MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski bigos made in The World !

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2014-05-29 22:21:14 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Posty: 7186

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-)

Kiedyś jadłam bigos bez koncentratu pomidorowego, tłusty jak cholera, że aż w gardle drapało ( mięso smażone na smalcu i to wszystko potem wlane do kapuchy ), kminek, liść laurowy i ziele angielskie. Koniec. Nie dałam rady przełknąć nawet pierwszego widelca... Nawet z grzeczności - po prostu się nie dało. Całe szczęście, że gości wtedy było więcej i nikt nie zwrócił nawet uwagi na to, że wszystko z mojego talerza wylądowało w kuble.
Ale fakt - każdy robi inaczej.
U mnie musi być kapusta pół kiszonej i pół białej świeżej poszatkowanej, kiełbasa, mięso ( najlepiej 2-3 rodzaje różnego ), koncentrat, grzyby oczywiście, ziele, liść, przyprawy inne, cebulka zeszklona i wszystko co podsmażane na patelni, odsączane z tłuszczu. Musi być lekko słony, kwaśny, ale jednocześnie słodkawy :-]. Mniaaaam :-]
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2014-05-29 22:30:18 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #3 Ocena: 0

2014-05-30 08:45:44 (11 lat temu)

zosiasamosia

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-29 22:21:14, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
U mnie musi być kapusta pół kiszonej i pół białej świeżej poszatkowanej, kiełbasa, mięso ( najlepiej 2-3 rodzaje różnego ), koncentrat, grzyby oczywiście, ziele, liść, przyprawy inne, cebulka zeszklona i wszystko co podsmażane na patelni, odsączane z tłuszczu. Musi być lekko słony, kwaśny, ale jednocześnie słodkawy :-]. Mniaaaam :-]


Robię bardzo podobnie, dorzucam jeszcze owoce jałowca :)
Moja babcia dodawała suszone śliwki, ale ja za nimi nie przepadam (w bigosie).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,