MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polsat Cyfrowy iSky TV

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WhiteWolf

Post #1 Ocena: 0

2010-09-20 16:19:05 (15 lat temu)

WhiteWolf

Kobieta

Z nami od: 20-09-2010

Witam,

1.Co zrobic by moc ogladac TV w 2 pokojach bez wykupywania odpowiedniego pakietu?
Moja mama ma jakos tak urzadzone ze moze ogladac ten sam program co w drugim pokoju jest ustawione na dekoderze. Jak to zrobic?

(Musze przejsc na kabel bo mam jakis rosyjski sprzet do przesylania wireless sygnalu do drugiego telewizora, ale to badziewie reaguje na kazdy telefon komorkowy w otoczeniu i sygnal nie jest czysty- szumi bez wzgl ile razy przelaczam szukajac czystosci obrazu i dzwieku.)

2. Wlasciwie to mamPolsat Cyfrowy ale tez i SkyHD( do SkyTV) . Mam tez dodatkowy dekoder od Sky+. moj Polsat Cyfrowy dekoder jest starym modelem a ten dekoder Sky+ jest naprawde niezly. Przelaczylam kabelki i wsadzilam karte Polsatu Cyfrowego do tego Sky+ ale nie dzialal. Czy nie ma szans na to by zadzialal?

Z gory dziekuje za porade. Gdyby cos bylo niejasne prosze pytac.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-09-20 16:47:31 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie ma szans, ten skay to nie dekoder tylko terminal, tak samo jak terminale TVN czy dedykowane dla Cyfry lub Polsatu.
nie mozna ich zamiennie stosować.
Rozwiazanie jest proste skoro masz abonament w cyfrze to po prostu zwróć sie do nich o wymianę na nowy i po sprawie, albo ewentualnie kup sobie coś fajnego.
jak lubisz zabawę bez ograniczeń to coś na linuxie, a jak nie to coś prostszego ale łatwiejszego w obsłudze.
jest tego bardzo wiele.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

user105

Post #3 Ocena: 0

2010-09-20 17:39:02 (15 lat temu)

user105

Z nami od: 25-05-2007

Może koleżance nie koniecznie chodzi o splitter czy coś w tym rodzaju ?
bo jeśli chodzi o programy darmowe z satelitki /FTA/ Freesat to można to tak zrobić żeby oglądać w dwóch pokojach niezależnie różne programy - należy wtedy tylko zmienić konwenter na czaszy.
Ale jeśli płatne pakiety to niestety tak jak Krakn napisał wczesniej, urządzenia te są sparowane do kart indywidualnie.
Chyba że oglądanie w drugim pokoju to co jest w pierwszym i odwrotnie. Do tego to albo kabelek albo jak pisałaś wireless , no i do sky'a to polecam "magic eye" na ebay'u za około Ł4 można kupić.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-09-20 17:57:00 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

lbn-y zazwyczaj są tzw uniwersalne więc nie potrzeba zmieniać, mogę sie mylić ale raczej już ze specyficzną polaryzacją się nie robi.

pozostaje tylko kwestia, znalezienia odpowiedniej satelity oraz podpięcie tunera.

I tak, TVN podobnie jak SKY ma swoje terminale i tu się nic nie da zrobić.

Polsat niby roobi "pare" i teoretycznie się nie da, ale da się odbierać na niefirmowych tunerach, ale potrzebny jest nie tylko tuner ale i dodatkowy czytnik kart który mozna odpowiednio zaprogramować.
Nie robiłem tego.

no i cyfra, tu można używać albo dedykowany terminal albo kupić coś swojego, działa bez wiekszych problemów z czytnika wbudownego w tuner.

splitery służą do transmisji kodu klucza, wpitna się karte w spliter a spliter do tunera nr1, do tunera nr 2 wkłądamy specjalną karte odbiorczą ktora odbiera bezprzewowdowo lub przewodowo przesłanie klucze.

