MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszki w Londynie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 51 z 79 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 50 | 51 | 52 ... 77 | 78 | 79 ] - Skocz do strony

Str 51 z 79

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nemesis83

Post #1 Ocena: 0

2011-08-10 08:43:42 (14 lat temu)

nemesis83

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Wczoraj oglądałam w TV jak babka się wypowiadała, że w nocy usłyszała hałas, zaświeciła lampkę i patrzy a w domu stoi 2 czarnych. No ku...mać gdzie jest policja? Niewinnych ludzi okradają, włamują się do domów, palą je , okradają sklepy i to w imię czego? zabitego człowieka? To hołota, która powinna słono zapłacić za to. A policja jak nic z tym nie zrobi za chwilę będzie miała ponownie ten sam problem bo zawsze znajdzie się jakiś powód by mieć nową plazmę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marklar666

Post #2 Ocena: 0

2011-08-10 08:50:00 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Czyzby sytuacja w londynie byla juz opanowana? Widac ze sciagniecie gliniarzy z poza stolicy pomoglo. W newsach glownie manchester, liv i birmingham.
Wczoraj na Barking, gdzie mieszkam, widzialem grupki dzieciakow po 4-5 osob (glownie biali). Zastanawiam sie z jakich nor oni powychodzili? ***. Mimo to ze sie krecili po ulicach to nie probowali dymic, wszedzie bylo pelno policji.

Cytat:

2011-08-10 08:43:42, nemesis83 napisał(a):
Wczoraj oglądałam w TV jak babka się wypowiadała, że w nocy usłyszała hałas, zaświeciła lampkę i patrzy a w domu stoi 2 czarnych. No ku...mać gdzie jest policja?

Rozumiem twoje oburzenie ale przeciez nie moga pilnowac kazdego domu. W zwykly dzien tez by do niej weszli a policja nic by nie zrobila bez zgloszenia. Policja jesli dala ciala to w sobote kiedy nie stlumila w zarodku zamieszek w londynie. Dzieki temu holota poczula sie bezkarna, wyszla masowo na ulice i jedynym wyjscie byloby uzycie sily. Niestety w tym kraju nie praktykowane, nawet w takich sytuacjach. Winic za to pozostaje jedynie politykow.

Uwaga moderatora: Edycja moderatora

Do góry stronyOffline

izabela89

Post #3 Ocena: 0

2011-08-10 09:09:40 (14 lat temu)

izabela89

Kobieta

Z nami od: 10-08-2011

Witam Was serdecznie,
obserwuję Waszą dyskusję od początku, ale mimo wszystko postanowiłam poprosić Was o pomoc. Na dziś mam zarezerwowany lot do Londynu. Planowaliśmy z chłopakiem troszkę pozwiedzać, głównie robić zakupy. Jednak zamieszki nie napawają nas optymizmem. Na obecną chwilę nie mamy podjętej decyzji i nawet nie mamy osoby, która by nam doradziła. Stąd prośba do Was-powiedzcie mi, czy będę mogła bezpiecznie zrobić zakupy, pochodzić troszkę po centrum? Czy nie ma takiej możliwości i lepiej odpuścić sobie ten wyjazd? Dodam, że przebukowanie nie wchodzi w grę.. Bardzo proszę o wypowiedzi.

Do góry stronyOffline

Rivil

Post #4 Ocena: 0

2011-08-10 09:14:21 (14 lat temu)

Rivil

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Ciezko cokolwiek powiedziec co sie bedzie dzisiaj dzialo. Wczoraj bylo ponoc w Londynie spokojniej, ale nie wiadomo jak bedzie dzisiaj. Jezeli macie mozliwosc to raczej bym przelozyl wyjazd.

Rozumiem, ze oni nie chca w tym kraju uzywac za duzo przmocy, bo chcieli stworzyc wizerunek przyjaznej policji... Nie wyszlo, wiec czemu nadal probuja to utrzymac.
Tu bylem. Rivil Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

malke

Post #5 Ocena: 0

2011-08-10 09:14:38 (14 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Iza ja bym wolała nie ryzykować.Choć w dzień chyba jest spokojnie wiec jak sie zaszyjecie wieczorami gdzieś to może bedzie ok.

Do góry stronyOffline

izabela89

Post #6 Ocena: 0

2011-08-10 09:26:58 (14 lat temu)

izabela89

Kobieta

Z nami od: 10-08-2011

no ja też wolałabym nie ryzykować.. Ale po pierwsze- żal mi kasy, która przepadnie za bilety.. a po drugie, nie chcę żeby się okazało, że przez najbliższe kilka dni nic się nie będzie działo a ja nie pojadę.. Jak wy w ogóle funkcjonujecie na co dzień? Wychodzicie normalnie po zakupy, do pracy itd?

Do góry stronyOffline

jacek23456

Post #7 Ocena: 0

2011-08-10 09:31:42 (14 lat temu)

jacek23456

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2011

a ja z innej beczki:

widzial ktos krolowa w telewizju ?

gdzie nasz harry podobno z talibanami chce walczyc tak wczoraj pisalo w gazetach

a william pilot RAFu ?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2011-08-10 09:51:32 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Teraz juz ciezko z praca- po tym wandalizmie bedzie jeszcze ciezej, znowu ludzie beda niezadowoleni bo pracy nie ma
Inna sprawa coraz czesciej pokazuja jak obywatele sie motywuja i sami chca stawiac opor bandytom,maja dosyc przygladania sie jak niszczone jest ich zycie, ale jak zauwazylam to sa ludzie Sikhsi, Asjaci - oni chca i probuja cos z tym zrobic - my biali w wiekszosci narzekamy na policje
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

marklar666

Post #9 Ocena: 0

2011-08-10 09:53:30 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:
Jak wy w ogóle funkcjonujecie na co dzień? Wychodzicie normalnie po zakupy, do pracy itd?

Ja funkcjonuje jak co dzien chociaz mogliby zamknac firme na kilka dni ;) Centrum londynu funkcjonuje normalnie, turyskow pelno, tlumy na oxford street jak zwykle. Sklepy zamykane sa wczesniej niz zwykle ale centrum raczej to nie dotyczy. Jesli nie macie zamiaru zatrzymywac sie na noc na Tottenham, Croydon albo Lewisham to przyjezdzajcie bez wiekszych obaw.

Cytat:
ale jak zauwazylam to sa ludzie Sikhsi, Azjaci - oni chca i probuja cos z tym zrobic - my biali w wiekszosci narzekamy na policje

Umieja liczyc, licza na siebie.

[ Ostatnio edytowany przez: marklar666 10-08-2011 09:56 ]

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2011-08-10 09:56:23 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Podejrzewam ze decyzje o postepowaniu policji sa podejmowane nie w Metropolitan Police ale gdzies w kuluarach tutejszego parlamentu.
Siedza sobie jacys arystokratyczni poslowie i senatorzy i przy szklaneczce whisky podejmuja jakze wazkie decyzje.
I tak wlasnie konczy sie arystokratyczny chow wsobny - syfilis zjada mozg i czyni tych niby-arystokratow niezdoknymi do poedjmowania szybkich decyzji w sytuacjach kryzysowych. Wyraznie monarchia i klasowosc niszczy szare komorki.
No ale moze to tylko jad sie ze mnie wylewa, moze jednak jest w tym nieudolnym dzialaniu Policji jakas ukryta taktyka. Niech mnie ktos oswieci...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 51 z 79 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 50 | 51 | 52 ... 77 | 78 | 79 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,