MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Petycja - Dość faszyzmu w Polsce!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 9 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

admiralbibol

Post #1 Ocena: 0

2019-05-17 18:30:53 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Zosia 2 dni sie zbierala do wpisu i jest z nieho pewnie bardzo dumna.
Zosienko, zglos winnych do prokuratury 😀
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

astalavista

Post #2 Ocena: 0

2019-05-17 20:01:24 (6 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Zgłosiłem tą petycję jako niewłaściwą (mowa nienawiści) zachecam wszystkich do tego samego.

Uwaga moderatora: Post edytowany Na forum nie wolno umieszczać postów lub tematów, które: a) wyśmiewają innych użytkowników forum, ubliżają im, albo naruszają wolność osobistą Konefka

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2019-05-17 20:13:29 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Zosiu poruszylas hasło "Żadnych wojen za Izrael" , czyli eh Ciebie ludzie powinni wspierać hameryke w ich imperialnych napaściach na kraju Bliskiego Wschodu , mordowanie cywilów , kobiet i dzieci w imię ich chorej demokracji a tak naprawdę chodzi o pieniądze i surowce naturalne , a także wywołanie konfliktu i rozpadu UE przez kryzys imigracyjny który sami stworzyli ? Jak tak jesteś przeciwko temu hasłu , może staraj się wstąpić do armii USA i walcz za Żydów

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #4 Ocena: 0

2019-05-18 09:47:10 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

No to się panowie popisaliście...
Od umiejętności liczenia, poprzez sprowadzanie tematu na inny tor, po nazwanie mnie... (tak, widziałam).

Petycję można podpisać lub nie, można się z jej treścią zgadzać lub nie, ale ja nigdzie nie widziałam tutaj nawet próby dialogu na ten temat.
Natomiast daliście świadectwo tego, że popieracie te straszne zachowania, dogmaty, podżeganie do nienawiści etc.
Wstyd mi za Was.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #5 Ocena: 0

2019-05-18 10:21:38 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Nie pozostaje nic innego jak wystosowac odpowiednia petycje !
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #6 Ocena: 0

2019-05-18 10:32:50 (6 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Zofia, ta petycja obraża moje uczucia....zdaj sobie sprawę, publikując to, sprawiasz mi wielką przykrość :( NIestety , moja prośba o usunięcie tego wpisu do moderatorów nie odniosła skutku....Przykre to

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #7 Ocena: 0

2019-05-18 10:52:12 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Art. 54. Zasada wolności poglądów
Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Ja z tej możliwości skorzystałam.

Ale chcę zwrócić uwagę na fakt że:
Propagowanie totalitarnych metod i praktyk działania faszyzmu jest zakazane w Polsce z mocy prawa i podlega odpowiedzialności karnej. Regulują to:

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz.U. z 1997 r. nr 78, poz. 483):

Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz.U. z 2018 r. poz. 1600, z późn. zm.):

Art. 256.
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1.
Art. 257.
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #8 Ocena: 0

2019-05-18 10:54:59 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Hasta la vista, astalavista?

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #9 Ocena: 0

2019-05-18 11:00:11 (6 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Idź już, nie śmieć więcej tymi bzdurami tutaj. Weź się za robotę, stwórz coś pozytywnego dla świata. Bo z tego twojego pier...nic pozytywnego nie będzie , tylko nastawiasz ludzi przeciwko sobie nawzajem. A kysz diable....

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #10 Ocena: 0

2019-05-18 11:07:18 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-18 11:00:11, astalavista napisał(a):
Idź już, nie śmieć więcej tymi bzdurami tutaj. Weź się za robotę, stwórz coś pozytywnego dla świata. Bo z tego twojego pier...nic pozytywnego nie będzie , tylko nastawiasz ludzi przeciwko sobie nawzajem. A kysz diable....

Wiem co to prawo Godwina, ale na to powyżej chyba nie ma określenia.
🤔

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,