Str 4 z 4 |
|
---|---|
Onieznajomy | Post #1 Ocena: 0 2015-04-11 17:12:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
posel Godson obywatelstwo dostal w 2001 roku dzisiaj decyduje jako posel o losach naszego kraju
pilarze, ktorzy nawet dobrze po Polsku nie potrafia mowic dostaja obywatelstwo i maja prawo glosu jezeli ktos za granica rezygnuje z udzialu w glosowaniu, to jest jego prywatna sprawa i ma do tego pelne prawo, ale nie odmawiajmy innym prawa glosu, szczegolnie ze dzis pobyt za granica jest juz wlasciwie tylko zmiana miejsca zamieszkania w poszukiwaniu pracy |
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2015-04-11 17:37:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2015-04-11 17:01:10, mancun napisał(a): Powinna sie liczyc rezydencja, czyli tam, gdzie sie ma obywatelstwo, mieszka i placi podatki. Ale OK, ktos woli siedziec do konca zycia okrakiem na plocie, to jego sprawa. Ja podatki płacę też w Polsce, niewielkie, ale płacę. Poza tym, zależy co kto rozumie przez siedzenie okrakiem. Biorę udział w wyborach w UK, do europarlamentu wybierałam posłów brytyjskich, nie polskich bo tutaj mieszkam. Mam polskie obywatelstwo co daje mi pewne prawa, nie zamierzam rezygnować z polskiego obywatelstwa i nie ma to nic wspólnego z siedzeniem okrakiem. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Post #3 Ocena: 0 2015-04-11 19:42:15 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2015-04-11 19:55:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Nie czuję się zmuszona do niczego, korzystam ze swojego prawa wyborczego zarówno tu jak i w Polsce. Na wybory samorządowe do Polski nie jeżdzę bo po co? Mieszkam tu i tu wybieram władze lokalne, natomiast Prezydent reprezentuje mój kraj, a wiec i mnie, wybory parlamentarne są równie ważne bo zapadają tam decyzje dotyczące rownież nas, emigrantów (jak chociażby ustawa o podwójnym opodatkowaniu) jak i naszych bliskich w Polsce. Nie widzę tutaj niczego co nie trzymałoby się kupy.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2015-04-11 20:00:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
dobrym przykladem sa muzulmanie, ktorzy maja przewage w jakims dunskim miescie i ustanowili ze Boze Narodzenie nie bedzie tam celebrowane
to sa wlasnie ci "patrioci" z importu a Polakkom na emigracji ktos chce odebrac prawo do decydowania o losach kraju, Polakom, ktorzy niejednokroc lepiej i wiecej wiedza na temat tego co sie z Ojczyzna dzieje nie musza wszyscy rozumiec analogii mojego przykladu dziwie sie tylko ze mozna odpierac prawo wyborcze Polakowi a przyznawac je Nigeryjczykowi ale coz, najwazniejsze zeby PiS nie wygral nawet zeby Godson i jemu podobni mieli decydowac o Polsce Cytat: Nie czuję się zmuszona do niczego, korzystam ze swojego prawa wyborczego zarówno tu jak i w Polsce. Na wybory samorządowe do Polski nie jeżdzę bo po co? Mieszkam tu i tu wybieram władze lokalne, natomiast Prezydent reprezentuje mój kraj, a wiec i mnie, wybory parlamentarne są równie ważne bo zapadają tam decyzje dotyczące rownież nas, emigrantów (jak chociażby ustawa o podwójnym opodatkowaniu) jak i naszych bliskich w Polsce. bardzo dobry tekst [ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 11-04-2015 20:06 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-04-11 20:38:42 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|