|
---|---|
Cuba7777 | Post #1 Ocena: 0 2011-10-16 22:42:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2011 Skąd: Londyn |
Witam mam pytanie...Mam w nowym mieszkaniu tylko gniazdka SKY i chcialbym podlaczys cyfre...Problemem jest fakt ze nie moge montowac zadnych anten czy talerzy na dachu i scianach budynku za wzgledu na coucil... Czy jest cos co moge zrobic???????Jest szansa na odbior cyfry z gniazdka SKY????Czy jest fachowiec ktory moze to PRZEROBIC i uruchonic sygnal hotbird???????????????
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-10-16 22:48:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Czekaj - co oznacza gniazdka na SKY?
SKY jest telewizja satelitarna, wiec o jakich gniazdkach piszesz? Kablowka to Virgin - i tu mozesz miec gniazdka, co wcale nie oznacza, ze jest w nich sygnal. Ja tez mam taka sytuacje. Gniazdka mam, tylko swiatlowodu przez jakies 5 lat jeszcze nie poloza. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
zealot | Post #3 Ocena: 0 2011-10-16 23:13:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Jeżeli dom posiada antenę satelitarną ze Sky-a to jak najbardziej możesz użyć tej anteny do odbiory cyfry+ lub polsatu. Trzeba tylko przekręcić antenę lekko(dosłownie parę stopni na zachód). Pozycji pionowej nie trzeba zmieniać.
Ja tak podłączyłem sobie polsat. Z polski sobie tylko tuner przywiozłem i wpiąłem się w antęnę która była już zamontowana na budynku. |
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2011-10-16 23:20:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Czy to znaczy, ze Cuba chce do anteny sat (ktorej nie moze miec) podlaczyc polski tuner do polskiej telewizji satelitarnej?
Aaaaaa nie wyczytalam tego z jego postu. Sorki. Nie mozna bylo napisac po polsku o co chodzi? W takim przypadku to ja sie wycofuje. Nie robilam tego i robic nie bede. Zbyt skomplikowane to wszystko. Facet szuka gniazdka, ktore nie istnieje, ma talerz, ktorego miec nie moze... [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 16-10-2011 23:25 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Cuba7777 | Post #5 Ocena: 0 2011-10-20 22:35:06 (14 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2011 Skąd: Londyn |
WITAM
GNIAZDKA SKY Z SYGNALEM SKY MAM W DOMU A POTRZEBUJE SYGNAL HOTBIRD W TYCH GNIAZDKACH....PONIEWAZ NIE MOGE ZAISTALOWAC ZADNYCH ANTEN POTRZEBUJE MAGIKA KTORY SPRAWI CUD I URUCHOMI SYGNAL HOTBIRD W OW GNIAZKACH....CZYLI NASZEGO RODAKA KTORY SAM MIAL TAKI PROBLEM I WIE JAK GO ROZWIAZAC CENA NIEGRA ROLI TYLKO CYFRA MA DZIALAC...NIECHCE SPOSOBU POTRZEBUJE FACHOWCA.... |
|
|
mlody_leszczyk | Post #6 Ocena: 0 2011-10-20 22:51:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: Luton |
Cytat: 2011-10-20 22:35:06, Cuba7777 napisał(a): WITAM GNIAZDKA SKY Z SYGNALEM SKY MAM W DOMU A POTRZEBUJE SYGNAL HOTBIRD W TYCH GNIAZDKACH....PONIEWAZ NIE MOGE ZAISTALOWAC ZADNYCH ANTEN POTRZEBUJE MAGIKA KTORY SPRAWI CUD I URUCHOMI SYGNAL HOTBIRD W OW GNIAZKACH....CZYLI NASZEGO RODAKA KTORY SAM MIAL TAKI PROBLEM I WIE JAK GO ROZWIAZAC CENA NIEGRA ROLI TYLKO CYFRA MA DZIALAC...NIECHCE SPOSOBU POTRZEBUJE FACHOWCA.... Nie krzyczy, bo głową boli... Jak się nie mylę to sky jest ustawiony na Astre. Więc niema fizycznej możliwości, ściągnięcia hotbirda na ten talerz Sky-a, bez przestawiania tej anteny, lub montażu drugiego convertera. Ten talerz na dachu należy do sky, więc nieradziłbym grzebać przy nim... Chyba tylko zmiana mieszkania na dom pomoze... |
jankowsky | Post #7 Ocena: 0 2011-10-20 23:10:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
zapytaj właściciela anteny czy pozwoli do istniejącej podłączyć tzw. "zeza" wtedy w gniazdkach jest sygnał obydwu satelit
|
landi | Post #8 Ocena: 0 2011-10-21 08:06:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2007 |
zez to tutaj raczej nie pomoze (z pozycji ASTRA 28.2 E do Hotbirda 13 E), raczej cos takiego:
Multiblock Holder i czasza tak z 1.1m. najpierw pogadaj z administracja budynku, czy sie zgodza na reinstalacje, pozniej znajdz fachowca w okolicy ktory ci to zamontuje ♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2011-10-21 08:29:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
w co wątpię :>
bo właścicielem systemu nie jest właściciel budynku, on tylko im pozwolił na montaż i okablowanie, za co dostał kasiorę. i za tą kasiorę ma pilnować by nie wieszano konkurencyjnych anten. Taki niemal już tradycyjny monopol SKY. Potrafią się nawet przyczepić do anten typu flat panel, a jedna klientak wymieniła szybe w oknie na taką bardzo cieniutką, i postawiła antene w domu i jak ją raz wypatrzyli to też zaczęły przychodzić listy że ma zlikwidować antene która ma wewnątrz domu! a mimo że ma cienką pojedynczą szybe to i tak musi otwierać okno gdy chce pooglądać. W pokoju ma wielką antene, na oko około 100cm (w polsce są 70cm tutaj nawet 30-50cm) Tak że jak następnym razem szukasz mieszkania to szukaj takiego gdzie jeszcze wiszą anteny na budynkach, niestety jest ich coraz mniej :/ Cytat: 2011-10-16 22:48:02, kolezanka_szklanka napisał(a): Czekaj - co oznacza gniazdka na SKY? SKY jest telewizja satelitarna, wiec o jakich gniazdkach piszesz? Kablowka to Virgin - i tu mozesz miec gniazdka, co wcale nie oznacza, ze jest w nich sygnal. Ja tez mam taka sytuacje. Gniazdka mam, tylko swiatlowodu przez jakies 5 lat jeszcze nie poloza. często tak robią, to się nazywa zbiorcza TV satelitarna, do jednej centralnej anteny podpina się specjalne urządzenie które rozdziela odpowiednio sygnał. Do tego ustawia się odpowiedni tryb pracy w tunerach czy w tym wypadku pewnie dzieje się to automatycznie bo Sky można oglądać tylko na ich terminalach. I można podpinać tyle terminali ile tylko umożliwia rozdzielacz, a rozdzielacze można jeszcze podpinać kaskadowo więc ilość odbiorców jest praktycznie nieograniczona. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #10 Ocena: 0 2011-10-21 08:44:26 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|