można jeszcze inaczej, mając tuner na linuxie z kartą sieciową, robi się odpowiednie wpisy w konfiguracje obydwu czy ilu tam chcesz i jedne służy jako serwer reszta odbiera klucz, na dowolnym tunerze odbierasz dowolny program z pakietu.
czyli po prostu mamy multiroom

Do góry stronyOffline

user105

Post #5 Ocena: 0

2010-09-20 18:11:19 (15 lat temu)

user105

Z nami od: 25-05-2007

chodziło mi jedynie o to że "domyślny" lnb na czaszy jest single - na jeden tuner a wymienić można by niezależnie doprowadzić sygnał do drugiego tunera.
Miałem kiedyś echostara z cyfrowego polsatu i większość FTA śmigały aż miło.
Ale z pośpiechu zapomniałem też że ktoś może ma ochotę pooglądać jakieś programy z hotbirda... ;-)
Jeśli chodzi o sky to kiedyś oferowali też drugi dekoder za jakąś niewielką opłatą abonamentową

Do góry stronyOffline

WhiteWolf

Post #6 Ocena: 0

2010-09-20 20:06:31 (15 lat temu)

WhiteWolf

Kobieta

Witam

Ad1.Czyli moge spokojnie oddac na smietnik Sky+ dekoder:(

Ad2. Jak sie po angielsku nazywa taki modulator , splitter czy jak mu tam co bym go mogla znalezc na eBayUK??

Mam Echostar DSB-717 do Cyfra+ abonamentu wykupionego oraz Sky HD box do abonamentu Sky

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-09-20 20:15:44 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

spliter to spliter :> w sumie to nie jest polskie słowo :)
jako ciekawostka jedno z lepszych urządzeń tego typu produkuje się w polsce :)

echostaru nie miałem nigdy ale popularny jest

Sky dekoder możesz przecież ogladać na nim TV SKY nie trzeba wyrzucać trzeba zapłącić abonament :)

Do góry stronyOffline

WhiteWolf

Post #8 Ocena: 0

2010-09-20 22:17:58 (15 lat temu)

WhiteWolf

Kobieta

Panie Krak.

A co to za lepsze urzadzenie produkowane wlasnie w Polsce jesli wolno spytac

Jak juz napisalam mam abonament sky oplacany od 14 lat ( nie jestem tutaj swiezakiem) oraz ostatnio SkyHD box dlatego idzie na przed dom sky+ jako nieprzydatny i moze sie komus przyda. Probowalam go zastapic z wyzej wymienionym DSB-717 echostar do Polsatu cyfrowego ( rowniez abonament oplacam aby bylo jasne.)

Do góry stronyOffline

WhiteWolf

Post #9 Ocena: 0

2010-09-20 22:20:28 (15 lat temu)

WhiteWolf

Kobieta

TV Splitter?? jak to urzadzenie nazywa sie po angielsku? A nie modulator kupic? Zna sie ktos???

[ Ostatnio edytowany przez: WhiteWolf 20-09-2010 22:26 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-09-20 22:26:54 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

wystarczy po prostu Krak :)))
http://hemm.pl/product_info.php?cPath=14&products_id=11

nawet kupiłem w tym sklepie swojego pierwszego Dreamboxa kilka lat temu, dostawa błyskawiczna.

poza tym, bardzo wiele na temat rozwiązań sat znajdziesz na tej stronie
warto tam się zalogować na forum istna kopalnia wiedzy sat.

ja się tam uczę od nich programowania linux tunerów :-]:-]

Spliter kart jest po to by przesyłać kod do drugiego tunera, nie do przesyłania obrazu!
I oczywiscie nadal ten ze sky nie poleci, potrzebny będzie jeszcze jakiś jeden tuner.
i to jest legalne.

No w tym momencie z kodowaniem jest tak ze nie ma lewych kart, skończyło się kilka lat temu.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,