MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Must Be the Music

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Eustach

Post #1 Ocena: 0

2011-03-24 16:25:05 (14 lat temu)

Eustach

Mężczyzna

Z nami od: 24-03-2011

Cytat:
Pisałem wczoraj o skandalicznym potraktowaniu przez jury polsatowskiego programu Must Be the Music młodego uczestnika Piotra Wolwowicza za wykonanie patriotycznej piosenki Andrzeja Rosiewicza (który jak widać jest na cenzurowanym) .

Jedynym kryterium oceny był właśnie ów wybór tak sowicie obśmiany przez oceniających. Ponieważ film zaraz został zablokowany, więc warto przytoczyć chociaż owe opinie:
Sztaba - Piotrze, może czas na nowy program "Zabij mnie swoją muzyką"?

Kora - Chyba tak, no prawie że umarłam.

Zapendowska - Tak epatujesz tym głosem z takim zadowoleniem. Coś okropnego. Chłopie, ciesz się ale nie śpiewaj takich piosenek, jakieś bogoojczyźniane, takie patriotyzmy, to jest COŚ OKROPNEGO. Nie daj się w to wciągnąć, nie idź tą drogą.

I tutaj nastąpił zgodny rechot całego jury.

Co dziwne jury nie miało wątpliwości w pozytywnej ocenie innego zaprezentowanego kawałka o wymownym tytule "Różowa taczka pełna gnoju" z tekstem co prawda niepatriotycznym, ale też mocnym : "ty będziesz moja ja będę twój! razem będziemy wywalać gnój".

Chciałem go Państwu zaprezentować, aby pokazać, jak ojczyzna przegrała z gnojem, ale ten film też już zablokowano zapewne z obawy przed konfrontacją obu dzieł i obnażeniem prawdziwego przesłania programu i założeń komisji.
A szkoda, jeśli podejmuje się jakieś decyzje, to trzeba mieć odwagę odpowiadać także za nie.
Zapamiętajmy Polsat!!!

PS.
Z ostatniej chwili:
Piosenka Andrzeja Rosiewicza "Pytasz mnie", którą wykonywał Piotrek została zablokowana na You Tube we wszystkich możliwych wykonaniach.

Tu jeszcze można jej posłuchać i przekonać się dlaczego jest taka groźna :
http://www.dailymotion.pl/video/x8l7mk_pytasz-mnie_music

http://internaut.nowyekran.pl/post/7481,czyzby-polsat-przestraszyl-sie-odwagi-swych-jurorow

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

il_onka82

Post #2 Ocena: 0

2011-03-24 16:53:19 (14 lat temu)

il_onka82

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Nastepny program o muzyce....ehmmm

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2011-03-24 17:37:14 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Ja nie lubie polsatu, wole 100 razy bardziej tvn, jednak musze z przykroscia stwierdzic ze chyba polsat ma jak narazie lepszy program jak tvn z xfactor, zobaczymy pozniej jak bedzie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-03-24 17:52:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2011-03-24 18:16:00 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tu masz całą gamę piosenek jak najbardziej patriotycznych, których jakoś nikt nie blokuje.

Ten chłopak może i ma jako taki głos, ale też uważam, że idąc w kierunku jakiegoś udziwnionego weselnianego disco polo czy jak to- to nazwać daleko nie zajdzie. Piosenke oryginalną paru użytkowników tego forum wspominało z rozrzewnieniem. Warto by ich spytać co sądzą o coverze w wykonaniu tego młodego wokalisty, czy ma szanse się z tym wybić? Chyba komentarze nie były przychylne, pomimo sentymentu dla piosenki. W tym tkwi diabeł, a nie w tym, że piosenka jest patriotyczna.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-24 19:02:43 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-03-27 17:43:30 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

A co sadzicie o jury w must be the music? ja kurcze mam polewke caly czas z tego kolesia z Afromental, co ktos by nie gral, to on cigle ta glowa macha:-] smiesznie to wyglada. Kora i ten jej sztuczny usmiech...masakra.... angielski u (chyba w kazdym programie u kazdego) maskra, tego kolesia z afromental, wzieli bo tylko on potrafi cos po angielsku powiedziec z sensem. a x factor, to tylko wojewodzki,ale on zawsze sobie jaja robi, i nie wiem jak naprawde mowi.

Do góry stronyOffline

andrzej172

Post #8 Ocena: 0

2011-03-27 21:57:24 (14 lat temu)

andrzej172

Mężczyzna

Z nami od: 18-01-2011

A mnie sie nie podoba ani jeden ani drugi tylko wojewódzki pokazuje klasę no i moze jeszcze zapendowska, reszta chce sie lansować.

Do góry stronyOffline

kawaoporanku

Post #9 Ocena: 0

2011-03-27 22:18:10 (14 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Jestem "fanka" Wojewodzkiego!!!:-);-):-)
Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-03-27 22:35:28 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »