2010-09-09 15:07:23, __phoney__ napisał(a): Oczywiście ze mogło tak być jak mówisz(chęć pokazania kto tu rządzi) ale właśnie tak jest: w kwestii bezpieczeństwa na lotnisku rządzi funkcjonariusz SG.
Adidasów raczej nie musiałem ściągać ale już mokasyny to za każdym razem na rentgen idą .
Moim zdaniem facet chciał zrobić aferę i mu się to udało,mam tylko nadzieje ze sad uzna działanie SG za słuszne ,jednocześnie zwracając uwagę na konieczność postępowania w takim przypadku taktownie i z poszanowaniem prywatności.
Transport lotniczy jest dostępny dla wszystkich i wszystkich powinno obowiązywać takie samo prawo.
jestem niemal w 100% przekonany, ze gdyby celnicy brali wyrywkowo na 'osobista' roznych pasazerow, to nie byloby afery... SG wziela tylko jego z tego lotu - dlaczego? Sikhowie sa bardzo charakterystyczni, ciezko ich pomylic z np. Pakistanczykami, czy Arabami...
jak to mowila Pawlakowa: prawo prawem, a sprawiedliwosc po naszej stronie
2010-09-09 15:07:23, __phoney__ napisał(a): Oczywiście ze mogło tak być jak mówisz(chęć pokazania kto tu rządzi) ale właśnie tak jest: w kwestii bezpieczeństwa na lotnisku rządzi funkcjonariusz SG.
Adidasów raczej nie musiałem ściągać ale już mokasyny to za każdym razem na rentgen idą .
Moim zdaniem facet chciał zrobić aferę i mu się to udało,mam tylko nadzieje ze sad uzna działanie SG za słuszne ,jednocześnie zwracając uwagę na konieczność postępowania w takim przypadku taktownie i z poszanowaniem prywatności.
Transport lotniczy jest dostępny dla wszystkich i wszystkich powinno obowiązywać takie samo prawo.
jestem niemal w 100% przekonany, ze gdyby celnicy brali wyrywkowo na 'osobista' roznych pasazerow, to nie byloby afery... SG wziela tylko jego z tego lotu - dlaczego? Sikhowie sa bardzo charakterystyczni, ciezko ich pomylic z np. Pakistanczykami, czy Arabami...
jak to mowila Pawlakowa: prawo prawem, a sprawiedliwosc po naszej stronie
tylko jemu kazali zdjąć turban?
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
2010-09-09 13:52:20, CzasKobiet napisał(a): Polska jest nadal zbyt zaciankowa i nie rozumie,ze poza granicami sa rozne kultury,wyznania,ktorym nalezy sie szacunek.
Straz graniczna nie miala zapewne pojecia o znaczeniu turbanu w religii Sikhow.Ale to ich absolutnie nie usprawiedliwia.
Uwazam,ze powinny zostac wyciagniete konsekwencje w stosunku do niezorientowanych kulturowo pracownikow SG oraz ich przelozonych.
Czy Ty kiedys bylas w jakimkolwiek kraju wyznawow islamu?
Np. w Arabii Saudyjskiej na lotniskach sprawdza bagaze tzw. policja religijna. Nie mozna wwozic zadnych symboli religijnych.
Dokladnej kontroli poddawani sa wszyscy bez wyjatku, nawet dypolmaci.
Wiec gdzie ta tolrancja, otwartosc na inne kultury i religie?
transport lotniczy jest na calym swiecie i wszedzie jest takie samo prawo tylko w polsce" troszke" inne, bo facet od 40 lat lata i tylko w polsce sie zdziwil
Na klawiaturze z lewej jest taka strzałka Shift, znajdziesz nad Ctrl, popróbuj, wciskasz Shift i trzymając go naciskasz klawisz "p",
fajne co nie?
a jak nie potrafisz to idź sobie herbatkę zaparz
z checia sobie zaparze herbatke, a tobie jajka usmaze
"Premier Donald Tusk odwiedził Indie"
ale
"Sikh, który na warszawskim Okęciu został poproszony o zdjęcie turbanu, pozywa polską Straż Graniczną za naruszenie wolności i godności religijnej. "
skutkiem czego lądowanie, tj. cały misterny plan,
jak na filmie
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
Czy Ty kiedys bylas w jakimkolwiek kraju wyznawow islamu?
Np. w Arabii Saudyjskiej na lotniskach sprawdza bagaze tzw. policja religijna. Nie mozna wwozic zadnych symboli religijnych.
Dokladnej kontroli poddawani sa wszyscy bez wyjatku, nawet dypolmaci.
Wiec gdzie ta tolrancja, otwartosc na inne kultury i religie?
Nie rozumiem, albo chcemy innym, jak niektorzy nawet twierdza zacofanym, pokazac, ze uszanowanie innych pogladow jest mozliwe, albo nasladujemy ich brak tolerancji????
Argumenty na zasadzie, bo oni tak robia, to my tez, nawet jak wiemy, ze to nie jest w porzadku, to raczej bardziej do dzieci pasuja.