Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-12-04 14:05:05 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-12-06 08:27:52 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Cezar99 | Post #3 Ocena: 0 2013-12-07 20:20:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2013 Skąd: out and about |
Pierwszy i jedyny dotychczas raz doświadczyłem antypolonizmu w Izraelu.
A to kierowca autobusu ( Uzi – było mu na imię) podawał rękę wszystkim z mojej grupy wychodzącym a dziwnym trafem miał cos do załatwienia i obracał się jak ja się zbliżałem. Zajęło mi to trochę czasu żeby się zorientować. ![]() A to w anglojęzycznej ( The Jerusalem Post –bodajże)prasie przeczytałem ,ze uporano się z problemem analfabetów w Europie z wyjątkiem Polski gdzie jest 40% analfabetów. A to , ze największą umieralność noworodków jest w PL( poczułem się jakbyśmy sami mordowali te dzieci ![]() A to w Yad Vashem gdzie jest niesamowita ilość tabliczek Polaków Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata przewodniczka dzielnie( i długo)manewrowała żeby stanąć i opowiedzieć historie przy jakim drzewku niepolskim A to w Yad Vashem w bunkrze gdzie są non stop odczytywane nazwiska pomordowanym w II wojnie światowej na końcu b. często powtarza się słowo in Poland ![]() A to opiekun kiedy na koniec pytał się o nasze wrazenia a ja wyraziłem konstruktywna lekka krytykę sugerując co można zrobić lepiej powiedział ze zawsze tylko Polacy są zawsze niezadowoleni Spotkałem b. sympatycznych Zydow szczególnie ze starej emigracji którzy przyznawali ze polityka Izraela idzie w niedobrym kierunku i młodzież jest indoktrynowana przeciwko Polsce i Polakom. Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can
|
David40 | Post #4 Ocena: 0 2013-12-08 11:09:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-02-2013 Skąd: Gadu gadu |
Cezar99 zgadzam sie z toba, tez bywalem w Izraelu i tam strasznie nie lubia Polakow o dziwo przyjezdza tam duzo Niemcow i sa raczej traktowani jak bohaterowie a Polacy jak oprawcy. Strasznie mnie to zloscilo. Nie wspomne, ze czytalem ksiazki w ktorych autorzy pisali, ze antysemityzm Polacy maja we krwi. Tylko ci sami Zydzi wcale nie widza, ze to co robia Palestynczykom to dokladnie to co robil Hitler Zydom. Napadli na Gaze w 2008, uzyli broni ktora byla zakazana przez narodowe konwencje. Malo tego, nie wpuscili zadnych miedzynarodowych dziennikarzy do Gazy zeby nikt nie mogl udokumentowac co tam robia. Na szczescie w Gazie byli arabscy dziennikarze i w Al-Jazeerze pokazali prawde jak Zydzi strzelaja do Palestynczykow jak do kaczek. Oni sa po prostu bezkarni. Slyszalem rowniez w Izraelu Zydow, to wlasnie pokolenie wojny, ze Polacy weszli w pakt z Hitlerem na wymordowanie Zydow w Polsce, ze my jakoby wrecz zaprosili Hitlera do Polski by wycziscil Polske z Zydow. Az krew sie we mnie gotuje jak o tym sobie pomysle i to nie byly odosobnione przypadki ktore tak myslaly. We Francji byl znacznie gorszy antysemityzm i nikt o to do nich nie ma pretensji. To ze byli Polacy ktorzy donosili na Zydow to jest faktem i z takimi ludzmi nalezy pogardzac ale wielu w tym moj dziadek walczyli o wyzwolenie Polski, ilu Zydow zlapalo za karabin i walczylo i chcialo zginac za Polske, pewnie niewielu. W 68 Zydzi zostali wypedzeni z Polski dlaczego, nikt prawdy nie mowi, dlatego, ze Polska opowiedziala sie po stronie mordowanych Palestynczykow i to sie Polskim Zydom nie podobalo dlatego byly w Polsce te zamieszki.
[ Ostatnio edytowany przez: David40 08-12-2013 11:10 ] |
strzelba666 | Post #5 Ocena: 0 2013-12-09 16:25:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2013 Skąd: London |
Antysemita to nie ten kto nie lubi żydów tylko to osoba której żydzi nie lubią. By zrozumieć to pojęcie powstał film: "Zniesławienie" dzięki niemu o wiele łatwiej jest zrozumieć tą problematykę.
http://www.youtube.com/watch?v=4NkjI8k9-6E |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-12-09 16:34:56 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jurny_Jurek | Post #7 Ocena: 0 2017-06-30 01:01:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
3..2..1.. antysemityzm w UK.
,,Prywatna szkoła żydowska dla dziewczynek w wieku 3-8 w Londynie nie zaliczyła pozytywnie inspekcji władz, ponieważ nie ma w swoim programie nic o LGBT. "Ogranicza rozwój duchowy, moralny, społeczny i kulturalny uczniów i nie promuje równości szans w sposób, który uwzględnia różne style życia." Kiedyś rozbijali im szyby, dzisiaj zamykają szkoły. Czasy się zmieniają, a metody podobne. Przykre." Szkoly zamykane za to, ze nie ucza iz dwoch mezczyzn zyjacych w zwiazku i adoptujac dziecko jest czyms normalnym. Faszyzm. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2018-02-06 20:22:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
co do sytuacji osattnich dni o ustawie. ciekawe , ze uk nic sie za bardzo nei odzywa... a na bbc mowia, odnioslam wrazenie, pozytwnei o pl
![]() co do antysemityzmu... to jak nei lubie za bardzo korwina, to jego wypowiedzi o tej sytuacji sa dosyc trafne i realistyczne. tak samo niektorych histoykow. dlaczego polacy nei lubia zydow... trzebabylo by sie cofnac do histori jeszcze pod zaborami i miedzywojennej. jesli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase...teraz rowniez. co do szkol... sa tutaj przepisy takie i nie inne, jelsi sie do nich nie stosuja, to sa konsekwencje...to jest dosyc proste. nie wazne czy to szkola zydoska czy jakas inna.. angielskie szkoly, ktore nei spelniaja kryteriow, tez zamykaja... [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 06-02-2018 20:25 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2018-02-06 21:44:50 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Polacy nie lubia Zydow, dlatego na przestrzeni wiekow przyjmowali ich do tego stopnia, ze przed wybuchem IIWS IIRP zamieszkiwalo 80% zydow europejskich.
Ci zydzi uciekali do Polski bo zachod ich bardzo lubil - przesladowac i zabijac na dlugo nim hitler zrobil z tego przemysl. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
camilius | Post #10 Ocena: 0 2018-02-06 21:46:14 (7 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Przepisy takie i nie inne...Cóż,każdy kraj tresuje i pierze mózgi młodym pokoleniom od najmłodszych lat a skutki widzimy tutaj codziennie gołym okiem...
Ostatnie wydarzenia na linii Polska-Izrael dopiero teraz pokazały jak obywatele Izraela są edukowani od najmłodszych lat w duchu antypolonizmu. Co do antysemityzmu w Europie w latach 2015 - do września 2017 opuściło na stałe Francję ok.31 tysięcy Żydów.Najwięcej z Tuluzy i okolicznych departamentów. |