później 60ml wody mineralnej.
Z Hipa polecam zupkę SWEET SQUASCH & CHICKEN oraz zupki z kalafiorkiem, których są dwa rodzaje. Co do deserków z Hipa, to nie daję z porzeczką gdyż są kwaskowate, a i z jagodami też nie. Najlepsze to z jabłkiem i gruszką, ryżowe. Z Heinz polecam wszystkie obiadki. Co do deserków to moja nie lubi bannana delighat i egg coś tam (nie pamiętam nazwy). Zjada mi tak dwa słoiczki dziennie albo puszeczki. Od 5 miesiąca zacznę podawać już kaszkę manną na mleku. Tym najbardziej się moja starsza córka się najadała. |
doriska1234 | Post #3 Ocena: 0 2010-08-25 14:51:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2010 Skąd: GB |
hej, czy ktoras z was przechodzila z aptamil 1 na aptamil 2, ten dla 'glodnych dzieci'. jest niby napisane na opakowaniu, ze 2 mozna stosowac od urodzenia a moja malutka ma 2 i pol tyg, ale chciala bym wiedziec jak to wyglada w praktyce i czy zeczywiscie aptamil 2 dziala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poczwareczka | Post #4 Ocena: 0 2010-08-25 15:23:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-06-2010 Skąd: London |
Hej,ja przechodzilam a 1 na 2 i z 2 na 3 i zawsze ten sam schemat,pierwszego dnia dawalam jedna buteleczke z nowym mlekiem i pozostale ze obecnym i kazdego dnia o jedna butelke nowego i tak az wszystkie butelki byly z nowym mleczkiem. Co do spania to moja Niki zaczela wiecej spac,tzn zasypiac w dzien na pol godzinki jak miala jakies 2 miesiace bo tak to w dzien raczej nie spala,chyba ze drzemki po 10-15 minut
![]() ![]() ![]() |
gosia1202 | Post #5 Ocena: 0 2010-08-25 17:39:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2008 Skąd: Little Hulton |
Hej ja najpierw dawalam mojemu Lukaszowi mleko Sma ale dziecko po tym mleku mialo zaparcia przezz 4 dni maly nie zrobil kupki ciagle plakal.Zmienilam mleko na Aptamil 1 i dolegliwosci minely jak reka odjal
![]() ![]() Malgorzata Tkacz
|