Str 2 z 4 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2011-10-21 21:30:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wątpię czy się przejmie, ma dostęp do informacji, TV SKY
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
_cornish_ | Post #2 Ocena: 0 2011-10-22 00:08:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2010 Skąd: Cornwall |
Co wy z tym monopolem Sky. Anteny zbiorcze są ustawiane na tę pozycję a nie inną, bo tylko tam są brytyjskie programy TV. Jest też kilka programów FTA, które można oglądać niezależnie od Sky.
Sam zez nie wystarczy, bo to zbiorcza instalacja na kilka odbiorników, trzeba by jeszcze wymienić multiswitche. A potem by się okazało, że boxy Sky nie współpracują z nowymi switchami i kolejne problemy. |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-10-22 05:31:18 (14 lat temu) |
Ano to z monopolem, że w momencie gdy na budynek wchodzi sky, zupełnie przypadkowo zaczyna się zdejmowanie anten.
Do tego stopnia są bezczelni że każą zdjąć nawet jak masz na podłodze na balonie, albo w mieszkaniu! nie trzeba by wymieniać multiswich bo po co? Przecież MS stosowane do wszystkich satelit na świecie są takie same tak samo jak LBN już chyba nie stosuje się innych jak po prostu uniwersalne. Tyle tylko komu by się chciało bawić, a jezeli już to za ile żeby to wszytko konfigurować. I nie wierzę by ktoś też zgodził się na powieszenie dodatkowego LBN i pociągnięciu kabla na skróty. Ludki, jak wynajmujecie mieszkanie w bloku to 10 razy się upewnijcie. A jeszcze lepiej poproście o wpisanie pozwolenia na umowie. Niedawno dwie panie do mnie pisały że upewniały się i że w agencji im twierdzili że można. Jedna z tych osób była zupełnie na przegranej pozycji bo miała okna na północ, niektórzy jak mają na południe, zwłaszcza z balkonem to można zastosować Flat panell, to trochę ich zmyla no i można ją ukryć, tyle że cena za tą antene to około 140 funtów. Co chwilę dostaje emaile z takimi pytaniami czy się da w danym miejscu rozwiązać ten problem. Sam to przerabiałem, tyle że to były początki monopolizacji SKY i przez rok grałem z nimi w ciuciubabke. W końcu mi zdjęli antenę i położyli na progu. Własność budynku jest i właściciel decyduje. "Jak ci nie odpowiada to się wyprowadź." Żeby było ciekawie właściciel mieszkania, jest tylko właścicielem mieszkania i nie może sobie powiesić na nieswoim, bo zewnętrzna ściana nie jest już jego. Jeżeli kupujesz flat w danym budynku musisz zastosować się do regulaminu i decyzji zarządu Court-u i jego właściciela. Jak ci nie odpowiada to nie kupuj / sprzedaj flat. Gdyby to było nielegalne w UK to by nie wprowadzano takich przepisów. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2011-10-22 07:52:13 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
_cornish_ | Post #5 Ocena: 0 2011-10-22 12:49:13 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-10-22 05:31:18, krakn napisał(a): nie trzeba by wymieniać multiswich bo po co? Po to, że jak taki multiswitch ma 5 wejść, to więcej jak jednego LNB do niego nie podłączysz. |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-10-22 14:19:05 (14 lat temu) |
są multiswiche które mają więcej, przecież robi się systemy dla wielu odbiorców z wielu satelit.
całe blokowiska czy osiedla i po kilka satelit robią. popularne są nawet 9 ze sterowaniem twin a nawet quatro, ale bywają jeszcze większe Tu masz najbardziej popularne do 9 wejść http://www.technosat.pl/index.php?k6,2-akcesoria-multiswitche,1 Wedrew fakt autentyczny, babka na Perivel, przykręciła antene wewnątrz pokoju do ściany przy oknie, wymienili szybę na 1 czy 1,5mm, mimo to jak chce oglądać to musi uchylić okno bo strasznie rozjeżdża się obraz gdy jest zamknięte, no chyba że słoneczna pogoda. I raz ktoś jej wylukał że ma antenę i ją od kilku miesięcy o to molestują pismami. Ona powiedział to samo że G. im do tego co ona ma w SWOIM (bo kupiła ten flat) DOMU. Podobny numer miała babka na Hanslow, tam znowu pomogło zamontowanie na tarasie flatpanela, też mieszka na ostatnim piętrze i głaby nie wiedzą co to jest, dali jej spokój. Na canary wrf. gości na 9-tym piętrze wsadził kija w donice i do tego wsadził antenę, wszytko to przytwierdził do podłogi. 6 miesięcy i go zdybali. A jeszcze na Hanslow jest taki ogromny wieżowiec z dworcem autobusowym i sklepami chyba tesco na dole. Jak komuś zależy to pokaże ktory na google :> Tam to jest jazda, tam na balkonie nie wolno mieć nie tylko anteny ale nawet prania nie wolno powiesić! Zreszta w wiekszości bloków co są nad tamizą na balkonie moze byc tylko krzesła stolik i jakiś kwiat czy krzew i to wszystko. Nie moze być prania, gratów anten itp. Kupujesz kurna apartament za 2 miliony na samym szczycie takiego wieżowca i nie możesz się czuć jak u siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
_cornish_ | Post #7 Ocena: 0 2011-10-22 18:14:53 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-10-22 14:19:05, krakn napisał(a): są multiswiche które mają więcej, przecież robi się systemy dla wielu odbiorców z wielu satelit. Wiem że są. Twoje sieci zbiorcze są budowane pod kątem monopolisty i gnębienia mieszkańców, więc po co instalować urządzenia pozwalające na odbiór z więcej jak jednego konwertera? |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-10-22 18:28:27 (14 lat temu) |
No to wiesz że są, a mówiłeś że nie ma.
I W tym problem że nie moje, ![]() Tylko i wyłącznie Sky, do takiego budynku nie można zamówić też innego dostawcy typu Virgin, choćby np po drugiej stronie ulicy w kamienicach mieli Virgin i studzienki idą wzdłuż ulicy, a do TEGO bloku gdzie jest założony Sky, Virgina się nie da. Mało tego, zanim wprowadziliśmy się to w tym bliku niektórzy mieli internet z Virgina. I Kto powiedział że w celu gnębienia? oczywiście ze w celu świadczenia najlepszych usług. Przerabiałem to osobiście i miałem kontakt z wieloma osobami z podobnym problemem więc na nic twoja Aporia i Erotema. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
kephir | Post #9 Ocena: 0 2011-10-22 20:20:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2011 Skąd: Londyn |
heh, az musialem to sprawdzic hehe..
|
_cornish_ | Post #10 Ocena: 0 2011-10-22 20:56:22 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-10-22 18:28:27, krakn napisał(a): No to wiesz że są, a mówiłeś że nie ma. Kiedy? Mówiłem, że przy dorzuceniu drugiego konwertera będzie trzeba wymienić multiswitche na takie, do których da się ten drugi LNB podłączyć. |