MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Katastrofa smoleńska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 11 z 20

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

CapitalismConvi

Post #1 Ocena: 0

2011-04-15 22:34:08 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Cytat:

2011-04-15 22:21:04, marcinb napisał(a):

Inaczej musze uznac ze za nic w swiecie nie potrafisz zrozumiec, ze pisze wyraznie ze nie musisz mnie przekonywac, ze Kaczynski jest najlepszy, co wiecej w swietle jego osiagniec jest zwyczajnie niemozliwe.

Namawiam Cie zwyczajnie do podzielenia sie swoja opinia o Kaczynskim, do napisanie co powoduje ze uznajesz go za swietnego polityka, jakie ma osiganiecia, jakie wady, jakie zalety.

Zdania jedno pod drugim. I nawzajem sobie zaprzeczają.

To po co mnie do tego namawiasz? Ja tu chcę pisać o tym, że prawdziwego śledztwa nie było, za to powstało dookoła pełno kłamstw, które jeszcze w tym wątku są powtarzane.

Odpowiedz więc:
1)samolot i lot były wojskowe, czy cywilne?
2)czy piloci powiedzieli "zobaczą jak lądują debeściaki"?
3)czy gen.Błasik kłócił się z pilotem przed startem?
4)czy Rosjanie przekopali teren katastrofy metr wgłąb?
5)czy czarne skrzynki są w Warszawie, czy w Moskwie?
6)czy wrak jest w Polsce i bada się, czy zaszła usterka, czy wybuchła bomba, czy zestrzeliło go UFO? Poprostu: dlaczego on spadł?
Mogę dodać jeszcze kilka innych poważnych tematów do dyskusji. A do rozmowy o tej książce już się nie dam sprowokować. Wystarczająco wiele o tym gniocie napisałem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-04-15 22:52:57 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ROTAREDOM

Post #3 Ocena: 0

2011-04-15 23:03:21 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:

2011-04-15 22:52:57, mamamyszy napisał(a):
Capitalism i mis Coralgol... wezcie Wy sobie na wstrzymanie... Jestescie kontrwywiadem rosyjskich sil czy odgalezieniem wspolczesnego Jamesa Bonda??? Dla mnie zgineli to zgineli i czy jakas bomba byla czy tez nie - to tak na powaznie: ma to dla Was jakies znaczenie???

cicho debata to debata:-W zeby to niebylo 24/7 dopuszczalne 7/11:-]:-P
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-04-15 23:04:45 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

CC,

A co na to mowi Prawo Miedzynarodowe, przepisy IATA, ICAO, Protokol Dyplomatyczny czy inne, ktore mogly wtedy obowiazywac

A powiedzieli czy nie? Testosteron, stres, frustracja - mieszanka wybuchowa a zdanie wyrwane z kontekstu. Mogli nawet spiewac Bogurodzice.

A klocil sie czy nie? Calkiem mozliwe. Jak wyzej: testosteron, stres, frustracja = mieszanka wybuchowa. Mogl sie klocic, a moglo wygladac, ze sie klocil. Mogl rowniez opowiadac dowcip, a mogl tez grozic sadem polowym.

A co na to Prawo Miedzynarodowe? A jakie obowiazuja procedury w takiej sytuacji? Czy istnieja ograniczenia kopania w glab wlasnej ziemii? tylko do 15cm? Czy moze tylko do 34cm? Czy zakaz kopania?

A co na to miedzynarodowe przepisy lotnicze i protokol dyplomatyczny? Wydazrenie bez precedensu.

6)czy wrak jest w Polsce i bada się, czy zaszła usterka, czy wybuchła bomba, czy zestrzeliło go UFO? Poprostu: dlaczego on spadł?

A co na to miedzynarodowe przepisy lotnicze i protokol dyplomatyczny? Jak wyzej: wydarzenie bez precedensu.

Dlatego kiedy czytam wypowiedzi ludzi, ktorzy daja proste odpowiedzi na skomplikowane pytania jakie plyna z takiej sytuacji , to mam wrazenie, ze nie bardza wiedza o czym pisza.
Latwiej wyglosic teze ZAMACH albo SFALSZOWANE SLEDZTWO niz przyjac fakt ze nieszczesliwy zbieg okolicznosci, seria ludzkich bledow, fatalne warunki atmosferyczne, zestresowany personel itp itd...

A teraz powiedz mi jaki cel mogli miec Rosjanie zeby dokonac zamachu na wlasnym terenie?

Logika nakzuje dokonac zamachu na obcym terenie, zwalic wine jeszcze na kogos innego w mysl zlotej zasady - gdzie 2 sie bije, tam 3ci korzysta.

