72mln na ~214 dzieci.
btw - smieszy mnie zdanie "w trakcie leczenia"...
[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-07-2014 22:43 ]
Str 4 z 11 |
|
---|---|
Markywee | Post #1 Ocena: 0 2014-07-14 22:42:32 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
![]() 72mln na ~214 dzieci. btw - smieszy mnie zdanie "w trakcie leczenia"... [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-07-2014 22:43 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #2 Ocena: 0 2014-07-14 22:46:44 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #3 Ocena: 0 2014-07-14 23:10:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Cytat: 72mln na ~214 dzieci. mysle ze porownywanie pieniedzy do dzieci jest nie na miejscu podobnie mozna by przestac leczyc osoby, ktorych koszt leczenia jest duzy nie chce mi sie liczyc ile wychodzi na jedno dziecko, ale czy jeden czlowiek ktory bedzie na swiecie dzieki temu (a musimy pamietac ze inaczej by go nie bylo) moze dac spoleczenstwu o wiele wiecej dziesieciokrotnie, stukrotnie, czy moze nawet tysiackrotnie nieliczac juz ze dzieki temu bedzie istniala rodzina jako calosc a w innym wypadku mozliwe ze ci ludzie, czy jakas ich czesc, byla by samotna |
Markywee | Post #4 Ocena: 0 2014-07-14 23:28:14 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2014-07-14 23:10:56, Onieznajomy napisał(a): Cytat: 72mln na ~214 dzieci. mysle ze porownywanie pieniedzy do dzieci jest nie na miejscu podobnie mozna by przestac leczyc osoby, ktorych koszt leczenia jest duzy nie chce mi sie liczyc ile wychodzi na jedno dziecko, ale czy jeden czlowiek ktory bedzie na swiecie dzieki temu (a musimy pamietac ze inaczej by go nie bylo) moze dac spoleczenstwu o wiele wiecej dziesieciokrotnie, stukrotnie, czy moze nawet tysiackrotnie nieliczac juz ze dzieki temu bedzie istniala rodzina jako calosc a w innym wypadku mozliwe ze ci ludzie, czy jakas ich czesc, byla by samotna To teraz pomysl ile z tej kasy mozna bylo wladowac chocby w domy dziecka, albo programy adopcyjne. o ile wiecej beda w stanie dac pozniej spoleczenstwu? Tymczasem "EGO posiadania" jednego potomka wlasnej krwi, aktualnie wg tych danych kosztuje 350.000zl - naturalnie za wszystko placi spoleczenstwo. To jest na miejscu? "Leczenie" to jest juz predzej naprotechnologia, a nie in vitro. Wg mnie - jak ktos na sile chce miec dziecko in vitro - niech w calosci to oplaca sam. Bo to jest troche jak pelna refundacja robienia sobie wiekszych cyckow, zeby lepiej wygladac. Ma sie z tego korzysci, a w pelni placi spoleczenstwo. btw - jedna klinika z calej puli 72mln wciagnela 17 baniek. Nie ma to jak biznes. itd itp... Reasumujac - te 72 banki wolalbym wydac na inne cele dzieciece. albo chocby na sensowne zywienie szpitalne... mniam.... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-07-2014 23:31 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2014-07-14 23:45:30 (11 lat temu) |
Cytat: Wg mnie - jak ktos na sile chce miec dziecko in vitro - niech w calosci to oplaca sam. Bo to jest troche jak pelna refundacja robienia sobie wiekszych cyckow, zeby lepiej wygladac. Ma sie z tego korzysci, a w pelni placi spoleczenstwo. porownanie dziecka do cyckow przednie to moze jak ktos chce miec dziecko wyksztalcone to tez niech placi, bo przeciez do zwyklej roboty to nawet czytanie i pisanie to takie "wieksze cycki" Cytat: To teraz pomysl ile z tej kasy mozna bylo wladowac chocby w domy dziecka, albo programy adopcyjne. o ile wiecej beda w stanie dac pozniej spoleczenstwu? pieniedzy jest dosyc na wszystko tylko trzeba pozbyc sie zlodziei i tych co nam stadiony czy inne "Misie" stawiaja jezeli sami zaczniemy sie droczyc czy dac rencistom, chorym, na invitro czy bezrobotnym to znowu sie podzielimy a im tylko o to chodzi i cale walizki pieniedzy ambergoldem wyprowadza [ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 14-07-2014 23:47 ] |
