MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Katastrofa smoleńska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 9 z 20

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

honor64

Post #1 Ocena: 0

2011-04-15 21:14:42 (14 lat temu)

honor64

Konto usunięte

znasz te słowa<kwiaty dla wodza oklaski dla czerni,wódz a za wodzem wierni>i to jest właśnie to co robią wyznawcy jedynej prawdy
Ja,ktorym byl,jakim byl... Ja,ktorym szedl tam,gdziem szedl... Ja,ktorym zyl tam,gdziem zyl... Ja!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2011-04-15 21:15:01 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Specyficzna metoda dyskusji, przypomina mi Walese ze swoim slynnym Jestem ZA, a nawet PRZECIW.
:-D
Czyli zamachu nie bylo, ale sledzwto nie podoba mi sie bo moze jednak zamach byl.

Pogoogluj, dane sa. Napisz moze ''Kto slucha Radia Maryja''. Ja z zaskoczeniem przeczytalem ze sposrod wyksztalconych katolikow tylko 2% slucha RM, a 20% sluchaczy RM glosowalo na PO. Ale to na pewno mainstreamowe dane wiec klamliwe, tak jak klamliwe sa oczywiscie wszystkie sondaze, w/g ktorych PiS mial przegrac wybory...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ROTAREDOM

Post #3 Ocena: 0

2011-04-15 21:25:10 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:

2011-04-15 20:49:51, stokesay napisał(a):
Cytat:

2011-04-15 20:42:19, CapitalismConvict napisał(a):

Kaczyński to dobry polityk. Ma swoje przekonania i nie zmienia ich od lat.

Z całym szacunkiem , to oceniają wyborcy. A prawda dla JK jest brutalna jak statystkyka jego przegranych wyborów. Natomiast od roku z jego ust nie słyszałem nic innego niż dążenie do 'prawdy smoleńskiej'. A ta jest bardzo prosta. Wystarczy spojrzeć na nią z innej niż politycznej perspektywy.

Z perspektywy czasu i z technicznego punktu widzenia to dla mnie niestety crash test.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-04-15 21:29:55 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

CC,

zaczyna mnie przerazac twoje podejscie do slowa pisanego i interpretacji wypowiedzi.

Broniac Kaczynskiego nie przedstawiasz zadnych jego osiagniec, pomijasz jego porazki i wpadki, sugerujac jednoczesnie ze to Kaczynski chce dobrze a inni politycy nic nie robia ergo czynia zlo, popelniaja grzech zaniechania. Kaczynski nie jest dobrym politykiem, moze jest niezlym strategiem, ale politykiem jest marnym by nie rzec zlym.

Dlatego ta dyskusja toczy jak sie toczy. Jak napisalem wczenisej traktuje moich rozmowcow tak jak chca byc traktowani. Zacietrzewnie i stronnicozsc w pogladach powoduje taka sama reakcje. Proponuje otworzyc sie na innych ludzi, inne wartosci i kontestowac rzekome oczywistosci.

Sam fakt prowadzenia sprawy Smolenskiej jest najlepszym przykladem ze wrodzona agresja a moze i kompleksy wziely gore. A mogl tak pieknie rozegrac cala sprawe i zgarnac ze stolu polityki cala pule. Ale wybral droge podzialu i agresji.

Teraz wracamy do tematu watku czyli do ponizszych pytan/sugestii plynacych z ksiazki, ktora stala sie objawieniem tego watku. Potraktujmy ponizsze jako element dyskusji, ze chociaz malo prawdopodobne, nie niemozliwe:

- samolot wyladowal tylko lekko uszkodzony
- zostal wysadzony w powietrze przy pomocy bomby prozniowej
- specjalne oddzialy rosyjskiego specnazu dobily tych ktorzy przezyli

- jakie moglyby byc motywy zamachu
- jakie powody dla ktorych ktos przeprowadzil zamach, tak nieumiejetnie ze prawda zostala tak szybko odkryta.

I najwazniejsze pytanie na koniec:

- Dlaczego Rosjanie nie przeprowadzili rzekomego zamachu z dala od wlasnego kraju tak zeby uniknac wszelkich podejrzen i zrzucic wine na kogos innego?

Jesli ktos ma ochote moze od razu przeskoczyc do ostatniego pytania.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

antek77

Post #5 Ocena: 0

2011-04-15 21:32:18 (14 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Cytat:

2011-04-15 21:15:01, marcinb napisał(a):

Pogoogluj, dane sa. Napisz moze ''Kto slucha Radia Maryja''. Ja z zaskoczeniem przeczytalem ze sposrod wyksztalconych katolikow tylko 2% slucha RM, a 20% sluchaczy RM glosowalo na PO. Ale to na pewno mainstreamowe dane wiec klamliwe, tak jak klamliwe sa oczywiscie wszystkie sondaze, w/g ktorych PiS mial przegrac wybory...

