Forum dyskusyjne

Polskie Media » Cyfra +

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Polskie Media" opiekują się: Redakcja

Strona główna » Polskie Media » Cyfra +

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
ttasiorr

Post #1

2008-01-11 20:04 (9 miesięcy temu)

ttasiorr

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2008

Mylisz sie przynajmniej po czesci anteny epilektyczne sky zone 1 (43cm )umozliwiaja prawidlowy odbior pakietu cyfry i polsatu , wiem bo instaluje na takich , napewno nie wszedzie wystarczy 43 cm (w cambridgeshire juz jest za slabo no ale 48cm zalatwia sprawe ) w wiekszej czesci bedfordshire jednak daje rade :)dla zainteresowanych zakupem cyfrowej platformy polecam zakup sky zone 2 60cm nie powinno byc zadnych problemow z nabyciem ani znalezieniem sygnalu . Nie polecam stanowczo przewozu samolotem z polski anteny
-juz wiele anten widzzialem ale te transportowane samolotem zawsze sa inne :)
maam na mysli przerozne odgniecenia i deformacje czaszy co ma olbrzymi wplyw na odbior ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2

2008-01-12 00:15 (9 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Zarówno cyfra jak i n oraz polsat odbierają na każdym talerzu, ja używam malutkiego jajowatego talerza od sky i mam idealny odbiór (chyba że mocno pada ale wtedy żaden talerz nie pomoże chyba że 2metrowy). Pogłoski że na takim albo siakim talerzu nie można odebrać są rozsiewane przez tych którzy nie potrafią ustawić anteny bo wbrew pozorom nie jest to taka całkiem banalna sprawa
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ania_caterham

Post #3

2008-01-12 01:09 (9 miesięcy temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Ja mam talerz ciut wiekszy od tego ze sky i deszcz czy nie deszcz jeszcze nie mialam problemu z odbiorem, a talerz wisi nieruszany od 5 lat. Co do ustawienia ... faktycznie nie jest tak latwo zlapac sygnal ... ja meczylam sie z tym 2 dni (nie mam zielonego pojecia o wspolrzednych ani o ustawianiu - pewnie dlatego) ale wkoncu udalo sie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

iloclaude

Post #4

2008-01-12 10:11 (9 miesięcy temu)

iloclaude

Kobieta

Z nami od: 23-07-2007

ja mieszkam w luton i tez byly problemy z ustawieniem,ale teraz juz jest dobrze :-D i mogee ogladc moja ukochana dryzyne LECHA POZNAN :-D

[ Ostatnio edytowany przez: iloclaude 12-01-2008 10:17 ]

Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!

Do góry stronyOffline

a-niunia

Post #5

2008-01-12 10:21 (9 miesięcy temu)

a-niunia

Z nami od: 11-01-2008

witam!! jak juz trace sily do tej syfty, normalnie cyrki z ta antena odstawiamy, a jak sygnalu nie bylo tak nie ma, moze istnieje ktos mily, kto by mi mogl pomoz z instalacja?? mieszkam w newbury, niedaleko oxfordu lub reding.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #6

2008-01-12 11:38 (9 miesięcy temu)

jojomaster

Z nami od: 18-07-2007

my amy antene od sky, moje kofanie ustawialo przez chyba godzinke i mamy cyfre :) a robilismy to tak: kofanie siedzialo na dachu, ja przed telewizorem, gadalismy przez komorke (nie ma, nie ma, nie ma.... az do JEST!!!), a antena jest ustwiona jak te angielskie u sasiadow. powodzenia

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #7

2008-01-13 01:25 (9 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2008-01-12 11:38, jojomaster napisał(a):
... a antena jest ustwiona jak te angielskie u sasiadow. powodzenia

Ze jak jest ustawiona??? Czy masz na mysli te ze Sky?? Jesli tak, to odbioru na pewno nie znalazlabys.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

Veilchen

Post #8

2008-01-13 09:58 (9 miesięcy temu)

Veilchen

Z nami od: 01-03-2007

Potwierdzam, co napisał/a jojomaster. Nasza antena cyfry też jest ustawiona podobnie do anten sky sąsiadów,patrząc zza talerza przekręcona parę stopni bardziej w prawo niz te ze sky - zreszta opis, że należy tak zrobić znalazłam tu na forum. Jest ok nawet przy ulewnych deszczach.

Do góry stronyOffline

_Danio_

Post #9

2008-01-13 20:35 (9 miesięcy temu)

_Danio_

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2008

Cytat:

2008-01-13 09:58, Veilchen napisał(a):
Potwierdzam, co napisał/a jojomaster. Nasza antena cyfry też jest ustawiona podobnie do anten sky sąsiadów,patrząc zza talerza przekręcona parę stopni bardziej w prawo niz te ze sky - zreszta opis, że należy tak zrobić znalazłam tu na forum. Jest ok nawet przy ulewnych deszczach.

Podobnie to nie oznacza, ze tak samo!!!

Czyli opisujac Swój przypadek Velichen jednak musialas obrócic antene w prawo o kilka stopni.
Wiec potwierdzam slowa Frelci

Tak na marginesie, to faktycznie antene do Cyfry, N-ki czy tez Polsatu jest bardzo prosto ustawic.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Veilchen

Post #10

2008-01-13 21:45 (9 miesięcy temu)

Veilchen

Z nami od: 01-03-2007

Ok, pare stopni róznicy. Chodzi o ogólną wskazówkę, gdzie masz szukać sygnału.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony