Str 7 z 10 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-08-29 08:25:21 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2013-08-29 08:56:20 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-08-29 08:23:04, united4ever napisał(a): Oprócz żarcia i wódki nie mamy już nic. Czy mamy ? [ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 29-08-2013 08:23 ] Mam telewizor made in Poland, meble z Polski, ostatnio jak kupiłem papier dla dzieci do rysowania tez okazał się krajowy. Masa polskich książek i filmów pewnie się nie liczy ale też mam. No i nie zapominajmy o żarówkach z Piły ![]() Jabłka z asdy(asda value) i ostatnio truskawki bywają z Polski, wszystkie mrożone owoce w asdzie również nasze, świeże kurczaki (organic) też z PL . A farmfoods frozen ma w tej chwili promocje na mielonkę w puszce L.A.DINNER... też wyprodukowana w Polandzie. Jeśli mam do wyboru i wiem o tym że coś jest w Polsce wyprodukowane to kupuje. Często się zdarza iż przyniosę do domu i po smaku wiem że chyba polskie, sprawdzam i rzeczywiście. Swego czasu pracowałem z kucharzem z Australii. Kroiliśmy akurat pomidory, koleś spróbował i mówi że to najlepsze pomidory jakie tu jadł i że zamówimy więcej. Ja mu na to że to pewnie z Polski. Oczywiście on w śmiech haha na pewno nie itd. Z jaką radością pokazałem temu bufonowi opakowanie od tych pomidorów to sobie chyba wyobrażacie ![]() ![]() Smutne jest to iż w tej chwili coraz mniej polskich produktów ma swój swojski smak, za duża masówka ale i tak jest różnica. I nie ma gadania, w Polsce na ryneczku jeszcze idzie kupić smaczne wyraziste w saku warzywa i owoce. Tutaj już tylko na niektórych farmach. A podjadę dzisiaj po pyrki i jakieś inne wynalazki do "local farm" |
jojomaster | Post #3 Ocena: 0 2013-08-29 09:02:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
papier toaletowy kupuje angielski :D
ostatnio na lotnisku w polsce lece do kibla a tam szok!!! szary!!! jak za komuny! haha |
Severance_ | Post #4 Ocena: 0 2013-08-29 09:03:34 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-08-29 08:23:04, united4ever napisał(a): Zauważcie jedną rzecz. Temat jest o kupowaniu polskich produktów a piszecie tylko o jedzeniu. Oprócz żarcia i wódki nie mamy już nic. Czy mamy ? Słuszna uwaga, ale wydaje się być skierowana do niewłasciwego czytelnika. Z racji tego, że większość wypowiadających się mieszka w Wielkiej Brytanii, wspieranie polskich producentów wydaje sie nieco utrudnione, a wybór produktów mocno ograniczony. Polska może się pochwalić świetnymi projektantami i producentami mebli, odzieży czy też kosmetyków. Osobiście boleję nad nikłą dostępnością tych ostatnich w UK. Nie mniej jednak, za każdym razem kiedy kiedy jadę do Polski (albo ktoś przyjeżdza do nas), robię zapas. Niestety to nie to samo, kupuję bowiem te które już sprawdziłam, nie mam możliwości swobodnego przetestowania innych- prznajmniej u mnie na wsi tak jest. Za to moja córka, która spędziła miesiąc wakacji w Polsce, ubrała się w Cropp i Reserved. Przy okazji, za tymi nazwami kryje się ciekawa historia. Na początku własciciele firmy ukrywali pochodzenia firmy, obawiając się, że potencjalny kupujący, może na starcie zostać zniechęcony informacją o tym, że ciuchy są po prostu polskie. ; ) Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #5 Ocena: 0 2013-08-29 09:08:28 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2013-08-29 09:15:43 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-08-29 09:03:34, Severance_ napisał(a): Polska może się pochwalić świetnymi projektantami i producentami mebli, odzieży czy też kosmetyków. Osobiście boleję nad nikłą dostępnością tych ostatnich w UK. No niestety polskie meble które ja posiadam projekt mają "masowy" a kupione a Argosie ![]() Sev, wiem że za pewne nie o takie kosmetyki Ci chodzi ale informacyjnie dodam do tematu iż zwykły krem Nivea, szampony, odżywki do włosów i wiele innych wyprodukowanych w Polsce kosmetyków kupić można...w Poundshopie ![]() Niestety Ireny Eris, Viperów, Phenomé czy Clareny tam nie uświadczysz , chociaż swego czasu na półce pojawiły się produkty firmy Ziaja. |
Severance_ | Post #7 Ocena: 0 2013-08-29 09:25:18 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-08-29 09:15:43, Dwunasty napisał(a): No niestety polskie meble które ja posiadam projekt maja "masowy" a kupione a Argosie ![]() Zastrzeliłeś mnie teraz! Co to za meble? Przy okazji dodam (możesz usunąć jeśli uznasz, że to autoreklama, chociaż nie taki mój zamysł), że sprzedajemy pewien model latający z Polski, który tutaj cieszy się ogromną popularnością wśród lataczy halowych. ; ) To taki nasz wkład w propagowaniu "Dobre, bo Polskie!", na rynku UK. [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 29-08-2013 09:28 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2013-08-29 09:29:45 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Musiałbym sprawdzić nazwę ale mamy szafę trzydrzwiowa z lustrem, komodę z szufladami i dwa regały na książki. Ale nie wiem z jakiego miasta. Sprawdzę później, gdzieś powinienem mieć instrukcje obsługi
![]() ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2013-08-29 09:31:24 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Severance_ | Post #10 Ocena: 0 2013-08-29 09:33:25 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-08-29 09:31:24, united4ever napisał(a): A słyszeliście o firmie Cobi ? Nie tylko słyszeliśmy, ale również posiadamy. No proszę, czego to się człowiek dowiaduje! ![]() Mind your own biscuits and life will be gravy
|