A propos K - nie nie wykluczaja, ja ma swoja opinie i chetnie wyslucham twojej. Skoro uwazasz ze to swietny polityk to na pewno masz ku temu powody. Mozesz smialo podac jego sukcesy, osiagniecia, zalety itp itd.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

CapitalismConvi

Post #5 Ocena: 0

2011-04-15 23:31:10 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Cytat:

Capitalism i mis Coralgol... wezcie Wy sobie na wstrzymanie... Jestescie kontrwywiadem rosyjskich sil czy odgalezieniem wspolczesnego Jamesa Bonda??? Dla mnie zgineli to zgineli i czy jakas bomba byla czy tez nie - to tak na powaznie: ma to dla Was jakies znaczenie???

Mamamyszy, weź Sobie na wstrzymanie, jesteś kontrwywiadem rosyjskim sił, czy odgałęzieniem współczesnej Matki Teresy?

Dla mnie ma znaczenie, że zginęli, bo nie powinni. I może nikt inny w tak głupi sposób już nie zginie, jeśli tą sprawę się w końcu wyjaśni.

Nie ma natomiast dla mnie znaczenia kto wygra Taniec z Gwiazdami, czy rożnica między polskim a angielskim Xfactor i nie wypisuję się o tym, bo... jeszcze raz powtarzam, nie ma to dla mnie znaczenia.
Tak, to był przytyk osobisty (muszę uważać używając tego słowa, bo jeden taki moderator czuwa:-D ) i zachęcam Cię abyś pisywała w sprawach które mają dla Ciebie znaczenie, albo Cię dotyczą.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ROTAREDOM

Post #6 Ocena: 0

2011-04-15 23:34:31 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

ObrazekObrazek

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

ROTAREDOM

Post #7 Ocena: 0

2011-04-15 23:35:55 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Obrazek
moze kawy bo watek przygasa

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Mis_Koralgol

Post #8 Ocena: 0

2011-04-15 23:45:08 (14 lat temu)

Mis_Koralgol

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 15-04-2011

Cytat:

2011-04-15 23:04:45, marcinb napisał(a):
CC,

A co na to mowi Prawo Miedzynarodowe, przepisy IATA, ICAO, Protokol Dyplomatyczny czy inne, ktore mogly wtedy obowiazywac

A powiedzieli czy nie? Testosteron, stres, frustracja - mieszanka wybuchowa a zdanie wyrwane z kontekstu. Mogli nawet spiewac Bogurodzice.

A klocil sie czy nie? Calkiem mozliwe. Jak wyzej: testosteron, stres, frustracja = mieszanka wybuchowa. Mogl sie klocic, a moglo wygladac, ze sie klocil. Mogl rowniez opowiadac dowcip, a mogl tez grozic sadem polowym.

A co na to Prawo Miedzynarodowe? A jakie obowiazuja procedury w takiej sytuacji? Czy istnieja ograniczenia kopania w glab wlasnej ziemii? tylko do 15cm? Czy moze tylko do 34cm? Czy zakaz kopania?

A co na to miedzynarodowe przepisy lotnicze i protokol dyplomatyczny? Wydazrenie bez precedensu.

A co na to miedzynarodowe przepisy lotnicze i protokol dyplomatyczny? Jak wyzej: wydarzenie bez precedensu.

Dlatego kiedy czytam wypowiedzi ludzi, ktorzy daja proste odpowiedzi na skomplikowane pytania jakie plyna z takiej sytuacji , to mam wrazenie, ze nie bardza wiedza o czym pisza.
Latwiej wyglosic teze ZAMACH albo SFALSZOWANE SLEDZTWO niz przyjac fakt ze nieszczesliwy zbieg okolicznosci, seria ludzkich bledow, fatalne warunki atmosferyczne, zestresowany personel itp itd...

A teraz powiedz mi jaki cel mogli miec Rosjanie zeby dokonac zamachu na wlasnym terenie?

Logika nakzuje dokonac zamachu na obcym terenie, zwalic wine jeszcze na kogos innego w mysl zlotej zasady - gdzie 2 sie bije, tam 3ci korzysta.

A propos K - nie nie wykluczaja, ja ma swoja opinie i chetnie wyslucham twojej. Skoro uwazasz ze to swietny polityk to na pewno masz ku temu powody. Mozesz smialo podac jego sukcesy, osiagniecia, zalety itp itd.

bronka zrobiłeś, o tutaj> "Logika nakzuje dokonac zamachu na obcym terenie"

zresztą praktyka pokazała ze nie masz tu racji. a poza tym, twój wpis nosi znamiona trollowania,

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

CapitalismConvi

Post #9 Ocena: 0

2011-04-16 00:08:42 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Cytat:

2011-04-15 23:04:45, marcinb napisał(a):
CC,

...

