MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Petycja - Dość faszyzmu w Polsce!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 7 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

admiralbibol

Post #1 Ocena: 0

2019-05-15 10:03:44 (6 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

To jest wlasnie lewackie pojmowanie demokracji i zasad prawa. Jesli ONR dziala nielegalnie, lamie prawo to naprawde wystarczy zlozyc zawiadomienie do prokuratury i bedzie po zawodach. Na szczescie dla was w sadach zostalo wciaz troche komunistycznych zlogow wiec nie powinno byc problemu. Jednak to wlasnie lewackie pojmowanie prawa, ze mozna zrobic ankiete i prawo nie obowiazuje, bo promil spoleczenstwa tego chce :)

Co do faszyzmu - w polsce nie ma i nie bylo takiego problemu, tak samo jak nacjonalizmu, bo u nas tradycje narodowe wyrastaja z troski o panstwo, o jego powrot na mape swiata a nie o nienawisc wzgledem innych narodow (malo sie mowi o tym jakie numery robia starsi w wierze z palestynczykami, ale tego lewusy nie widza, bo jak ognia boja sie pisnac).

I na koniec, jak pokazuje zycie, czesc o osob aktywnie i zawodowo walczacych z faszyzmem w polsce to albo swiry albo zlodzieje. Akcji z przechodzaca ekipa filmowa w srodku lasu i przypadkiem filmujaca tort ze swastykami, to byl naprawde niezly cyrk. Kojarze ze jeden z ekipy filmowej tak sie w te akcje wkrecil ze sam zaczal hailowac, ale podobno sie nie zaciagal :)

ps. petycje moze podpisac i milion ludzi a ona na szczescie i tak pojdzie do kibla :)
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2019-05-15 10:26:23 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Pomijam treść. Po co te te inwektywy pt "lewactwo" oraz dlaczego używasz liczby mnogiej "was"?

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #3 Ocena: 0

2019-05-15 10:42:26 (6 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Jest tu jakiś moderator tego forum? Proszę o zamkiecie tego wpisu. Obraża on uczucia wielu osób w tym moje, namawia do wykluczania i nietolerancji. Punkt widzenia jednego radykała- szowinisty (autor wpisu) , nie powinien być propagowany publicznie.
Wszystkich urażonych wpisem autora wątku zapraszam do zapoznania się z linkiem https://www.citizensadvice.org.uk/law-and-courts/discrimination/ i złożenia stosownego wniosku o odopwiednie potraktowanie radykała.

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #4 Ocena: 0

2019-05-15 10:59:09 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2019-05-15 10:42:26, astalavista napisał(a):
Jest tu jakiś moderator tego forum? Proszę o zamkiecie tego wpisu. Obraża on uczucia wielu osób w tym moje, namawia do wykluczania i nietolerancji. Punkt widzenia jednego radykała- szowinisty (autor wpisu) , nie powinien być propagowany publicznie.
Wszystkich urażonych wpisem autora wątku zapraszam do zapoznania się z linkiem <a href="https://www.citizensadvice.org.uk/law-and-courts/discrimination/" target="_blank" target="_new">https://www.citizensadvice.org.uk/law-and-courts/discrimination/</a> i złożenia stosownego wniosku o odopwiednie potraktowanie radykała.

Toż po prostu podpisz tą petycję, bo jak widać zgadzasz się z nią, a przynajmniej z jednym jej punktem:
Kilka tygodni temu członkowie ONR nawoływali do zabijania Żydów. Nieco wcześniej publicznie spalili kukłę Żyda. Za swoje ekscesy zwykle nie ponoszą żadnych konsekwencji.

A ja jestem KOBIETĄ, to tak informacyjnie, żebyś się nie wygłupił, jak będziesz na mnie donosił, że umieściłam link do petycji, której treść mówi, że nie zgadzamy się (podobnie jak Ty, jak się okazuje) z szowinizmem i radykalizmem.

szowinizm
1. "postawa, którą charakteryzuje brak tolerancji i przyznawanie uprzywilejowanej pozycji własnej płci, rasie lub grupie"
2. "skrajny nacjonalizm wyrażający się w bezkrytycznym stosunku do własnego narodu oraz w pogardzie i nienawiści do innych narodów"
radykalizm
1. "bezkompromisowość i stanowczość"
2. "w polityce: kierunek zmierzający do wprowadzenia zasadniczych zmian w życiu społecznym lub politycznym"

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 15-05-2019 11:03 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2019-05-15 11:28:09 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tytul tej petycji jest po prostu chamski bezmyslny nieprzemyslany sugeruje ze faszyzm to codziennosc w Polsce gdzie onr osobiscie znam tylko z mediow jest to tak marginalne zjawisko ze moglbym przezyc w Polsce kolejne 40lat i gdyby nie media nie wiedzialbym nawet ze oni istnieja szybciej juz spotkasz na ulicach miast kogos kto wygral w totka dlatego ta petycja to zwykla prowokacja powinna byc
petycja "delegalizacja onr" i byloby ok ale ty zosiak zdajesz sobie jak brzmi jej tytul? to jest bezmyslne plucie na nasz kraj pozniej oczywiscie beda w gw pisac 400tys ludzi nie chce faszyzmu w Polsce!!! a komorki gazety wyborczej na calym swiecie beda to przedrukowywac na inne jezyki to jest upadlanie swojego panstwa
ktos moglby tez pomyslec ze jezeli tak malo osob podpisalo tak oczywista petycje w blisko 40mln kraju tzn ze reszta chce faszyzmu :-]

