MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski patriotyzm zakupowy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-08-29 09:39:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-08-29 09:57:02 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Klocki mamy takie z literkami i obrazkami. Identyczne jak tata miał w latach dziecięcych. Normalnie wzruszony je kupowałem:)) Tutaj kupione made in Poland.

Nie tutaj kupiłem ale to coś takiego : EBAY

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-08-29 09:57:45 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tenoch

Post #4 Ocena: 0

2013-08-29 10:16:24 (12 lat temu)

tenoch

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2013

Cytat:

2013-08-29 09:03:34, Severance_ napisał(a):

Za to moja córka, która spędziła miesiąc wakacji w Polsce, ubrała się w Cropp i Reserved. Przy okazji, za tymi nazwami kryje się ciekawa historia. Na początku własciciele firmy ukrywali pochodzenia firmy, obawiając się, że potencjalny kupujący, może na starcie zostać zniechęcony informacją o tym, że ciuchy są po prostu polskie. ; )

Znam jeszcze jedną historię, równie ciekawą
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/905357,metki-gdanskiej-marki-cropp-na-gruzach-zawalonej-fabryki-w-bangladeszu-oswiadczenie-lpp-sa,id,t.html

[ Ostatnio edytowany przez: tenoch 29-08-2013 10:17 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-08-29 10:18:23 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2013-08-29 10:18:38 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Z ciekawości sprawdziłam ; ), ponieważ dwa dni temu zamówiliśmy Sofa Bed z Argos...

Dwunasty, skąd wiedziałeś, że meble są Polskie? Przy mojej nie podają nazwy producenta, tylko informację o dwuletniej gwarancji..
Oczywiście może się okazać, że mebel jest Polski, ale tego nie będę wiedziała, aż do momoentu dostarczenia...; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-08-29 10:28:00 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-08-29 10:18:38, Severance_ napisał(a):
Z ciekawości sprawdziłam ; ), ponieważ dwa dni temu zamówiliśmy Sofa Bed z Argos...

Dwunasty, skąd wiedziałeś, że meble są Polskie? Przy mojej nie podają nazwy producenta, tylko informację o dwuletniej gwarancji..
Oczywiście może się okazać, że mebel jest Polski, ale tego nie będę wiedziała, aż do momoentu dostarczenia...; )

Przy szafie było napisane, a tamte to chyba z tej samej serii baba kupiła:)

Taka ciekawostka po wpisaniu w wyszukiwarkę Asdy hasła Poland:

Poland

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2013-08-29 10:54:02 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

No i...? Dla przypomnienia, fabryka nie należała do nich, taką samą odpowiedzialnosć ponoszą wszyscy którzy zlecali robotę jej właścicielowi.
Pytanie na temat tego: co własciwie określamy przez polskie?, już się pojawiło. Dotyczy ono również większości światowych producentów, masz takie same obiekcje kupując płytę główną Gigabyte? :-8
Ogromna tragedia, na pewno warto i o tym pomyśleć kiedy nabywamy różne dobra, ale mogłoby się okazać, ze musielibyśmy w ramach protestu po prostu przestać kupować cokolwiek, żeby zmienić otaczającą nas rzeczywistość.
Kiedy jescze pracowałam w branży IT (Polska), odwiedziliśmy Holandię, a tam pewne miasto w mieście, gdzie największe firmy związane z branżą komputerową mają swoje siedziby, tylko po to aby łatwiej bylo dystrybuować transporty z np. Bangladeszu.
Na tym poprzestanę, ponieważ nie mam ani czasu, ani ochoty dyskutować nad etyką współczesnego pracodawcy.
Wygląda na to, że łatwiej i bezpieczniej było rozmawiać o kaszance, ale czy na pewno..? Vide Sokołów, albo najnowsza dyskusja o Jamie Oliver. ; )

PS: na marginesie (oraz czysta retoryka) czy załączony link zmienia wiele w kwestii polskiej marki która odnosi sukcesy?

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 29-08-2013 11:22 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-08-29 11:27:03 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-08-29 11:47:30 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,