Marcinie, jestem pod wrażeniem, bo chyba po raz pierwszy zadałeś Sobie trud przeczytania i zrozumienia mojego posta. Dzięki za to.
Te pytania zadałem aby uzmysłowić Tobie i innym skalę zakłamania jakim owito to wydarzenie.

1)Samolot należał do Polskich Sił Powietrznych i jest drugi tupolew ciągle w tym spisie figuruje. pl.wikipedia.org/wiki/Siły_Powietrzne_Rzeczypospolitej_Polskiej
Piloci byli oficerami służby czynnej i w czasie służby, wykonywali rozkazy przełożonych z 36. Pułku.
2)Nie powiedzieli, bo nie ma tego w nagraniach, które zaprezentował MAK. Chyba, że się najpierw przyznali, a potem wycięli:-) Puść Sobie symulację MAKu, jest na youtubie.
3)No, ale teraz oficjalnie mówi się, że na filmie z lotniska nie widać zadnej nawet rozmowy. Czytałem o tym na gazeta.pl
4)Na to pytanie chyba znasz odpowiedź, prawda? Pamiętasz może wypowiedź nomen omen min.Kopacz, która odpierała zarzuty, że Rosjanie nie zabezpieczają miejsca katastrofy? Przypomnię Ci. Powiedziała, że Rosjanie przekopali cały ten teren metr wgłąb. Nietety, dla niej, kilka tygodni później jeden z polskich dziennikarzy znalazł tam jakieś ważne urządzenie tupolewa walające się w błocie:-o Potem jeszcze rzeczy osobiste i nawet fragment zwłok. No i co ja mam sobie myśleć o tym fakcie? Normalnie kpina w zywe oczy. Ale babka, dlalej gada sobie spokojnie w tv, zapraszają ją. Takie rzeczy tylko w Polsce!:-]
5)Skoro Rosjanie już skończyli badanie, to po co jeszcze trzymają te skrzynki? Chyba nie po to by dbać o przyjaźń polski-rosyjską? W końcu są one własnością polskiej armii, więc ile jeszcze mamy czekać na ich zwrot? Rzeczy osobiste i ciała też mogliby sobie trzymać, bo im się tak podoba?
6)To samo co w punkcie 5.

Ja nie wygłaszam tez, że był zamach (który raz już to piszę tutaj?), ani że śledztwo zostało sfałszowane. Ja uważam, że śledztwa NIE PRZEPROWADZONO. I czekam niecierpliwie, aż ktoś to w końcu zrobi. I mam gdzieś jakąś głupią książeczkę, która, z jakiegoś powodu uznałeś za mój i innych katechizm.

O Kaczyńskiem z Tobą? Przecież już napisałeś co o nim myślisz i że nie muszę Cię przekonywać.
I wiesz co? Wcale nie chciałem Cię przekonywać, że nie jest:-]
Myślisz, że niby kim jesteś, aby miało mi zależeć na Twoich poglądach?
Rozmowę z Tobą ciągnę w celu otwarcia oczu innym czytelnikom forum oraz dodania odwagi, tym którym jej jeszcze brakuje. I jesteś pożyteczny, tego Ci nie odmówię.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

trytonniusz

Post #10 Ocena: 0

2011-04-16 00:22:59 (14 lat temu)

trytonniusz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-10-2010

Cytat:

I na tym polega wlasnie najwiekszy dramat tej sprawy. Tysiace ludzi klada na to lache. Niewazne czy zginal Kaczynski czy Tusk - zginal prezydent i wielu czolowych politykow. Sama gora naszego panstwa.
Jesli (podkreslam - jesli, bo tez nie wiem) byl zamach - to obce mocarstwo uderzylo w nasz kraj. Jesli moglo zgladzic nasza elite (lub jak kto woli "elite";) to beda miec wrogie zamiary wobec calego kraju. Moze byc to agresja militarna, zwasalizowanie, podporzadkowanie ekonomiczne. Dlatego dla mnie to ma bardzo duze znaczenie.
Sledztwo powinno byc przeprowadzone i to rzetelnie. Jesli nie bylo zamachu, tym lepiej. Ale musimy to wiedziec bez tych wszystkich machlojek, o ktorych juz tu wspomniano a ktore zaciemniaja obraz sprawy.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,