a co gdyby ja podpisalo 5mln ludzi ? oznaczaloby to ze w Polsce panuje faszyzm? :-U
w kazdym scenariuszu wyglada to tak jakby nam podkladano swinie a jaki bedzie efekt? zmielenie? jak w przypadku zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej??
i co wtedy bedzie pisane w gw? ze pis zignorowal petycje ktora walczy z faszyzmem?
nie zagladalem tam ale z czystej ciekawosci do kiedy zbieraja podpisy czyzby data tegorocznych wyborow???pala do lanua pis na przyszle wybory? szantaz wyborczy? sady mowia ze wszystko ok a pis teraz na kolanie ma napisac ustawe pod wybory? takiej demokeacji chce lewactwo...
kto wie czy to nie jest ustawka obcych sluzb

to jest bat na Polske a 200tys pozytecznych idiotow juz ja podpisalo myslac ze robia dobrze

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2019 12:28 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2019-05-15 11:28:38 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Co do żydów to wczoraj zaatakowali polskiego ambasadora w izraelu , atak miał motyw na tle narodowościowym , napastnik krzyczał atakując ambasadora "Polak!Polak!" , czyzby żydy miały swoje ONR?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2019-05-15 12:36:51 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

jakbym mial z czyms porownac haslo " dosc faszyzmu w Polsce" to byloby to "350mln for NHS" n. faraga

to jest inzynieria spoleczna do sterowania oglupionymi masami

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2019 12:38 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2019-05-15 12:58:31 (6 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2019-05-15 11:28:09, cris82 napisał(a):
tytul tej petycji jest po prostu chamski bezmyslny nieprzemyslany sugeruje ze faszyzm to codziennosc w Polsce gdzie onr osobiscie znam tylko z mediow jest to tak marginalne zjawisko ze moglbym przezyc w Polsce kolejne 40lat i gdyby nie media nie wiedzialbym nawet ze oni istnieja szybciej juz spotkasz na ulicach miast kogos kto wygral w totka dlatego ta petycja to zwykla prowokacja powinna byc
petycja "delegalizacja onr" i byloby ok ale ty zosiak zdajesz sobie jak brzmi jej tytul? to jest bezmyslne plucie na nasz kraj pozniej oczywiscie beda w gw pisac 400tys ludzi nie chce faszyzmu w Polsce!!! a komorki gazety wyborczej na calym swiecie beda to przedrukowywac na inne jezyki to jest upadlanie swojego panstwa
ktos moglby tez pomyslec ze jezeli tak malo osob podpisalo tak oczywista petycje w blisko 40mln kraju tzn ze reszta chce faszyzmu :-]

a co gdyby ja podpisalo 5mln ludzi ? oznaczaloby to ze w Polsce panuje faszyzm? :-U
w kazdym scenariuszu wyglada to tak jakby nam podkladano swinie a jaki bedzie efekt? zmielenie? jak w przypadku zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej??
i co wtedy bedzie pisane w gw? ze pis zignorowal petycje ktora walczy z faszyzmem?
nie zagladalem tam ale z czystej ciekawosci do kiedy zbieraja podpisy czyzby data tegorocznych wyborow???pala do lanua pis na przyszle wybory? szantaz wyborczy? sady mowia ze wszystko ok a pis teraz na kolanie ma napisac ustawe pod wybory? takiej demokeacji chce lewactwo...
kto wie czy to nie jest ustawka obcych sluzb

to jest bat na Polske a 200tys pozytecznych idiotow juz ja podpisalo myslac ze robia dobrze

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 15-05-2019 12:28 ]

To ja Ci powiem. Ja tych faszystów znam. Osobiście. Mój kolega z klasy chwalił się i pokazywał oryginalnym mydłem z czasów IIWŚ. To było ok dwadzieścia lat temu. Dobrze się znaliśmy, często rozmawialiśmy. Z tego co mi wiadomo to poglądów nie zmienił.
Stawiam tezę, że w Polsce w każdym małym miasteczku znajdę takich świrów.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2019-05-15 13:44:05 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

20 lat temu chwalil sie mydlem pogladow nie zmienil... aha jakas wieksza aktywnosc z jego strony? paragrafu na mydlo jeszcze nie ma *ROFL* jezeli nie zmienil pogladow to na pewno byles z tym w prokuraturze/policji? czy twoja walka z FASZYZMEM W POLSCE ogranicza sie do mojej wyspy?
to ilu jeszcze znasz takich jak on? naprawde faszyzm w Polsce to problem? prosze cie... ta petycje to narzedzie a jesli jest spontaniczna to jej nazwa jest zwyczajnie idiotyczna

p.s to kto osobiscie zna faszystow kolegow w rodzinie moze? dalszych znajomych?moze sasiadow?
bo ja jak zyje to zadnego jedynie z lat 90 pamietam na ulicy mozna bylo spotac skinheadow ale pewnie 99% z tego wyrosla do dzisiaj

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 15-05-2019 13:58 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2019-05-15 14:46:36 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jakbys ty był autorytayywnym wyznacznikiem istnienia zjawisk, to nie byłoby sprawy, ale Chris narazie to jedynie zauważyłam za na remontach schodów się znasz, więc jak Ci petycja nie odpowiada, to ignoruje, bo cgamskie to się robią twoje wypowiedzi, nie tylko ich "tytul"...
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,