2017-03-04 09:33:16, kindaszek napisał(a):
Mam dekoder z nagrywarka to wystarczy odpiac kabel sat i ogladac cos nagranego
ale zeby nagrac to musisz podpiac kabel....
Str 2 z 3 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2017-03-05 06:03:59 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2017-03-04 09:33:16, kindaszek napisał(a): Mam dekoder z nagrywarka to wystarczy odpiac kabel sat i ogladac cos nagranego ale zeby nagrac to musisz podpiac kabel.... Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
ie2ox4-2b | Post #2 Ocena: 0 2017-03-05 06:39:29 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Ponieważ inspektorzy od abonamentu są bardzo przebiegli, to podpowiem zainteresowanemu co może go spotkać.
Ktoś puka do drzwi, otwierasz lub wypytujesz o co chodzi no i słyszysz że komitet okolicznych domów pisze petycje o zanikającym sygnale telewizyjnym, no i pytają "a jak u pana?" U mnie bardzo dobry jest sygnał... no i już mają gagatka, a jeżeli jeszcze zaprosi i pokaże ... |
tomaszzet | Post #3 Ocena: 0 2017-03-05 09:21:44 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2017-03-04 09:33:16, kindaszek napisał(a): Mam dekoder z nagrywarka to wystarczy odpiac kabel sat i ogladac cos nagranego By nie placic abonamentu i byc w zgodnie z przepisami, to musiala bys usunac instalacje antenowa, zlikwidowac lacze internetowe, pokasowac abonamenty z internetem i uzywac telefony komorkowe, a nie smarfony itd... Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
kasiachery | Post #4 Ocena: 0 2017-03-05 09:35:16 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2017-03-03 20:53:43, Psotnik napisał(a): Można się wyłgać, ale musisz się trwale okaleczyć, wydłubać oczy czy coś. Osoby niewidome podobno nie płacą ![]() A tak poważnie, to ktoś kiedyś pisał, ze interweniował, ze nie ogląda na żywo, tylko z nagrane wcześniej na dekoder, podobno to różnica, tylko czy warto się tak ośmieszać i cebulić ? no dokladnie , to jest tylko 12 f mc czyli 3 piwa lub paczki fajek ![]() |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2017-03-05 10:31:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ja słyszałem, że potrafią zadzwonić i podczas rozmowy za pomocą jakiegoś urządzenia analizujacego dźwięk w tle starają się sprawdzić czy TV jest włączone czy nie. Dla mnie sprawa wygląda tak: faktycznie nic nie oglądasz to możesz nie płacić,
Oglądasz więc płacisz |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-03-05 11:35:52 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
daavid | Post #7 Ocena: 0 2017-03-05 11:39:33 (8 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
....ale Polacy lubią cebulić...
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2017-03-05 14:55:45 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak ktos nie oglada TV na zywo czy zupelnie, albo nawet nie ma odbiornika, to nie uwazam tego za "cebulenie" ze nie placi za abonament. Tak samo jak ktos kto nie jezdzi samochodem nie rzuca sie na sile do placenia road tax, zeby nie wyjsc na sknere. Jak biore nowy telefon i chca dolozyc ubezpieczenie to nie biore nie przez to zeby nie mysleli ze kombinuje, tylko przez to, ze nie jest mi potrzebna ich oferta, bo mam ubezpieczenie telefonow, rowerow, laptopow i wielu innych rzezcy w ubezpieczeniu domowym.
Pilnowanie swoich zarobionych pieniedzy zeby nie placic za cos czego sie nie ma albo z czego sie nie korzysta nie jest cebuleniem sie, jak to okreslacie, tylko zdrowym rozsadkiem. Chyba ze ktos wyznaje zasade ze wyrzucanie pieniedzy w bloto podbudowuje jego respekt w towarzystwie. Autor tematu odbiera programy na zywo i powinien wykupic abonament, a osoby ktore nie ogladaja i lepiej zeby wiedzialy co robic. Mozna zglosic ze nie potrzebuje sie abonamentu, a jak ktos wykupil przez pomylke, to mozna zrezygnowac: http://www.tvlicensing.co.uk/check-if-you-need-one/topics/cancellations-and-refunds-top7 Lepiej wplacic te pieniadze na akcje charytatywna chyba, niz oplacac cos z czego sie nie korzysta.
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2017-03-05 15:39:35 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2017-03-05 17:03:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ada rozumie, ty nie rozumiesz.
What is ‘Live TV’ and when do I need a licence to watch it? Live TV means any programme you watch or record at the same time as it’s being shown on TV or live on an online TV service. You need to be covered by a TV Licence if you watch live TV on any channel or device. If you’re watching live TV, you need to be covered by a TV Licence: if you’re watching on TV or on an online TV service for all channels, not just the BBC if you record a programme and watch it later if you watch a programme on a delay to watch or record repeats to watch or record programmes on +1, +2 and +24 channels to watch live programmes on Red Button services even if you already pay for cable, satellite or other TV services to watch satellite or online programmes shown live from outside the UK or Channel Islands. http://www.tvlicensing.co.uk/faqs/FAQ95 Płacisz za wykorzystanie nośnika jakim są wydzielone częstotliwości pasma transmisji danych na terenie UK. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|