MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Palikot mówi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 11 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doritos

Post #1 Ocena: 0

2011-12-17 20:32:42 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Cytat:

2011-12-17 19:31:54, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-17 19:28:34, doritos napisał(a):
Owszem, alkohol uzaleznia z tym ze marihuana dwadziescia razy mocniej.

Jest to Twoja opinia. Czy jestes w stanie podeprzec sie jakims wiarygodnym zrodlem tejze?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>badfish</i> 17-12-2011 19:32 ]

Badfish, nie. Nie jest to moja opinia. Nie jestem naukowcem.

Znowu-ciupek, milego jarania;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2011-12-17 20:47:46 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-12-17 20:32:42, doritos napisał(a):

Znowu-ciupek, milego jarania;-)

Rzekłbym Zdrówko,ale jest problem...Nie ma co nabić....

Uwaga moderatora: Edycja moderatora: dyskutujemy o plusach i minusach pomyslu, nie o prywatnych problemach z zaopatrzeniem w nielegalne uzywki.

Do góry stronyOffline

badfish

Post #3 Ocena: 0

2011-12-17 20:49:49 (13 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

Kazdy ma opinie ;-) Ja tez.

Tym bardziej wydaje mi sie celowe opierac sie na faktach a nie opiniach gdy dyskutowany jest na tyle kontrowersyjny temat, ze znakomita wiekszosc dyskutantow myli fakty z opiniami.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-12-17 21:00:26 (13 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Marihuana:

pl.wikipedia.org - Marihuana - wplyw_na_zdrowie_psychiczne

www.racjonalista.pl - marihuana

narkotyki.esculap.pl - marihuana.

ziele dostepne juz legalnie w Polsce:

Obrazek
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

doritos

Post #5 Ocena: 0

2011-12-17 21:10:09 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Cytat:

2011-12-17 20:49:49, badfish napisał(a):
Cytat:

Kazdy ma opinie ;-) Ja tez.

Tym bardziej wydaje mi sie celowe opierac sie na faktach a nie opiniach gdy dyskutowany jest na tyle kontrowersyjny temat, ze znakomita wiekszosc dyskutantow myli fakty z opiniami.

Ja juz wyrazilam swoja opinie. Jestem na nie i kropka.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

forumuser

Post #6 Ocena: 0

2011-12-17 21:15:35 (13 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

obawiam się, iż politycy są w stanie doprowadzić do legalizacji wszystkiego, tylko po to, by móc to opodatkować bo to jest ich koryto
o to tylko w tym wszystkim chodzi...

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2011-12-17 21:29:32 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-17 16:38:16, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-17 16:22:42, doritos napisał(a):
Ktos, kto byl uzalezniony od narkotykow i wyszedl z tego obronna reka, nigdy nie wesprze legalizacji.

A jednak ten ktos uzaleznil sie od narkotykow mimo ich nielegalnosci czyli penalizacja, jak widac, nie sprawdza sie. Moze, paradoksalnie, narkotyki stalyby sie trudniej dostepne dla malolatow, gdyby kontrole nad tym kto je kupuje mialo panstwo a nie mafia?

Penalizacja to bardzo ciekawe zjawisko społeczne...
z jednej strony dbanie o porządek na świecie,
z drugiej jednak strony potęzna machina finansowa.
Zakazany owoc od zarania dziejów smakował najbardziej.Jest popyt to szybko znajduje się podaż.Jest okazja to się korzysta.A okazja jest niebywała...łapówki w tej branży przebijaja chyba łapówki/haracze we wszystkich innych branżach naraz wziętych.

Tak to w skrócie działa.Ze zwykłych ludzi robi sie przestepców a nierzadko zwykłymi przestępcami sa ci którzy to prawo ustalaja/egzekwują.