|
|
Markywee | Post #6 Ocena: 0 2014-07-14 23:52:23 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-07-14 23:45:30, Onieznajomy napisał(a): Cytat: Wg mnie - jak ktos na sile chce miec dziecko in vitro - niech w calosci to oplaca sam. Bo to jest troche jak pelna refundacja robienia sobie wiekszych cyckow, zeby lepiej wygladac. Ma sie z tego korzysci, a w pelni placi spoleczenstwo. porownanie dziecka do cyckow przednie to moze jak ktos chce miec dziecko wyksztalcone to tez niech placi, bo przeciez do zwyklej roboty to nawet czytanie i pisanie to takie "wieksze cycki" Cytat: To teraz pomysl ile z tej kasy mozna bylo wladowac chocby w domy dziecka, albo programy adopcyjne. o ile wiecej beda w stanie dac pozniej spoleczenstwu? Cytat: pieniedzy jest dosyc na wszystko tylko trzeba pozbyc sie zlodziei i tych co nam stadiony czy inne "Misie" stawiaja jezeli sami zaczniemy sie droczyc czy dac rencistom, chorym, na invitro czy bezrobotnym to znowu sie podzielimy a im tylko o to chodzi i cale walizki pieniedzy ambergoldem wyprowadza cycki musza byc. Wyksztalcenie dziecka - to juz inna sprawca - to panstwo chce miec wyksztalcone dzieci (przynajmniej powinno). Natomiast wydawanie 72 baniek na "stworzenie" 214 obywateli - mija sie z celem. Czy pieniedzy jest dosyc hmmmmmm... po tych 72mln widze ze jest az naddto. No ale co tu porownywac, jak imc sikorski wydaje sobie 12 baniek lekka reka na "jedzenie"... ![]() A co tam wyszlo palikotowi z jego akcji dzisiaj, pokazywania "dzieci chazana"? [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 15-07-2014 00:02 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #7 Ocena: 0 2014-07-14 23:52:26 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: 0 2014-07-15 00:02:16 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-07-14 23:52:26, united4ever napisał(a): Cytat: to moze jak ktos chce miec dziecko wyksztalcone to tez niech placi, bo przeciez do zwyklej roboty to nawet czytanie i pisanie to takie "wieksze cycki"
Oczywiście, że tak. Wyższa edukacja powinna być elitarna, tak jak tutaj. W PL co drugi ma magistra i co z tego ? podobnie mozna zapytac, co maja ludzie ze zniesienia niewolnictwa? bezdomnosc, bezrobocie i poczucie zagubienia? dzisiaj wszyscy sa wolni i co z tego maja? mysle ze dzieki temu ze komuna pozwolila sie wielu mlodym ludziom wyksztalcic, mamy spoleczenstwo bardziej swiadome przeciez wiekszosc staran o niepodleglosc czy wolnosc szeroko rozumiana zaczynali studenci to od nich sie zaczynaly wszelkie proby uniezaleznienia ciemnota latwiej sterowac i manipulowac |
Post #9 Ocena: 0 2014-07-15 00:31:18 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2014-07-15 10:59:47 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2014-07-14 22:42:32, Markywee napisał(a): ![]() 72mln na ~214 dzieci. btw - smieszy mnie zdanie "w trakcie leczenia"... [ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 14-07-2014 22:43 ] Po kolei: - program trwa od roku, ciaza u czlowieka, to ok. 9 m-cy, stad niewielka dotychczasowa liczba urodzen, za to ponad 2,5 tys. ciaz w efekcie programu jest juz osiagnieciem. - koszt programu obejmuje wprowadzenie predur, refundacje lekow stosowanych przed, w trakcie i po zabiegu, badanie przyczyn nieplodnosci, medyczna opieke nad parami zakwalifikowanymi do programu. W sytuacji wyludniania sie Polski wreszcie ruszyla czesciowo polityka prorodzinna. Co do Szpitala Bielanskiego i decyzji p.Debskiego, odmowa zabiegu wyglada na wymuszona procedura i (jednak) okresleniem terminu ostatecznego przeprowadzenia aborcji, nawet w sytuacji, gdy plod nie bedzie w stanie przezyc. Ot, kolejny absurd w chorym prawie chorego kraju. |