Str 28 z 79 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-08-09 15:44:43 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jakobs | Post #2 Ocena: 0 2011-08-09 15:47:59 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Ogladalem w pracy caly czas na TV te zamieszki i mnie zastanawia jak to jes z ta policje ze nie potrafia sobie poradzic z tym tlumem gowniarzy, ktora lamie prawo na kazdym kroko, a jeszcze w kwietniu czy marcu tak chetnie palowali kazdego spokojnego studenta ?
jaj im zabrakla czy maja takie rozkazy ? Generalnie ja sam juz nie rozumiem co sie dzieje. Zrozumiale by bylo gdyby atakowali banki, instytucje rzadowe z wiadomych powodow, ale palenie sklepow, prywatych domow i to jeszcze we lasnych dzielnicach ? no szok, przeciez ci ludzie niszcza mienie swoich sasiadow. Spotkalem sie tez z mnostwem komentarzy pod artykulami i filmami na YT gdzie wlasnie ludzie potpeiaja te zamieszki glownie zato ze sa skierowane w prywatne osoby, prywatne domu i biznesy a nie w banki czy rzad ktory jest odpowiedzialny za kryzys czy zla sytuacje tych ludzi. Ja sam nie jestem zadowolony z cen paliwa, podwyzek na kazdym kroku itp ale nie pale sasiadowi auta itd. jest to dla mnie kompletnie nie zrozumiale dlaczego i po co ? Niestety sprawdza sie scenariusz o ktorym pisano lata temu, stan wyjatkowy albo nawet wojenny, wojsko na ulicach, godzina policyjna, cenzura/blokada interentu... i sami sie o to niestety prosimy ![]() Si vis pacem, para bellum.
|
Rivil | Post #3 Ocena: 0 2011-08-09 15:51:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
Bo to nie jest zaden bunt przeciwko czemu kolwiek. To jest zwykla chec rozpierduchy i zlodziejstwa.
Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|
marklar666 | Post #4 Ocena: 0 2011-08-09 15:53:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2008 Skąd: London |
Cytat: 2011-08-09 15:35:30, Richmond napisał(a): Ale sa rownie skuteczni co cyklon albo nawet bardziej. Nie da sie ukryc. Chodzilo mi o to ze tych gnojkow powinni juz dawno wylapac a nie zeby ludzie musieli sie barykadowac przed nimi. Z cyklonem nie da sie walczyc, z ta holota tak. Trzeba tylko chciec. |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-09 16:03:28 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
kingazkl1 | Post #6 Ocena: 0 2011-08-09 16:04:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2009 Skąd: Manchester |
Tylko czekać jak ogarnie Manchester
![]() ![]() ![]() ![]() K,A,F,A...
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2011-08-09 16:05:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2011-08-09 15:40:57, Jakobs napisał(a): Cytat: 2011-08-09 11:43:19, Richmond napisał(a): A czy oni ich wypuszczaja po aresztowaniu, czy trzymaja? Bo jak czytam, ze w Birmingham aresztowano 130 osob, to zastanawiam sie czy Policja w ogole ma mozliwosci lokalowe, zeby wszystkich trzymac? Policja w UK ma prawo przetrzymywac w areszcie bez podania przycyzny kazdego przez chyba 21 lub 28 dni i chca to jeszcze wydluzyc. No tak, ale czy zatrzymuja ich faktycznie na dluzej i czy maja w ogole mozliwosci lokalowe. Jak sie domyslam standardowo nie aresztuja tyle osob na raz i gdzies musza ich upychac. Cytat: 2011-08-09 15:44:43, edzia78 napisał(a): Cytat: [b]2011-08-09 15:35:30, Richmond napisał(a): Dobrze, ze w okolicy mojej pracy nie ma za bardzo nic poza Industrial Estate. Jedyny obiekt przypominajacy sklep to salon samochodowy, ale aut nie da sie za bardzo wyniesc na plecach. Wyniesc nie,ale wyjechac ![]() Wczoraj w wiadomosciach mowili,ze kradli auta po to zeby wywiezc nimi towar skradziony ze sklepow,a co nie ktore pozniej podpalali. No nie wiem czy tak latwo da sie wyjechac nowoczesnym samochodem z imobilizerem i bez kluczyka. To musieliby byc pewnie wykwalifikowani zlodzieje samochodow korzystajacy z okazji. Wydaje mi sie, ze wiekszosc luksusowych samochodow kradnie sie kradnac kluczyki od wlascicieli. No i takiego BMW nie sprzedasz na Ebay na szybko ![]() Swoja droga, ciekawe jak radza sobie salony samochodowe w rejonach zamieszek. Carpe diem.
|
clockwork_orang | Post #8 Ocena: 0 2011-08-09 16:12:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2011-08-09 16:05:24, Richmond napisał(a): A czy oni ich wypuszczaja po aresztowaniu, czy trzymaja? Bo jak czytam, ze w Birmingham aresztowano 130 osob, to zastanawiam sie czy Policja w ogole ma mozliwosci lokalowe, zeby wszystkich trzymac? No nie wiem czy tak latwo da sie wyjechac nowoczesnym samochodem z imobilizerem i bez kluczyka. To musieliby byc pewnie wykwalifikowani zlodzieje samochodow korzystajacy z okazji. Wydaje mi sie, ze wiekszosc luksusowych samochodow kradnie sie kradnac kluczyki od wlascicieli. No i takiego BMW nie sprzedasz na Ebay na szybko ![]() Swoja droga, ciekawe jak radza sobie salony samochodowe w rejonach zamieszek. wiezienia sa i tak przepelnione a sadu przeciazone... to z rok potrwa zanim pewnie wylapia wszystkich - samo przejrzenie tysiecy minut CCTV zajmie kilka miesiecy... zauwaz, ze w wiekszosci wyciagali kierowce z samochodu - tych, ktorych nie mogli ukrasc, to podpalili... bodajze w nocy pokazywali jak kobieta wychodzila przez ogrod z domu ktory palil sie od frontu, a 4 kolesi nawet nie czekalo na zatrzasniecie sie dzwi - polecialo szabrowac... [ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 09-08-2011 16:13 ] |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2011-08-09 16:16:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Co potwierdza, ze kradziez nowoczesnego samochodu bez kluczyka przekracza mozliwosci przecietnego szabrownika.
Carpe diem.
|
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2011-08-09 16:16:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2011-08-09 14:21:50, ToZnowuJa napisał(a): A mnie "powalil" ten filmik: http://www.bbc.co.uk/news/uk-14456065 Poprostu sie rozplakalam,bo nigdy nie widzialam przejawu takiego braku empatii, braku serca,wspolczucia...Nie widzialam takiego przejawu zla. po prostu niedobrze mi- tez mam lzy w oczach i niedowierzam Dla mnie to troszeczka jak powtorka z rozrywki- mialam 8 lat gdy w moim miescie Lubin wybuchly zamieszki, pamietam strach rodzicow-wjazd milicji lub zomo na nasze mieszkanie bo kolo pks bylo- smrod na ulicach po petardach , do dzis nie wiem czy czolg mi sie snil wtedy czy byl rzeczywistoscia kule gumowe i armaty wodne, palki jestem za - tyle ze znajac spoleczenstwo zaraz to bedzie ze policja brutalna jest "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|