Jak juz powiedziałem A to powiem i B...
załózmy że znam kogoś ( i to dobrze) co parał sie tym w PL (kiedy jeszcze byłem na NIE i potepiałem jego zachowanie).
Osoba ta zarabiała sporo na dystrybucji że pozwole sobie tak nazwać pewnego rodzaju "towaru".Z tych niemałych zysków utrzymywał kogoś kto pracował w organach ścigania ale to nie zawsze wystarczało.Czasem zdażały sie sytuacje ze wymiar sprawiedliwości upominał się o jego 4 litery.Wtedy zaczynały sie prawdziwe koszta...
Prokurator osoba chyba najwazniejsza bo to on decydował czy pan Zenek(nazwijmy go umownie Zenkiem) powinien zostać zatrzymany w areszcie do sparawy (tzw.sankcja).Jeżeli pan prokurator zażądał zeby pan Z posiedział do momentu zważenia sadownego jego poczynań to z reguły sąd na ta prosbe przystawał.Tyle że pan P nie musiał o to prosić .Kosztowało to pana Zenka 30 tysi,tyle ze pan Zenek był za krótki zeby do pana P pofatygować sie osobiscie.Potrzebny był załatwiacz w osobie pana O (nie ważne kto to chociaz pewnie wszyscy wiedzą hehe).Pan O za usługe pośrednictwa pomiędzy stronami pobierał opłatę manipulacyjną w wysokosci raptem 10 skromnych tysiaczków plus jego wynagrodzenie z tytułu reprezentowania pana Zenka (ups wydało sie kim jest pan O).

Kasa poszła gdzie trzeba i pan Zenek pomimo ze stracił skrzydła (razem z towarem zabezpieczonym,utraconymi zyskami,poniesionymi kosztami uczyniło go 100ke z nawiazką) znów jest w grze(wyslizgał sie wyrokiem w zawieszeniu).Musi to jakos nadrobić bo jak to sie we wojsku mawia "jeść sie chce,pić sie chce" musi sie spiąc i odrobic straty.Konkurencja nie spała jak pan Zenek użerał sie z wymiarem sprawiedliwosci wiec trzeba pójsc grubiej a koszta ochrony czyli tzw informatora nieznacvznie wzrosły.
co by dalej nie brnąc w ten śliski temat skarb państwa tylko przez czas tzw afery zenkowej został pozbawiony podatku obrotowego od przychodu powiedzmy w zaokragleniu 350-400 tysi.Liczba sprzedanych sztuk towaru nie zmieniła sie ani o sztuke bo pan Mietek (czyli konkurencja) tylko na to czekał i kto wie czy sam nie przyczynił sie do problemów pana Zenka.

Tak w skrócie wygląda (oczyma Ciupka zepsutego do szpiku) penalizacja

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-12-17 21:35:37 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2011-12-17 21:58:25 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-17 21:35:37, marianzwonsami napisał(a):
marcinb, nie wklejaj linkow, nie wstydz sie i opisz wlasne doswiadczenia :-]

pozdrawiam,

Jeżeli takowych nie posiada to co ma opisywać?
Że w kolejce do spowiedzi słyszał że od marihuany sie umiera?Że ktośtam spalił blanta i skatował zonę?
To nie gorzała że powoduje u człowieka małpi rozum...

Dla porównania przejdź wieczorem w ciemnym zaułku koło:
A-pijanych gówniarzy
B-spalonych gówniarzy.

Gwarantuje Ci pełnie szczęścia jak ujdziesz z życiem w pierwszym przypadku i zupełny brak reakcji na Twoją osobę w drugim.
No chyba że jestes 20sto letnią blondynką z duzymi cycami to najwyżej werzmą na rozkminkę twoje walory...
To pisał ja-Ciupek zepsuty do szpiku przez wódkę,piwo,wino marki W (sezonowanego z drugiej połowy rocznika bieżącego) oraz najwieksze przekleństwo czyli ziele szatana...

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2011-12-17 22:43:36 (13 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

I jak to wynika z doswiadczen Ciupka w pudle siedza tylko niewinni...
:-D:-D:-D

A marihuana to samo zdrowie - nome omen na jaskre chyba pomaga ;-)
A wodka jako ze ze zboza rozbiona niektorym zastepuje chleb, dieta tak zwana rozwodniona.

A ciekawe co do powiedzenia na ten temat maja Holendrzy i jak sie przedstawiaja zyski z legalizacji marihuany a jak koszty opieki medycznej nad uposledzonymi przez wode i ziola?

Pisze to ten co se raz przeszmuglowal haszysz z Egiptu przez pol Europy do Elki II. Zdeprawowan handlarz smiercia inspirujacy sie biografiami takimi jak ta:

Howard_Marks
www.howardmarks.name

PS. To ze system jest chory to wiemy, ale "mundrych" jak go usprawnic jest jeszcze wiecej niz dziur w systemie.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 11 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,