MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Palikot mówi

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-12-14 10:15:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2011-12-14 11:01:07 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tak jak z morfiną. Jest dostępna tylko w aptekach, i bynajmniej nie dla dzieci żądnych wrażeń.

Wszystkie struktury bandycko- mafijne będą miały się dobrze, dopóki dragi będą nielegalne. Dokładnie tak jak w czasach prohibicji w Stanach, choć wtedy dotyczyło to alkoholu. Jeden pies.

A teraz jak to wygląda w praktyce: Znam chłopaczka. Młody i głupi. Nareszcie udało mu się znaleźć jakąś tam pracę. Głosował na PIS, bo tak mu "kazała" mama. W szafie hoduje sobie marihuanę (na własny użytek niby). Jeśli będzie się zadawał z hołotą (bo niby skąd ma te roślinki) trafi w końcu do kicia. Straci pracę, papiery skopane, w dodatku psycha zryta (bo to nie jest tak, że narkotyki nie odbijają się na psychice). Tylko, że on nie jest na tym etapie żeby to zrozumieć. Ani tłumaczeniem, ani zakazami nic się nie zdziała.

Natomiast karanie na każdym roku i za byle głupotę skuteczną metodą wychowawczą nie jest.

W idealnym świecie, wszystko powinno być dozwolone. Wolna amerykanka. I tylko od wychowania, wzorców i edukacji powinno zależeć jaką drogę wybieramy. To, że coś jest dozwolone, nie znaczy, że muszę po to sięgać.

Natomiast nie żyjemy w idealnym świecie. I nie wiem, jak to niby miałoby wyglądać w praktyce (ta legalizacja).
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-12-14 12:25:56 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-12-14 11:01:07, galadriel napisał(a):
Natomiast nie żyjemy w idealnym świecie. I nie wiem, jak to niby miałoby wyglądać w praktyce (ta legalizacja).

Jak to jak?
Po prostu banderolka podatkowa i już jest dobre i nie zakazane.
Ale do tego nie dojdzie, bo mafia narkotykowa nie wpuści na rynek kolejnego konkurencyjnego dilera.

Prędzej łeb urwą politykowi, albo zrobi z niego zboczeńca czy wariata, niż pozwolą na legalizację.

Wódka, tytoń, marycha, wszystko to narkotyki.

Jeżeli tak nie jest, to dlaczego tyle tematów "wreszcie mi się udało nie palić" albo "nie mogę przestać palić"

Gdyby nie były narkotykami to po prostu nie było by problemu, tych elektronicznych oduczaczy, pastylek itp.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2011-12-14 13:21:13 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-12-14 13:28:26 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

NIE dla legalizacji. Surowe kary dla producentów i dystrybutorów twardych narkotyków.

Dopuszczenie do posiadania i hodowli małej ilości marychy na własny użytek, przy jednoczesnym zakazie sprzedaży i zakazie palenia w miejscach publicznych. O prowadzeniu auta pod wpływem nie muszę wspominać.
Żadnych kawiarenek czy palarni tak jak jest np.w Holandii.
Zdecydowanie jednak nie robić z palenia trawy przestępstwa kryminalnego.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2011-12-14 13:40:02 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Tak zalegalizować. Jak ktoś chce się zabijać i ćpać, to jego sprawa.
Skończyć z utrzymywaniem sytuacji, w której na tym biznesie najlepiej wychodzi mafia.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Post #7 Ocena: 0

2011-12-14 13:47:05 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-12-14 13:54:01 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2011-12-14 13:56:17 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-12-14 13:54:01, pmarcys1 napisał(a):
a Palikot raczej do "pianobijcow" sie nie zalicza.

Marcys, lepiej to zmień bo będziesz musiał połowie forum klawiatury czyścić.:)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-12-14 14:02:59 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2011-12-14 13:47:05, x_fish napisał(a):
Przeciez wiadomo, ze projekt nie ma najmniejszych szans w sejmie. Sztuczne bicie piany przez Palikota, zeby moc powiedziec wyborcom - probowalismy ale nie mielismy szans.
Jedna z korzysci bycia w opozycji.

Też sądzę, że ten projekt jest bez szans. I też myślę, że chodzi o to, by potem swoim wyborcom powiedzieć: próbowałem, ale beton mnie zblokował.

Ale to nie zmienia mojego stanowiska w tej kwestii (rozpatrywanego ogólnie).

Do góry stronyOnline

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,