MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sikh pozwal Polska S.G.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 3 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WinstonSmith

Post #1 Ocena: 0

2010-09-08 18:02:19 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Cytat:

2010-09-08 17:48:30, gosha74 napisał(a):
z bomba w turbanie raczej nie przeszedlby za bramki, a w przemycie narkotykow polacy wioda prym, wiec niech pomysle jakie to niebezpieczenstwo sie kryje w czapce?
( bo ukrywanie sie za burka i udawanie kogos innego to juz zupelnie inna sprawa)

z bombą lotniczą pewnie nie, ale np. z woreczkiem z nitrogliceryną, gazem bojowym czy fosforem to już pewnie tak.
wystarczy?
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

WinstonSmith

Post #2 Ocena: 0

2010-09-08 18:04:13 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

mógł jeszcze przemycać papierosy ;)
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2010-09-08 18:05:07 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-08 17:31:11, MrCiapek napisał(a):
W slad za GALADRIEL,rowniez poglebie temat,taki precedens moze otworzyc furtke dla rozmaitej nielegalnej dzialalnosci,jesli Sikhowie beda zwolnieni z kontroli turbana,to inne wyznania beda sie domagac zwolnienia z kontroli zaslon na twarzy itd(wiemy ze to doprowadzilo do ucieczki jednego z terrorystow zamieszanych w zamachy bombowe w Londynie)zostal przepuszczony przez kontrole na lotnisku w przebraniu swojej siostry
wiesz chociaz o kim piszesz? Sikhowie od kilku wiekow sluza Koronie, pochodza z Indii i nie sa muzulmanami... nie sa terrorystami rowniez... to klan wojownikow z zasadami i nic wiecej, podobnie Ghurkom 8-)

ps. ciezko sprawdzic na Viki? en.wikipedia.org/wiki/Sikh...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2010-09-08 18:08:09 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

clocwork... tylko ze tu nie ma nic do rzeczy kto on zacz ani w co sobie wierzy: kontroli podlega wszyscy, na tych samych zasadach, bez wyjatkow i bez dyskusji:P
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #5 Ocena: 0

2010-09-08 18:16:59 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Z nami od: 05-08-2010

szanowny clockwork_orang,daruj sobie ta retoryke i uwagi odnosnie Viki itd,moze jesli pomoniesz watek z Sikh'em i skupisz sie na linijce zaczynajacej sie od...to inne wyznania ...i dalej jak idzie,wiem o kim mowie,wiem kim sa sikhowie i ich zwiazki z Korona(angielska)mowie o precedensie ktory moze swozyc potencjalne zagozenie,CZY TAK TRODNO POPATRZEC DALEJ W PRZYSZLOSC?,dlaczego ludzie tacy jak ty nie widza dalej niz czubek wlasnego nosa?,JESTEM PEWNY ZE W LATACH 50-YCH 60-YCH,KIEDY ANGLIA ZACZELA SPROWADZANIE I OSIEDLANIE,NIKT ALE TO NIKT NIE POMYSLAL ZE CALA TA AKCJA OBROCI SIE PRZECIWKO NIEJ,a moze to twoj krotkowzroczny dziadek kierowal tym calym programem osiedlania ,w takim razie powinni dac ci medal(na pamiatke po dziadku)

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #6 Ocena: 0

2010-09-08 18:21:44 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

zeby nie bylo watpliwosci mowa o sprowadzaniu i osiedlaniu obywateli bylych kolonii brytyjskich,a dziadek wspomnianego mogl byc zolnierzem wojsk Gen.Sikorskiego(sytuacja czysto hipotetyczna)i bez urazy ani do dziadka ani do Generala

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2010-09-08 18:26:26 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

radzilabym odczepic sie od clocwork...a w zamian skupic sie na zasadnosci kontroli odpowiednich sluzb bez wzgledu na wyznanie, pochodzenie i inne 'widzi mi sie' osob granice przekraczajacych

he he

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-09-2010 18:28 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

gosha74

Post #8 Ocena: 0

2010-09-08 18:31:03 (15 lat temu)

gosha74

Kobieta

Z nami od: 17-02-2009

Cytat:

2010-09-08 17:58:41, galadriel napisał(a):
Cytat:
z bomba w turbanie raczej nie przeszedlby za bramki, a w przemycie narkotykow polacy wioda prym, wiec niech pomysle jakie to niebezpieczenstwo sie kryje w czapce?
( bo ukrywanie sie za burka i udawanie kogos innego to juz zupelnie inna sprawa)

gosha... a Ty pracujesz w sluzbach celnych, ze tak autorytatywnie stwierdzasz jak i kogo 'ochrona' powinna sprawdzac?
Odbylas szkolenia na temat substancji wybuchowych, przemytu albo przepisow kontroli granicznej?

Proponuje w ramach przyjazni polsko- radzieckiej, tfu... mialo byc w ramach swoiscie pojmowanej goscinnosci, kontrolowac tylko Polakow!

Cala reszta niech sie czuje jak u siebie, bo przeciez nie chcemy sprawic im przykrosci (juz na wstepie, na lotnisku) i narazic na traume jaka jest rutynowa kontrola/ przeszukanie!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 08-09-2010 18:00 ]

jezeli chodzi o sprawy religijne to jestem czula, bo zawsze bylam odmiencem w katolickim kraju, i pamietam czasy kiedy to z powodow religijnych moi rodzice ja a i rowniez moje dzieci mialy wielkie nieprzyjemnosci i wiem jak czuje sie czlowiek upokorzony.
a co do pracy celnikow to mam wielkie watpliwosci czy zrobili to bo musza...(choc przeciez chlop wczesniej juz byl w polsce i nic takiego nie mialo miejsca) czy...bo tak mu sie chcialo chlopa upokorzyc. tak samo jak mam watpliwosci czy na lotnisku celnik ktory kazal wylac mi pol butelki drogich perfum( bo bylo wiecej niz 100ml) patrzac mi sie z drwiacym usmiechem w twarz dlatego zeby mi pokazac swoja wyzszosc.
nie bądź gnidą poczuj freedom :)

Do góry stronyOffline

gosha74

Post #9 Ocena: 0

2010-09-08 18:32:39 (15 lat temu)

gosha74

Kobieta

Z nami od: 17-02-2009

[QUOT

z bombą lotniczą pewnie nie, ale np. z woreczkiem z nitrogliceryną, gazem bojowym czy fosforem to już pewnie tak.
wystarczy?

niejakie wasate mariany i inne jegomosci brodacze, czy tez panie z tapirem na glowie rowniez maja wielkie pole do popisow, ale nikt zapewne golic im sie karze, apropos...czy zydzi tez musza sciagac swoje jarmulki???

[ Ostatnio edytowany przez: gosha74 08-09-2010 18:38 ]

nie bądź gnidą poczuj freedom :)

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #10 Ocena: 0

2010-09-08 18:35:47 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

zaczolem i skoncze(troche mnie mdli po wypowiedziach clock-czegos tam)uwazam ze kontrola byla wpelni uzasadniona,jego pozew ODDALONY

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,