Str 51 z 79 |
|
---|---|
nemesis83 | Post #1 Ocena: 0 2011-08-10 08:43:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2011 Skąd: Dorset |
Wczoraj oglądałam w TV jak babka się wypowiadała, że w nocy usłyszała hałas, zaświeciła lampkę i patrzy a w domu stoi 2 czarnych. No ku...mać gdzie jest policja? Niewinnych ludzi okradają, włamują się do domów, palą je , okradają sklepy i to w imię czego? zabitego człowieka? To hołota, która powinna słono zapłacić za to. A policja jak nic z tym nie zrobi za chwilę będzie miała ponownie ten sam problem bo zawsze znajdzie się jakiś powód by mieć nową plazmę.
|
marklar666 | Post #2 Ocena: 0 2011-08-10 08:50:00 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Czyzby sytuacja w londynie byla juz opanowana? Widac ze sciagniecie gliniarzy z poza stolicy pomoglo. W newsach glownie manchester, liv i birmingham.
Wczoraj na Barking, gdzie mieszkam, widzialem grupki dzieciakow po 4-5 osob (glownie biali). Zastanawiam sie z jakich nor oni powychodzili? ***. Mimo to ze sie krecili po ulicach to nie probowali dymic, wszedzie bylo pelno policji. Cytat: 2011-08-10 08:43:42, nemesis83 napisał(a): Wczoraj oglądałam w TV jak babka się wypowiadała, że w nocy usłyszała hałas, zaświeciła lampkę i patrzy a w domu stoi 2 czarnych. No ku...mać gdzie jest policja? Rozumiem twoje oburzenie ale przeciez nie moga pilnowac kazdego domu. W zwykly dzien tez by do niej weszli a policja nic by nie zrobila bez zgloszenia. Policja jesli dala ciala to w sobote kiedy nie stlumila w zarodku zamieszek w londynie. Dzieki temu holota poczula sie bezkarna, wyszla masowo na ulice i jedynym wyjscie byloby uzycie sily. Niestety w tym kraju nie praktykowane, nawet w takich sytuacjach. Winic za to pozostaje jedynie politykow. |
izabela89 | Post #3 Ocena: 0 2011-08-10 09:09:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2011 Skąd: Londyn |
Witam Was serdecznie,
obserwuję Waszą dyskusję od początku, ale mimo wszystko postanowiłam poprosić Was o pomoc. Na dziś mam zarezerwowany lot do Londynu. Planowaliśmy z chłopakiem troszkę pozwiedzać, głównie robić zakupy. Jednak zamieszki nie napawają nas optymizmem. Na obecną chwilę nie mamy podjętej decyzji i nawet nie mamy osoby, która by nam doradziła. Stąd prośba do Was-powiedzcie mi, czy będę mogła bezpiecznie zrobić zakupy, pochodzić troszkę po centrum? Czy nie ma takiej możliwości i lepiej odpuścić sobie ten wyjazd? Dodam, że przebukowanie nie wchodzi w grę.. Bardzo proszę o wypowiedzi. |
Rivil | Post #4 Ocena: 0 2011-08-10 09:14:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
Ciezko cokolwiek powiedziec co sie bedzie dzisiaj dzialo. Wczoraj bylo ponoc w Londynie spokojniej, ale nie wiadomo jak bedzie dzisiaj. Jezeli macie mozliwosc to raczej bym przelozyl wyjazd.
Rozumiem, ze oni nie chca w tym kraju uzywac za duzo przmocy, bo chcieli stworzyc wizerunek przyjaznej policji... Nie wyszlo, wiec czemu nadal probuja to utrzymac. Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|
malke | Post #5 Ocena: 0 2011-08-10 09:14:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Iza ja bym wolała nie ryzykować.Choć w dzień chyba jest spokojnie wiec jak sie zaszyjecie wieczorami gdzieś to może bedzie ok.
|
|
|
izabela89 | Post #6 Ocena: 0 2011-08-10 09:26:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2011 Skąd: Londyn |
no ja też wolałabym nie ryzykować.. Ale po pierwsze- żal mi kasy, która przepadnie za bilety.. a po drugie, nie chcę żeby się okazało, że przez najbliższe kilka dni nic się nie będzie działo a ja nie pojadę.. Jak wy w ogóle funkcjonujecie na co dzień? Wychodzicie normalnie po zakupy, do pracy itd?
|
jacek23456 | Post #7 Ocena: 0 2011-08-10 09:31:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2011 Skąd: leeds |
a ja z innej beczki:
widzial ktos krolowa w telewizju ? gdzie nasz harry podobno z talibanami chce walczyc tak wczoraj pisalo w gazetach a william pilot RAFu ? |
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2011-08-10 09:51:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Teraz juz ciezko z praca- po tym wandalizmie bedzie jeszcze ciezej, znowu ludzie beda niezadowoleni bo pracy nie ma
Inna sprawa coraz czesciej pokazuja jak obywatele sie motywuja i sami chca stawiac opor bandytom,maja dosyc przygladania sie jak niszczone jest ich zycie, ale jak zauwazylam to sa ludzie Sikhsi, Asjaci - oni chca i probuja cos z tym zrobic - my biali w wiekszosci narzekamy na policje "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
marklar666 | Post #9 Ocena: 0 2011-08-10 09:53:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Cytat: Jak wy w ogóle funkcjonujecie na co dzień? Wychodzicie normalnie po zakupy, do pracy itd?
Ja funkcjonuje jak co dzien chociaz mogliby zamknac firme na kilka dni ![]() Cytat: ale jak zauwazylam to sa ludzie Sikhsi, Azjaci - oni chca i probuja cos z tym zrobic - my biali w wiekszosci narzekamy na policje
Umieja liczyc, licza na siebie. [ Ostatnio edytowany przez: marklar666 10-08-2011 09:56 ] |
marcinb | Post #10 Ocena: 0 2011-08-10 09:56:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Podejrzewam ze decyzje o postepowaniu policji sa podejmowane nie w Metropolitan Police ale gdzies w kuluarach tutejszego parlamentu.
Siedza sobie jacys arystokratyczni poslowie i senatorzy i przy szklaneczce whisky podejmuja jakze wazkie decyzje. I tak wlasnie konczy sie arystokratyczny chow wsobny - syfilis zjada mozg i czyni tych niby-arystokratow niezdoknymi do poedjmowania szybkich decyzji w sytuacjach kryzysowych. Wyraznie monarchia i klasowosc niszczy szare komorki. No ale moze to tylko jad sie ze mnie wylewa, moze jednak jest w tym nieudolnym dzialaniu Policji jakas ukryta taktyka. Niech mnie ktos oswieci... Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|