|
---|---|
gocha28 | Post #1 Ocena: 0 2011-11-06 10:25:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-11-2011 Skąd: londyn |
http://gosc.pl/doc/993542.Uratuj-Asie-Bibi
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-11-06 10:47:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
No Gdyby to zrobili w europie to by oznaczało ze ingeruja w naszą kulturę.
Ale to dzieje się u nich. Taka jest ich tradycja takie mąka swoje prawo. Nie mamy prawa ingerować w ich tradycję. Tak jak jestem przeciwny ingerowaniu ich w naszą kulturę na naszym terenie. A ze wydaje się to dzikie prawo... no cóż. Nie chciałbym byc osądzony o rasizm i takie tam bzdety. Skoro księża przez swoją ingerencję zapowiadali kobiecie bajek to Teraz oni sa temu winni. Niech prostuja i ratują. Kobieta ma szansę przeżycia o ile pokoji się przed allahem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2011-11-06 10:56:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2011-11-06 10:25:30, gocha28 napisał(a): http://gosc.pl/doc/993542.Uratuj-Asie-Bibi klikany Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2011-11-06 10:56:41 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2011-11-06 12:07:21 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2011-11-06 12:08:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2011-11-06 10:47:48, krakn napisał(a): No Gdyby to zrobili w europie to by oznaczało ze ingeruja w naszą kulturę. Ale to dzieje się u nich. Taka jest ich tradycja takie mąka swoje prawo. Nie mamy prawa ingerować w ich tradycję. Tak jak jestem przeciwny ingerowaniu ich w naszą kulturę na naszym terenie. A ze wydaje się to dzikie prawo... no cóż. Nie chciałbym byc osądzony o rasizm i takie tam bzdety. Skoro księża przez swoją ingerencję zapowiadali kobiecie bajek to Teraz oni sa temu winni. Niech prostuja i ratują. Kobieta ma szansę przeżycia o ile pokoji się przed allahem. Ale kogo "ich"? Ta "tradycja" i "prawo"? Większosci muzułmańskiej? Bo chyba nie wszystkich obywateli Pakistanu. Nazisci też mieli swoje prawo w Niemczech, było ich też więcej od Żydów, więc oznacza to, że należało się pogodzić z przesladowaniami tychże Żydów? Bo było na podstawie "prawa" i "tradycjnej" nienawisci do starozakonnych? To, że cos jest tzw. "prawem", nie znaczy, że jest to "prawe". Mogliby np. ustanowić prawo, że należy od razy powywieszać wszytskich chrzesciajn w Pakistanie albo np. Polaków w UK. I co, nalezy szanować takie "prawo"? Do tego chrzescijanie na tamtych terenach byli wczesniej (jak i inne, nieislamskie, religie). A że mahometanie są tam teraz silniejsi, to znaczy, że mogą robić co chcą? W Europie, na Bałkanach rządzili też Turcy. Należało ulec ich "prawu"? |
Dodziunia | Post #7 Ocena: 0 2011-11-06 12:27:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
podpisane
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-11-06 12:28:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nie, nie ulegać ich prawu, tylko nie dopuszczać do tego by ich prawo było ponad naszym u nas.
Już nie raz pisałem na ten temat. Ale byłem posądzany o rasizm. A to jest prawo przetrwania, europejczycy zmiekczyli się jak nie powiem kto, nadstawiając tyłek, a w tamtych krajach, nadal panuje dzikie prawo przetrwania. moja baba jest moja moje prawo jest moje. Albo się do niego dostosujesz albo zginiesz. Jak masz racje to mnie zabij. tego europejczycy już nie pamiętają, od tego odwykli, bo czasy gdy wieszano głowy i ciała na palach (również i Polacy stosowali, i można o tym poczytać) już dawno mineły. Teraz żądzą kobiety i geje, a tam nadal jest po staremu... Albo ty mnie, albo ja ciebie. Owszem można się rozczulać nad jednym życiem, problem w tym że reszta świata nadal nie nadąża za europą, dalej to są dzikusy (nie mylić barbarzyńcami bo ci byli w europie) I w kraju gdzie codziennie ginie dziesiątki, a nawet setki ludzi w zamachach i strzelaninach, gdzie mają śmierć jako codzienność... Czego oczekiwać? Chcecie wpłynąć na politykę islamistów w ICH kraju? Przecież władze w myśl poprawności politycznej tutaj w europie nie mogą sobie z nimi poradzić, oddają im coraz więcej pola. stanislawski, i oby twoje słowa nie były prorocze, bo jak tak dalej pójdzie to kwestia czasu, szeroko pojęta kultura chrześcijańsko laickiej europy zostanie w książkach ... Spalonych książkach. Pomieszkaj pare lat miedzy plemionami afryki a zobaczysz jak różny jest świat i prawo na świecie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
badfish | Post #9 Ocena: 0 2011-11-06 14:34:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2011-11-06 10:47:48, krakn napisał(a): Nie mamy prawa ingerować w ich tradycję. Mamy obowiazek reagowac w takich sytuacjach. Jesli siedzimy na tylku dopoki kamyczki nie wpadaja do naszego ogrodka to nie swiadczy najlepiej o nas. Nazywanie barbarzyncow barbarzyncami to zaden rasizm a zabijanie za przekonania to barbarzynstwo w XXI wieku. Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|
Fisolka | Post #10 Ocena: 0 2011-11-06 15:05:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Podpisane...
Ponadto...zgadzam sie ze Stanislawskim. ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|