Ponad 75% więźniów głosowało na Komorowskiego a tylko niecałe 5% na Kaczyńskiego.

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/wiezniowie-glosowali-na-komorowskiego,60787,1

marcinb Idąc twoim tokiem rozumowania, to kim są wyborcy Przęstępczej Organizacji jak nie kryminalistami:-W

.

[ Ostatnio edytowany przez: antek77 15-04-2011 21:33 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

honor64

Post #6 Ocena: 0

2011-04-15 21:36:06 (14 lat temu)

honor64

Konto usunięte

marcin czy myślisz że słowa barda to słowa poparcia dla JK
Ja,ktorym byl,jakim byl... Ja,ktorym szedl tam,gdziem szedl... Ja,ktorym zyl tam,gdziem zyl... Ja!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

CapitalismConvi

Post #7 Ocena: 0

2011-04-15 21:36:13 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Nie mówię, ze nie było zamachu. Chciałbym zwyczajnie upewnić się, że nie bylo zamachu. Czekam, aż Tusk dostanie od swojego nowego przyjaciela szczątki polskiego samolotu wraz z polskimi czarnymi skrzynkami.

Dzięki za namiary na to badanie. Ale co znigo wynika? Że radia tego nie słuchają ludzie z wyższym wykształceniem? No i co w tym dziwnego. To radio ma taki profil. Prezentuje tym religijności ludowej. Kult maryjny, programy dla rolników, etc.
Badanie do którego dotarłem jest z 2009. Wtedy jeszcze go nie słuchałem. Zacząłem właśnie po katastrofie w Smoleńsku. I zauważyłem, że wieczorami dzwoni wielu ludzi, którzy przyznają się, że też od niedawna zaczęli słuchać.
Poglądów o.Rydzyka do końca nie znam, poza tym nie przekonuje mnie jego sposób przedstawiania świata. Jest bardzo jednowymiarowy. Ale ma u mnie duży szacunek, za to, że mimo nagonki ciągle robi swoje. Radio jednak wcale takie jednowymiarowe nie jest.

Nie myślce też, że słucham go pasjami. Kilka razy w tygodniu "rozmowy niedokończone", które są nie tylko o polityce. Często te nie o polityce są dużo ciekawsze. W dzień różne zupełnie apolityczne audycje.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer gadu-gadu

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2011-04-15 21:38:53 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

chyba ci sie cos pomylilo ;-) ;-) ;-)

to 75% osadzonych glosowalo na PO, a nie 75% glosujacych na PO siedzialo w wiezieniach.

ale rozumiem Antek ze mozna zle zinterpretowac nawet tak proste dane.

Sek w tym ze w przypadku RM analizie poddano i sluchaczy (w jednym badaniu) i ogol spoleczenstwa (w drugim).

Mam nadzieje ze teraz informacja jest klarowna.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

honor64

Post #9 Ocena: 0

2011-04-15 21:44:24 (14 lat temu)

honor64

Konto usunięte

żaden ale to żaden racjonalny argument nie trafia i tylko kpina i żart ich uleczy <może>

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2011-04-15 21:45:35 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

CC,

powoli zblizamy sei do consensusu. Jednostronne podejscie jest nie najlepsze by nie powiedziec z gruntu zle. Czego zreszta dowodem sa czeste dyskusje o roli religii we wspolczesnym swiecie.
To fanatyzm rodzi konflikty, nie religie. I dlatego tez nie lubie RM.
A przekroj spoleczny sluchaczu - ludzie maja swoje zdanie, ale czesto nie maja wiedzy czy umiejetnosci zeby to zdanie zweryfikowac. Nie znaczy ze sa glupi, znaczy to tylko ze zycie jest bardziej skomplikowane niz nasze wyobrazenie o nim.

A propos Smolenska - moje pytanie:

- Dlaczego Rosjanie nie przeprowadzili rzekomego zamachu z dala od wlasnego kraju tak zeby uniknac wszelkich podejrzen i zrzucic wine na kogos innego?

jest odpowiedzia na absurdalne, moim zdaniem, sugestie ze byl to zamach.
Zreszta ptanie mozna odwrocic:

- Jak przeprowadzic zamach na Kaczynskiego zeby nikt nie podejrzewal Rosji

Mozna tez zadac inne pytanie:

- Jesli to zamach, to kto chcialby wrobic Rosje w odpowiedzialnosc za zamach

Jeszcze kilka takich pytan i mozna zaczac popadac w paranoje...
;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 9 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,