MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak głosować na nowego prezydenta Polski?

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2015-04-11 17:12:09 (10 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

posel Godson obywatelstwo dostal w 2001 roku dzisiaj decyduje jako posel o losach naszego kraju
pilarze, ktorzy nawet dobrze po Polsku nie potrafia mowic dostaja obywatelstwo i maja prawo glosu

jezeli ktos za granica rezygnuje z udzialu w glosowaniu, to jest jego prywatna sprawa i ma do tego pelne prawo, ale nie odmawiajmy innym prawa glosu, szczegolnie ze dzis pobyt za granica jest juz wlasciwie tylko zmiana miejsca zamieszkania w poszukiwaniu pracy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2015-04-11 17:37:41 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2015-04-11 17:01:10, mancun napisał(a):
Powinna sie liczyc rezydencja, czyli tam, gdzie sie ma obywatelstwo, mieszka i placi podatki.
Ale OK, ktos woli siedziec do konca zycia okrakiem na plocie, to jego sprawa.

Ja podatki płacę też w Polsce, niewielkie, ale płacę.
Poza tym, zależy co kto rozumie przez siedzenie okrakiem. Biorę udział w wyborach w UK, do europarlamentu wybierałam posłów brytyjskich, nie polskich bo tutaj mieszkam. Mam polskie obywatelstwo co daje mi pewne prawa, nie zamierzam rezygnować z polskiego obywatelstwa i nie ma to nic wspólnego z siedzeniem okrakiem.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2015-04-11 19:42:15 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2015-04-11 19:55:49 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Nie czuję się zmuszona do niczego, korzystam ze swojego prawa wyborczego zarówno tu jak i w Polsce. Na wybory samorządowe do Polski nie jeżdzę bo po co? Mieszkam tu i tu wybieram władze lokalne, natomiast Prezydent reprezentuje mój kraj, a wiec i mnie, wybory parlamentarne są równie ważne bo zapadają tam decyzje dotyczące rownież nas, emigrantów (jak chociażby ustawa o podwójnym opodatkowaniu) jak i naszych bliskich w Polsce. Nie widzę tutaj niczego co nie trzymałoby się kupy.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #5 Ocena: 0

2015-04-11 20:00:37 (10 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

dobrym przykladem sa muzulmanie, ktorzy maja przewage w jakims dunskim miescie i ustanowili ze Boze Narodzenie nie bedzie tam celebrowane
to sa wlasnie ci "patrioci" z importu
a Polakkom na emigracji ktos chce odebrac prawo do decydowania o losach kraju, Polakom, ktorzy niejednokroc lepiej i wiecej wiedza na temat tego co sie z Ojczyzna dzieje

nie musza wszyscy rozumiec analogii mojego przykladu
dziwie sie tylko ze mozna odpierac prawo wyborcze Polakowi a przyznawac je Nigeryjczykowi
ale coz, najwazniejsze zeby PiS nie wygral
nawet zeby Godson i jemu podobni mieli decydowac o Polsce

Cytat:

Nie czuję się zmuszona do niczego, korzystam ze swojego prawa wyborczego zarówno tu jak i w Polsce. Na wybory samorządowe do Polski nie jeżdzę bo po co? Mieszkam tu i tu wybieram władze lokalne, natomiast Prezydent reprezentuje mój kraj, a wiec i mnie, wybory parlamentarne są równie ważne bo zapadają tam decyzje dotyczące rownież nas, emigrantów (jak chociażby ustawa o podwójnym opodatkowaniu) jak i naszych bliskich w Polsce.

bardzo dobry tekst

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 11-04-2015 20:06 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-04-11 20:38:42 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony